Deşi Galaţiul este în topul naţional, statisticile nu le ţin de foame pensionarilor
Foto: Marius Prisacariu

Deşi Galaţiul este în topul naţional, statisticile nu le ţin de foame pensionarilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Galaţi este unul din judeţele în care, în prima parte a anului 2016, s-au înregistrat cele mai mari pensii din România. Potrivit Buletinului Statistic Lunar al Judeţelor, realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS), în primul trimestru al acestui an, pensia medie lunară în judeţul Galaţi a fost de 1.006 lei. Astfel, după sumele primite de pensionari, Galaţiul este depăşit doar de Bucureşti şi judeţele Hunedoara şi Braşov. Într-un comunicat de presă al INS se arată că, la nivel naţional, pensia medie lunară în primul trimestru al anului 2016 a fost de 942 lei, mai mare cu 5,4 la sută în raport cu trimestrul precedent.

Am încercat să aflăm ce cred pensionarii despre rezultatele publicate de Statistică şi care le este actuala situaţie financiară.

"Pensia e mizeră. Nu cunosc pensiile în general, dar suntem la pământ. Unii se mai descurcă. După 30 de ani de muncă, am pensia foarte mică. E greu, iar când primesc banii, în primul rând îmi plătsec datoriile" - Emilia Racoveanu, 70 ani.

"Nu cred că este adevărat, pentru că oamenii nu au pensiile atât de mari şi cred că s-au referit la numărul de pensionari, care este cu mult mai mare decât în alte oraşe. Eu am fost inginer proiectant şi consider că ar trebui ceva mai mult, dar sunt mulţumită. Aici este o zonă în care ar trebui să avem mai multă alimentaţie naturală, se poate cultiva orice. Conducerea ar trebui să ia măsuri, ca să muncească tineretul" - Ana Covaci, 70 ani.

"Eu am fost inginer, am terminat industria alimentară. După 42 de ani de muncă, am o pensie de măturător. Nu mai are nevoie societatea de noi. Tinerii nu mai au locuri de muncă. Am avut un infarct şi am stat la spital în Bucureşti, iar de 14 ani iau medicamente şi dau toată pensia pe ele. Mai cheltuiesc bani pe întreţinere, telefon, televizor şi să mâncăm" - Vasile Popescu, 71 ani.

"Sunt pensiile mari în Galaţi? Mira-m-aş! Cei care au muncit la combinat au pensii mari, ceilalţi suntem terminaţi. Cheltuiesc toţi banii pe medicamente şi facturi. Eu, cât de cât, sunt mulţumită, dar arată-mi un om care nu vrea să îşi mărească pensia" - Georgeta Chifor, 72 ani.

"Cum să fiu mulţumită de pensie? Trebuie să plătesc apa, căldura, să cumpăr mâncare. Să ştiţi că toată lumea are pensii mici. Unii au pensia mai mică decât a mea! Trebuie să supravieţuim. Când e gerul mai tare, dăm căldură, când e bine afară - stăm fără. Mai am şi un copil care mă ajută, dar încerc să mă descurc singură” - Maria Tucanu, 69 ani.

„Pensia mea, la cât am muncit, îmi ajunge. Pensiile sunt foarte mici, iar preţul medicamentelor este foarte mare. Spuneţi-mi şi mie cine este mulţumit? Cei care zic asta vorbesc prostii, înfloresc. O să vedeţi că sunt oameni muritori de foame în ziua de azi. Eu sunt bolnavă şi iau medicamente compensate, dar tot nu îmi ajung banii" - Tache Anghel, 66 ani.

Citit 3280 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.