Câţi furnizori de servicii medicale se află în contract cu CJAS Galaţi

Câţi furnizori de servicii medicale se află în contract cu CJAS Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a încheiat, la sfârşitul anului trecut, acte adiţionale cu furnizori de servicii medicale din judeţul Galaţi sau din alte zone ale ţării. Contractele încheiate astfel sunt valabile pentru perioada 1 ianuarie 2017 - 31 martie a.c. În total, 532 de furnizori se află în contract cu CJAS Galaţi, cu doi mai puţini decât la sfârşitul anului 2016.

Cele mai multe acte adiţionale, 236, au fost încheiate de medici de familie pentru asistenţa medicală primară. Un medic de familie din judeţul Galaţi nu şi-a mai prelungit contractul cu CJAS Galaţi, deoarece s-a pensionat. Astfel, în judeţ există acum cu un medic de familie mai puţin. Alte 33 de contracte de asistenţă medicală pentru specialităţile medicale clinice (medici specialişti - n.r.) au fost încheiate cu ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cu diverse cabinete medicale.

În ceea ce priveşte specialităţile paraclinice, 25 de laboratoare de analize medicale, radiologie, imagistică medicală şi anatomie patologică au încheiat acte adiţionale cu CJAS Galaţi. Şase cabinete de medicină de familie au contract pentru servicii de electrocardiogramă şi ecografie generală (abdomen şi pelvis). În domeniul medicinei de recuperare şi al balneofizioterapiei, şapte furnizori au încheiat contracte cu statul.

Mai puţini stomatologi

"84 de cabinete de medicină dentară au încheiat acte adiţionale cu CJAS Galaţi pentru primele trei luni din an. La sfârşitul anului trecut, 85 de cabinete de stomatologie ofereau servicii decontate de stat, însă un medic nu şi-a mai prelungit contractul, de la începutul anului", a precizat dr. Mihaela Docan, preşedintele CJAS Galaţi.

În prezent, 11 spitale şi clinici private din judeţul Galaţi au încheiat contracte pentru oferirea de servicii spitaliceşti decontate din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. În privinţa îngrijirilor la domiciliu, numărul furnizorilor de servicii medicale este de zece, în vreme ce pentru dispozitive medicale au fost încheiate acte adiţionale cu un număr de 73 de firme. Nu în ultimul rând, 47 de farmacii sau lanţuri de farmacii aflate în contract cu CJAS Galaţi eliberează reţete compensate sau gratuite.

Citit 2153 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.