Aviz gălăţenilor care locuiesc la bloc! Hoţii-căţărători atacă apartamentele de la etaj (FOTO)

Aviz gălăţenilor care locuiesc la bloc! Hoţii-căţărători atacă apartamentele de la etaj (FOTO)

Foto: Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
6 comentarii

Escaladarea pereţilor de bloc şi intrarea prin gemuleţul de la toaletă este o practică des aplicată de spărgători, în ultima perioadă, pe raza municipiului Galaţi

Cu siguranţă că nu îşi doreşte nimeni să ajungă acasă de la serviciu şi să găsească uşa de la apartament blocată, casa răvăşită şi economiile lipsă, dar aceasta este situaţia absolut reală cu care s-a confruntat o familie din Galaţi, în urmă cu câteva zile. Scenariul, care le-a făcut viaţa oamenilor, dacă nu un coşmar, cel puţin mai amărâtă, la gândul că un infractor le-a violat locuinţa şi le-a scotocit cu răutate prin lucruri, este, se pare, unul destul de întâlnit în Galaţi, cel puţin în ultima vreme, numitorul comun fiind modalitatea de acţiune a hoţilor chitiţi pe bunuri mici şi valoroase.

Vizitator în căutare de bani

Povestea neplăcută prin care a trecut familia Melinte din Galaţi s-a scris în urmă cu mai bine de o săptămână, într-o seară de luni. Când au venit acasă de la serviciu, cei doi soţi au constatat grozăvia.
„Şi eu, şi soţia eram plecaţi de acasă şi ne-am întâlnit în faţa blocului, în jurul orelor 22.00. Am urcat, am vrut să deschid uşa, era blocată. Am crezut iniţial că s-a desprins plinta de la prag şi o ţine, apoi mi-am dat seama că era ceva pus în uşă. Am sunat la 112 şi am chemat Poliţia. Când am intrat, ne-am dat seama că ne vizitaseră hoţii. În uşă fusese pus un scaun luat din sufragerie, senzorul de lumină de la intrare fusese smuls, jaluzelele trase. Lucrurile erau mutate de colo-colo, în dormitor erau uşile deschise la câteva dulapuri. Apoi am văzut rama geamului de la baie ruptă, ne-am dat seama că pe acolo intrase”, ne-a dezvăluit Vasile Melinte.
Iniţial, oamenii nu şi-au dat seama dacă cei care le călcaseră pervazul le furaseră ceva, pentru că hoţii nu se arătaseră interesaţi de niciun bun de valoare din casă. „Ar fi putut lua câte ceva. Am o cameră video pusă aici la vedere, în bibliotecă, s-au uitat la ea şi au lăsat-o. La fel, un aparat foto destul de scump, laptop şi altele. Târziu ne-am dat seama că dintr-un sertar ascuns, lângă fereastră, lipseau nişte bani, aproape 500 de euro. Atât au luat”, a adăugat proprietarul. Gălăţeanul a lăsat pe seama Poliţiei prinderea hoţului, dar, cu toate acestea, nu se poate gândi la posibile piste care să-i fi atras pe hoţi în casă. „Sigur este cineva care ne-a urmărit, ne ştia programul, că eu lucrez în ture. Mă pot gândi că o posibilă cauză ar fi şi că am cumpărat acum ceva timp nişte bunuri mai scumpe, care mi-au fost aduse prin curier şi aşa să se fi dus vestea că aş avea bani în casă. Dar, de obicei, nu am, ţin banii pe card!”, a conchis Vasile Melinte, care în urma nefericitei experienţe şi-a montat gratii la fereastra de la baie, deşi locuieşte la etajul al doilea. În acest caz, poliţiştii Secţiei 3 fac cercetări, în cadrul unui dosar penal, pentru furt calificat.

Hoţilor le place să se caţere

Atacul de la familia Melinte nu a fost un caz izolat, în cartier mai fiind raportate, se pare, şi alte situaţii de acest gen, cu acelaşi mod de operare. Mai mult, zilele trecute, o situaţie similară a fost soluţionată în centrul Galaţiului, unde poliţiştii de la Secţia 1 au avut norocul să pună mâna pe un individ de 30 de ani, bănuit că, prin acelaşi mod de operare, escaladare şi efracţie, a pătruns într-un apartament şi a furat mai multe bunuri.
Individul, pe nume Cozma Zaharia Valentin, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar instanţa de judecată a dispus arestarea sa pe o perioadă de 30 de zile. Interesant este că individul a mai stat în arest câteva luni, la începutul acestui an, tot sub acuzaţia de furt, dar în aprilie judecătorii gălăţeni au fost nevoiţi să pronunţe încetarea procesului, după ce partea vătămată l-a iertat pe hoţ şi a renunţat la pretenţiile civile. Astfel, potrivit legii, Cozma a fost scos de sub acuzare şi a ajuns din nou în libertate, unde s-a reapucat de ”treabă”.

Citit 34243 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2016 17:07

6 comentarii

 • postat de zamfir Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016 22:05 5.13.155.*** Link la comentariu
  0
  3

  viata libera sunt foarte multe ap sparte la unele cu reusita la altele cu ginion pt hotii faceti vizite la sectile de politie si intrebati cate reclamati sunt de ap sparte sa faceti totalu ? politia mereu are scuze nu au echpaje la sectia 4 sunt 2 militieni nici macar nu se deplaseaza la fata locului cica au lucrat cu manusi ca a fost ceata si sa sters urmele

  Raportează
 • postat de iosif Vineri, 25 Noiembrie 2016 21:17 5.13.155.*** Link la comentariu
  1
  2

  Primu loc este 2 babe si ic frimu spargea ap se face prin filaj iti urmareste activitatea zilnica si puntele funerabile la ap exideri la partier pe care se poate urca mai usor ,cele mai usor se sparg la etaju 4 si 1 preferinta hotilor sa atace pe timp de ceata

  Raportează
 • postat de Fereastra de acces a hoților, la etajul doi Vineri, 25 Noiembrie 2016 13:32 213.233.93.*** Link la comentariu
  1
  7

  Geamul băi prin care s-a făcut accesul hoților, este la etajul doi, între blocuri, distanța între blocuri fiind foarte mică, aproximativ, un metru și jumătate. Distanța fiind foarte mică, se poate escalada în stil alpinist, cu sprijin în picioare și mâini, între pereții blocului. Atenție la apartamentele în vânzare, hoții sunt interesați de ele, accesul fiind ușurat, prin interesul de cumpărare a apartamentului, pozele din apartament și adresa, ușurându-le accesul și arhitectura apartamentului. Sunt mulți spărgători de apartamente, ce se dau interesați pentru cumpărare și vin să vă ''vizioneze'' apartamentul. Mai târziu, vă caută la telefon, să vadă dacă sunteți plecați de acasă, să vă ''prindă'' programul sau dacă sunteți plecați de acasă, pe o perioadă mai lungă de timp.

  Raportează
 • postat de ETAJUL Vineri, 25 Noiembrie 2016 11:56 86.34.187.*** Link la comentariu
  13
  8

  De ce nu spuneti in articol la ce etaj au escaladat hotii !

  Raportează
 • postat de Dorin Vineri, 25 Noiembrie 2016 09:22 87.237.109.*** Link la comentariu
  3
  39

  nu-i va prinde nimeni pe hoti. politia este incapabila si/sau dezinteresata. amintiti-va de ofiterii si subofiterii de la sectia 1 politie care erau mana-n mana cu hotii si inchideau dosarele cu "autor necunoscut". acum politistii corupti sunt in puscarie dar pagubitii au ramas cu traume materiale si morale. curios este ca ulterior arestarii lor, nimeni nu a redeschis acele dosare.

  Raportează
 • postat de Chry Vineri, 25 Noiembrie 2016 08:31 62.72.193.*** Link la comentariu
  3
  35

  Sectia 3....cea mai prosta cred....incompetenti....acelasi stil , s-au spart multe apartamente in zona , unde iluminatul public nu exista , nimeni nu raspunde......iti e si jena cand te gandesti ca sunt platiti din bani publici ca sa pazeasca.....imi e scarba...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.