Leonida Zamfirescu prinde iarna tot în bălţi şi noroaie
Foto: Foto: Marius Negri

Leonida Zamfirescu prinde iarna tot în bălţi şi noroaie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Reabilitarea străduţei care nu măsoară nici măcar un kilometru nu va începe mai devreme de primăvara anului viitor, deşi bugetul a fost aprobat din toamna anului 2015

La fiecare ploaie, se transformă într-o mică Veneţie, iar noroiul care rămâne după aceea face imposibilă deplasarea în condiţii normale, ca să nu mai vorbim de aspect. Strada Eliza Leonida Zamfirescu oferă acelaşi trist spectacol de ani de zile, pe lungimea ei de 877 de metri, lipsită de canalizare şi asfalt.

În mod paradoxal, vilele impunătoare ridicate pe această arteră din Micro 17 nu au atras după ele şi investiţii, abia anul trecut, după nenumărate petiţii ale gălăţenilor care locuiesc în zonă, municipalitatea alocând un buget mai mult decât generos pentru reabilitare: peste 7.900.000 de lei cu TVA, bani care ar trebui să plece de la bugetul local şi dintr-un împrumut cu destinaţia precisă de a le face oamenilor viaţa dacă nu mai frumoasă, cel puţin mai civilizată. Procedurile de realizare a documentaţiei se derulează însă cu greu şi aşa a mai trecut un an, doar primul pas, acela de contractare a serviciului de proiectare şi realizarea proiectului tehnic, încheindu-se până în prezent. Partea cea mai delicată, unde pot apărea numeroase piedici şi amânări, abia urmează ne anunţă reprezentanţii Primăriei, ceea ce aduce o veste deloc îmbucurătoare către urechile gălăţenilor care sunt nevoiţi să „navigheze” prin uriaşa baltă în care se transformă strada la fiecare ploaie.

„Acum suntem în curs de obţinere a avizelor şi acordurilor care stau la baza autorizaţiei de construire. Săptămâna viitoare va intra pe licitaţii procedura de achiziţie a contractului de lucrări”, ne-a precizat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Dacă, cu puţin noroc, licitaţia va avea loc până la finele acestui an şi dacă nu vor apărea prea multe contestaţii sau alte probleme tehnice legate de documentaţie şi mai ales dacă iarna nu va fi foarte lungă şi grea, este posibil ca lucrările pe strada Eliza Leonida Zamfirescu să înceapă în primăvara anului viitor. Durata de execuţie a proiectului nu trebuie să fie, teoretic, mai mare de 12 luni.

Citit 3206 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 20:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.