PRIORITĂȚILE primarului IONUȚ PUCHEANU, în 2017: Sensuri giratorii, esplanade şi spaţiu neconvenţional de evenimente

PRIORITĂȚILE primarului IONUȚ PUCHEANU, în 2017: Sensuri giratorii, esplanade şi spaţiu neconvenţional de evenimente
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Sensurile giratorii de la intrările dinspre Brăila şi Tecuci vor fi redesenate, Uzina de Apă nr. 1 se va transforma în spaţiu neconvenţional pentru evenimente artistice, ba chiar ar putea găzdui un muzeu al industriei gălăţene, iar esplanadele din zona centrală a oraşului vor fi amenajate aşa cum se cuvine într-un oraş civilizat, cu pasajul "Dunărea" cu tot. Nu sunt (sperăm) doar promisiuni, ci câteva dintre proiectele aflate pe lista priorităţilor primarului Ionuţ Pucheanu pentru 2017, pe care acesta le-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă.

Sensuri giratorii de 10 milioane de lei

Edilul vrea să continue proiectul început anul acesta, la intrarea în oraş dinspre Brăila, dar nu cu reparaţii, ci cu investiţii în valoare de aproximativ 2 milioane de lei: "redesenarea intersecţiei care duce spre centrele comerciale. Acolo nu va mai exista semafor, iar în capul pantei, giraţia actuală va fi mărită şi centrată". La intrarea dinspre Tecuci, proiectul, în valoare de 7 milioane de lei, are în vedere trei giraţii, care vor fi redesenate: "una "la Borcan", una în zona intrării către Barboşi şi cea de la intrare în Galaţi, care va fi mult mărită, pentru a nu mai avea acele probleme pe care toată lumea le ridică, vizavi de modul total anapoda în care camioanele iau curba", a explicat Pucheanu.

Acesta a evitat să spună dacă va dispărea din peisaj cunoscuta benzinărie. "La momentul în care proiectul va fi în totalitate scris şi desenat, veţi afla dacă benzinăria cade sau nu cade. Există destul spaţiu, credeţi-mă pe cuvânt, dacă te uiţi atent şi fără a afecta bunul mers…".

Esplanade de centru

Pe lista lui Pucheanu se află şi refacerea esplanadelor de la Potcoava de Aur, Dunărea şi Spicu, inclusiv a pasajului "Dunărea" - investiţie estimativă de 4 milioane de lei, care reprezintă doar o primă parte a unui proiect mult mai amplu. "Zona intră într-o refacere totală, vom avea esplanade aşa cum şi-ar dori orice gălăţean. Minimul etalon pentru calitatea unei zone de centru va fi strada Mihai Bravu", a punctat primarul.

Şi tot la 4 milioane de lei este estimată şi valoarea investiţiei despre care aţi mai putut citi în ziarul nostru - resistematizarea zonei de la CNMK.

Continuă reabilitarea liniei de tramvai

Dacă proiectele de mai sus vor fi finanţate de la bugetul local, există planuri şi pe fonduri europene. "Pentru municipiul Galaţi sunt prinse aproximativ 48 de milioane de euro, fonduri europene. Cel mai mare proiect este continuarea reabilitării liniei de tramvai pe direcţia strada Siderurgiştilor - 1 Decembrie - Henri Coandă, până în Bariera Traian.

Tot cu fonduri europene vrem să reintroducem în circuitul urban Uzina de Apă nr. 1. Acolo, pe aproximativ şase hectare, vor fi amenajate zone de promenadă şi vor fi transformate vechile construcţii în zone de happening ceva mai neconvenţionale, pentru că avem extrem de mulţi tineri talentaţi şi trupe de teatru care nu au unde să-şi desfăşoare activitatea", a mai declarat primarul.

Faleza, greu de consolidat

În ceea ce priveşte Faleza, doar remedierea Falezogăurii ar putea fi demarată anul viitor. Pentru consolidarea şi reabilitarea ei ar fi nevoie de sume între 60 şi 80 de milioane de euro, despre care e greu de spus când sau cum ar putea fi atrase. Fie pe strategia Dunării, fie pe mediu, în parteneriat cu Apele Române şi Administraţia Porturilor. Dar măcar un lucru e cert: "E primordial să consolidăm Faleza. Cine va reuşi să facă treaba asta va rămâne în istorie", spune Ionuţ Pucheanu.

Citit 11465 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.