UPDATE: Mii de gălăţeni rămân FĂRĂ CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ, din cauza unei noi AVARII CET. Vezi dacă şi tu eşti afectat
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

UPDATE: Mii de gălăţeni rămân FĂRĂ CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ, din cauza unei noi AVARII CET. Vezi dacă şi tu eşti afectat
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE, 13 ianuarie, ora 14,00: Ion Stanciu, șef Serviciu Mentenanță din cadrul Electrocentrale, ne-a declarat că lucrările pentru repararea conductei avariate au fost încheiate, iar, în prezent, angajații producătorului de agent termic primar fac manevrele necesare pentru reluarea furnizării de agent termic. Asta înseamnă că, nu peste mult timp, gălățenii din cartierul Aurel Vlaicu vor beneficia din nou de căldură și apă caldă în sistem centralizat.


Mii de gălăţeni care locuiesc în cartierul Aurel Vlaicu vor rămâne, vineri, 13 ianuarie, fără căldură şi apă caldă din cauza unei avarii care s-a produs la magistrala III a Electrocentrale (CET).

Reprezentanţii producătorului de agent termic primar ne-au declarat că două puncte termice vor fi închise, în perioada în care Electrocentrale va lucra la repararea conductei sparte. „Nu am intervenit zilele trecute pentru că temperaturile au fost foarte scăzute şi nu am dorit să le provocăm oamenilor un disconfort prea mare. Vom depune eforturi pentru a repune în funcţiune sistemul, în aşa fel încât consumatorii să aibă căldură şi apă caldă atunci când se întorc de la serviciu. Lucrările vor fi demarate vineri dimineaţă, la prima oră, astfel încât să le finalizăm până în jurul orei 15,00”, ne-a declarat Ion Stanciu, şef Serviciu Mentenanţă din cadrul Electrocentrale.

Peste 1.000 de apartamente, în frig

Potrivit purtătorului de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, cele două puncte termice care vor fi astăzi închise deservesc nu mai puţin de 1.004 apartamente locuite şi branşate la sistemul centralizat de termoficare, conform datelor obţinute de către reprezentanţii societăţii de la asociaţiile de proprietari. Practic, conform reprezentantului Calorgal, sistarea furnizării de agent termic primar va afecta 11 asociaţii de proprietari din cartierul Aurel Vlaicu.

„SC Electrocentrale a informat, în această după amiază (joi, 12 decembrie - n.r.), că „începând cu ziua de vineri, 13 ianuarie 2017, va executa lucrări în vederea eliminării avariei la Magistrala III, pe strada Drumul Viilor nr. 19 (…) Lucrarea va fi executată în regim de avarie”. Ca urmare a acestei situaţii vor fi afectate două puncte termice care alimentează 1.004 apartamente branşate şi locuite, din 92 de scări de bloc din 11 asociaţii de proprietari din cartierul Aurel Vlaicu. Calorgal va reveni la furnizarea agentului termic în regim normal în perimetrul afectat de îndată ce lucrările pe reţeaua SC Electrocentrale SA vor fi finalizate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Citit 14214 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 07:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.