Aviz gălăţenilor care locuiesc la bloc! Hoţii-căţărători atacă apartamentele de la etaj (FOTO)
Foto: Foto: Marius Negri

Aviz gălăţenilor care locuiesc la bloc! Hoţii-căţărători atacă apartamentele de la etaj (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Escaladarea pereţilor de bloc şi intrarea prin gemuleţul de la toaletă este o practică des aplicată de spărgători, în ultima perioadă, pe raza municipiului Galaţi

Cu siguranţă că nu îşi doreşte nimeni să ajungă acasă de la serviciu şi să găsească uşa de la apartament blocată, casa răvăşită şi economiile lipsă, dar aceasta este situaţia absolut reală cu care s-a confruntat o familie din Galaţi, în urmă cu câteva zile. Scenariul, care le-a făcut viaţa oamenilor, dacă nu un coşmar, cel puţin mai amărâtă, la gândul că un infractor le-a violat locuinţa şi le-a scotocit cu răutate prin lucruri, este, se pare, unul destul de întâlnit în Galaţi, cel puţin în ultima vreme, numitorul comun fiind modalitatea de acţiune a hoţilor chitiţi pe bunuri mici şi valoroase.

Vizitator în căutare de bani

Povestea neplăcută prin care a trecut familia Melinte din Galaţi s-a scris în urmă cu mai bine de o săptămână, într-o seară de luni. Când au venit acasă de la serviciu, cei doi soţi au constatat grozăvia.

„Şi eu, şi soţia eram plecaţi de acasă şi ne-am întâlnit în faţa blocului, în jurul orelor 22.00. Am urcat, am vrut să deschid uşa, era blocată. Am crezut iniţial că s-a desprins plinta de la prag şi o ţine, apoi mi-am dat seama că era ceva pus în uşă. Am sunat la 112 şi am chemat Poliţia. Când am intrat, ne-am dat seama că ne vizitaseră hoţii. În uşă fusese pus un scaun luat din sufragerie, senzorul de lumină de la intrare fusese smuls, jaluzelele trase. Lucrurile erau mutate de colo-colo, în dormitor erau uşile deschise la câteva dulapuri. Apoi am văzut rama geamului de la baie ruptă, ne-am dat seama că pe acolo intrase”, ne-a dezvăluit Vasile Melinte.

Iniţial, oamenii nu şi-au dat seama dacă cei care le călcaseră pervazul le furaseră ceva, pentru că hoţii nu se arătaseră interesaţi de niciun bun de valoare din casă. „Ar fi putut lua câte ceva. Am o cameră video pusă aici la vedere, în bibliotecă, s-au uitat la ea şi au lăsat-o. La fel, un aparat foto destul de scump, laptop şi altele. Târziu ne-am dat seama că dintr-un sertar ascuns, lângă fereastră, lipseau nişte bani, aproape 500 de euro. Atât au luat”, a adăugat proprietarul. Gălăţeanul a lăsat pe seama Poliţiei prinderea hoţului, dar, cu toate acestea, nu se poate gândi la posibile piste care să-i fi atras pe hoţi în casă. „Sigur este cineva care ne-a urmărit, ne ştia programul, că eu lucrez în ture. Mă pot gândi că o posibilă cauză ar fi şi că am cumpărat acum ceva timp nişte bunuri mai scumpe, care mi-au fost aduse prin curier şi aşa să se fi dus vestea că aş avea bani în casă. Dar, de obicei, nu am, ţin banii pe card!”, a conchis Vasile Melinte, care în urma nefericitei experienţe şi-a montat gratii la fereastra de la baie, deşi locuieşte la etajul al doilea. În acest caz, poliţiştii Secţiei 3 fac cercetări, în cadrul unui dosar penal, pentru furt calificat.

Hoţilor le place să se caţere

Atacul de la familia Melinte nu a fost un caz izolat, în cartier mai fiind raportate, se pare, şi alte situaţii de acest gen, cu acelaşi mod de operare. Mai mult, zilele trecute, o situaţie similară a fost soluţionată în centrul Galaţiului, unde poliţiştii de la Secţia 1 au avut norocul să pună mâna pe un individ de 30 de ani, bănuit că, prin acelaşi mod de operare, escaladare şi efracţie, a pătruns într-un apartament şi a furat mai multe bunuri.

Individul, pe nume Cozma Zaharia Valentin, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar instanţa de judecată a dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile. Interesant este că individul a mai stat în arest câteva luni, la începutul acestui an, tot sub acuzaţia de furt, dar în aprilie judecătorii gălăţeni au fost nevoiţi să pronunţe încetarea procesului, după ce partea vătămată l-a iertat pe hoţ şi a renunţat la pretenţiile civile. Astfel, potrivit legii, Cozma a fost scos de sub acuzare şi a ajuns din nou în libertate, unde s-a reapucat de ”treabă”.

Citit 35938 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.