Deşi Galaţiul este în topul naţional, statisticile nu le ţin de foame pensionarilor

Deşi Galaţiul este în topul naţional, statisticile nu le ţin de foame pensionarilor

Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
3 comentarii

Galaţi este unul din judeţele în care, în prima parte a anului 2016, s-au înregistrat cele mai mari pensii din România. Potrivit Buletinului Statistic Lunar al Judeţelor, realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS), în primul trimestru al acestui an, pensia medie lunară în judeţul Galaţi a fost de 1.006 lei. Astfel, după sumele primite de pensionari, Galaţiul este depăşit doar de Bucureşti şi judeţele Hunedoara şi Braşov. Într-un comunicat de presă al INS se arată că, la nivel naţional, pensia medie lunară în primul trimestru al anului 2016 a fost de 942 lei, mai mare cu 5,4 la sută în raport cu trimestrul precedent.
Am încercat să aflăm ce cred pensionarii despre rezultatele publicate de Statistică şi care le este actuala situaţie financiară.
"Pensia e mizeră. Nu cunosc pensiile în general, dar suntem la pământ. Unii se mai descurcă. După 30 de ani de muncă, am pensia foarte mică. E greu, iar când primesc banii, în primul rând îmi plătsec datoriile" - Emilia Racoveanu, 70 ani.
"Nu cred că este adevărat, pentru că oamenii nu au pensiile atât de mari şi cred că s-au referit la numărul de pensionari, care este cu mult mai mare decât în alte oraşe. Eu am fost inginer proiectant şi consider că ar trebui ceva mai mult, dar sunt mulţumită. Aici este o zonă în care ar trebui să avem mai multă alimentaţie naturală, se poate cultiva orice. Conducerea ar trebui să ia măsuri, ca să muncească tineretul" - Ana Covaci, 70 ani.
"Eu am fost inginer, am terminat industria alimentară. După 42 de ani de muncă, am o pensie de măturător. Nu mai are nevoie societatea de noi. Tinerii nu mai au locuri de muncă. Am avut un infarct şi am stat la spital în Bucureşti, iar de 14 ani iau medicamente şi dau toată pensia pe ele. Mai cheltuiesc bani pe întreţinere, telefon, televizor şi să mâncăm" - Vasile Popescu, 71 ani.
"Sunt pensiile mari în Galaţi? Mira-m-aş! Cei care au muncit la combinat au pensii mari, ceilalţi suntem terminaţi. Cheltuiesc toţi banii pe medicamente şi facturi. Eu, cât de cât, sunt mulţumită, dar arată-mi un om care nu vrea să îşi mărească pensia" - Georgeta Chifor, 72 ani.
"Cum să fiu mulţumită de pensie? Trebuie să plătesc apa, căldura, să cumpăr mâncare. Să ştiţi că toată lumea are pensii mici. Unii au pensia mai mică decât a mea! Trebuie să supravieţuim. Când e gerul mai tare, dăm căldură, când e bine afară - stăm fără. Mai am şi un copil care mă ajută, dar încerc să mă descurc singură” - Maria Tucanu, 69 ani.
„Pensia mea, la cât am muncit, îmi ajunge. Pensiile sunt foarte mici, iar preţul medicamentelor este foarte mare. Spuneţi-mi şi mie cine este mulţumit? Cei care zic asta vorbesc prostii, înfloresc. O să vedeţi că sunt oameni muritori de foame în ziua de azi. Eu sunt bolnavă şi iau medicamente compensate, dar tot nu îmi ajung banii" - Tache Anghel, 66 ani.

Citit 2910 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2016 16:53

3 comentarii

 • postat de Mickey Mouse Vineri, 11 Noiembrie 2016 23:01 5.13.247.*** Link la comentariu
  0
  0

  Duceti-va si puneti stampila iar si iar pe PSD c-o sa va fie bine. V-ati trimis plodurile sa spele fecalele babelor si mosilor din occident si voi va multumiti cu suta de euro lunara care v-o trimit. Nu va mai plangeti ca oricum nu va intereseaza viitorul!

  Raportează
 • postat de Florin Vineri, 11 Noiembrie 2016 09:13 86.127.209.*** Link la comentariu
  1
  8

  Trebuia gasit si un pensionar din Politie, MApN, Justitie sa vedem ce spunea .
  Eventual un pensionar tanar de 53 de ani din Politie care s-a angajat din nou in sistemul bugetar.

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 11 Noiembrie 2016 08:08 78.96.252.*** Link la comentariu
  0
  7

  eu am40ron pensie handicapat ..mi dau lumina singurul lux e cablu tv..numi ajunge ptru intretinere de multe ori si mie frica co sa ajung pe drum cand nu voimai putea..numi ajung banii nu fumez nu beau nu maninc bogat cei mai eftin ..dar tot trebuie sa ma imprumut ..e fte fte greu cand mai racesc jumate pensie se duce doar pe medicamente...baterii proteza si cu o proteza care trebuia schimbata de acum zece ani..absolutnimic nu imi piermit ..nu mai stiu cum e gustul la un suc sau o ciocolata ..peste Dzeu sa ma ajute..pe toata lumea ca multi sint mai rau ca mine..

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.