Regulament pe masa aleşilor locali | Cât va costa închirierea unui loc de parcare în faţa blocului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Regulament pe masa aleşilor locali | Cât va costa închirierea unui loc de parcare în faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)


Cu 150 de lei pe an, gălăţenii îşi vor putea închiria locul de parcare din faţa blocului. Asta, desigur, dacă regulamentul pentru închirierea locurilor din parcările de reşedinţă din municipiul Galaţi va fi aprobat joi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local.
Prin acest regulament - care, aşa cum aţi aflat din ziarul nostru, s-a aflat în dezbatere publică - autorităţile susţin că urmăresc ordonarea maşinilor în parcări, dar şi fluidizarea traficului, acolo unde este cazul.
Potrivit regulamentului, "prin parcaj se înţelege orice spaţiu destinat parcării autovehiculelor, semnalizat prin indicatoare şi marcaje, delimitat de zona destinată circulaţiei autovehiculelor sau de alte zone". Taxa prevăzută în regulament este de 150 de lei pe an. Vor beneficia în mod gratuit de locuri de parcare persoanele cu handicap grav sau accentuat, cele încadrate în gradul I de invaliditate, reprezentanţii minorilor cu handicap grav sau accentuat, veteranii de război şi văduvele acestora.

Condiţii de atribuire

Potrivit regulamentului, în parcările de reşedinţă se va atribui cel mult un loc de parcare pentru fiecare apartament, cu excepţia persoanelor care deţin garaje autorizate, pe domeniul public al oraşului. "Locul se va atribui numai după amenajarea, ordonarea, semnalizarea verticală şi orizontală şi numerotarea acestora. Dimensiunile unui loc de parcare sunt 2,3 metri x 5,0 metri”, se arată în regulament.
Parcarea va fi permisă numai pe baza tichetului de parcare emis în temeiul unui contract.
"Se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/ deţinătorilor de autovehicule cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone, care au inspecţia tehnică periodică la zi, precum şi taxele achitate la zi. În situaţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică, preţul de pornire fiind tariful de bază", se arată în regulament.
"Acest serviciu a fost implementat cu succes şi în cazul altor administraţii publice locale, iar la Galaţi existau solicitări în acest sens de ani de zile. Abia după ce regulamentul va trece de votul aleşilor locali, vom anunţa data şi locul unde vor putea fi depuse solicitările dumneavoastră", precizează, într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Citit 19112 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:42

44 comentarii

 • postat de George
  Luni, 30 Ianuarie 2017 19:37
  79.116.107.***
  Locuri de parcare pentru Smecheri!
  Cei care au locuri rezervate sa parcheze numai in locurile pe care le platesc sa vedem cate locuri de parcare isi permit.
  O sa fie ca la nebuni. Cum vei duce copilul la scoala, la bunici, la sport, la dans etc. Vom parca pe strada?
  Un loc de parcare inchiriat de un smecher cu pile va sta toata ziua nefolosit. Pe cand el va ocupa alt loc de parcare pe undeva in oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de macovei
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 22:45
  89.137.139.***
  Opriti aceasta lege cat nu e prea tarziu! Stop taxelor pe parcare! E cea mai mare hotie si prostie! Eu daca nu am bani sa cumpar loc de parcare ce fac? Parchez in afara orasului? Sa fie la liber! Primul venit sa ocupe! Se stie de altfel dar alesii nu mai stiu pe ce sa ne ia bani! Nu v-am ales ca sa ne puneti taxe pe locul de parcare! Se va produce un haos in tot orasul! E inadmisibil asa ceva! Sa iesim in strada si sa oprim ce vor sa faca consilierii si primaria!
  2
  4
  Raportează
 • postat de cucu
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 20:31
  5.13.161.***
  Fratilor, eu voi parca in timpul zilei, unde am nevoie, iar seara la parcare in fata blocului, daca am locul ocupat, pun mana pe o ranga, fac un tip de parghie pentru a apara locul, iar daca este prea stramt, ma bag si bara la bara imping cealalta masina, pagubele sa le plateasca primarul din salariul lui sau cine a hotarat porcaria. Sa vezi batalii stradale, mai trebuie 1000-2000 de politisti locali angajati
  2
  3
  Raportează
 • postat de Cristi
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 15:28
  5.13.181.***
  Trebuie daramate toate garajele , facute parcari spatioase si apoi discutam de inchirierea spatiului pt parcare .In aceste conditii toti vom avea loc de parcare iar cei care tin mortis ca vor un loc platit nu au decat sa plateasca .
  0
  15
  Raportează
 • postat de ioan usurelu
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 14:46
  100.99.80.***
  Domnule primar Ionut Pucheanu,aveti un calcul al locurilor de parcare din oras,eu personal cred ca nu,altfel nu a-ti face acest lucru,sau il aveti si vreti sa invrajbiti locatarii intre ei[dezbina si stapaneste,metoda psd-ista de astfel],spun asta pentru ca locurile de parcare sunt facute inainte de ,,89,cand putini isi permiteau sa-si cumpere o masina si de atunci masinile sau inmultit iar administratia a facu locuri de parcare de la 0 la nimic,dar taxe peste taxe stie sa puna,de altfel la proiecte nu se pricepe,doar la percepere de taxe....e mai usor sa bagam mana in buzunar cetateanului[de ce sa obosim gandind proiecte de infrastructura...daca nu suntem in stare].Apropo sa spus in comunicatul Vietii Libere ca daca sunt mai multi solicitanti pe un loc,se procedeaza la licitare,asta inseamna sa-i invrajbesti pe unii care nu-si permit mai mult decat 150 de lei fata de cei cu mai multi bani,sau cei cu mai multi bani si mai multe masini,vor ocupa parcarile blocurilor,va recomand din suflet sa gasiti alta modalitate de captare de resurse bugetare,asta daca va mai doriti inca un mandat...asta va fi unul din esecurile dumneavoastra!
  1
  16
  Raportează
 • postat de Aurel Tofan
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 13:02
  5.13.211.***
  O idee care nu face decat sa ne invrajbeasca unul impotriva altuia ."Divide et impera"functioneaza de veacuri .
  Sunt pur si simplu fara cuvinte ..lumea in care traim pare din ce in ce mai fara sens .

  Numai bine
  1
  14
  Raportează
 • postat de da si meritam
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 12:50
  89.136.187.***
  stati fara frica, nu sint ei in stare sa puna la punct un astfel de proiect. ca vor lua la inceput ceva ban de la unii, da. in citeva luni va fi un haos si un scandal continuu. n-au fost ei in stare cu " unda verde" sa o puna la punct, poate nici n-a fost asta scopul, darmite sa se ia la trinta cu 90% din galateni ce nu vor da bani doar pe doua dungi trase cu var si pe care loc va trebui sa-l pazeasca singuri. primaria nu stie cum sa ia pielea de pe cetatean. la realizari e "varza". astea sint" realizarile' din programul psd din timpul campaniei electorale. la guvernare va fi la fel, de acum incep "realizarile". o sa ne manince "ciuma rosie", da si meritam......
  6
  8
  Raportează
 • postat de nici azi
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 11:33
  5.13.156.***
  Presupunand ca se aproba am o dilema:
  Daca toate locurile de parcare din jurul unor blocuri se cumpara, si totusi cererea de locuri de parcare nu este acoperita, mai pe intelesul tuturor sunt 100 locuri si cereri pentru 120 de locuri.
  Ce se intampla cu cele 20 de masini care nu au reusit sa prinda un loc de parcare platit???

  In locul altora nu pot parca pentru ca vor fi amendati!

  Ce se intampla cand mergi in vizita intr-un alt cartier si locurile sunt toate ocupate???

  Ce se intampla cand iti vin rude prieteni din alt oras / judet in vizita???

  Cred ca cel mai bine ar fi sa se inventarieze nr. de locuri de parcare aferent unei scari/bloc sa spunem 100 si apoi 1/3 sau 1/2 din acestea sa fie scoase la licitatie catre locatarii acelor blocuri.
  In acest fel primaria incaseaza niste bani cu care poate face investitii pentru creerea unor alte spatii de parcare iar oamenii nu vor fi nevoiti sa isi duca masinile in afara orasului in cazul in care nu exista un loc de parcare.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Viitor PRIMAR
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 11:16
  5.13.167.***
  LIBER la parcare pentru toate masinile de GALATI. Taxa de parcare LUNARA pentru celelate masini (Bulgaria. Bucuesti etc). Acestea din urma ocupa locuri de parcare dar nu platesc nici o taxa.
  1
  11
  Raportează
 • postat de aleda
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 09:23
  5.13.149.***
  Sa privim partea buna a acestei initiative! Nu o sa mai avem musafiri (din afara orasului, tarii) pentru ca nu o sa aiba unde sa parcheze! Asa cum se intampla in Iasi, Constanta., cand stai si te plimbi cate 30 min intr-un cartier pe care nu il cunosti sa gasesti un loc adecvat, sa nu deranjezi vecinii, politia locala...sigur nu ajung cele 2-3 locuri care raman libere....pentru ca vor fi ocupate tot de vecinii care nu au platit pentru locul de parcare....Mi s-a intamplat....stiu cum e...Concluzia: Nu sunt de acord cu aceasta initiativa
  2
  8
  Raportează
 • postat de radu
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 09:08
  82.78.127.***
  Observ ca jumatate din antevorbitorii mei nu au citit articolul cu atentie si se agita inutil, ba care zice ca e obligat, ba 150 de lei pe luna etc.
  Aici eu vad o singura problema, mai exact daca imi este ocupat sau blocat locul rezervat ce se intampla? Daca nu se iau masuri serioase gen ridicare sau amenzi mari totul este in zadar, la cat e gradul de nesimtire la noi in oras nu ii pasa nimanui ca ai dat tu bani sau ca ti a dat primaria cu vopsea in parcare. Asadar inainte de valori, licitatii, povesti, foarte bun ar fi sa ne lamuriti ce sanctiuni se vor lua sau pot fi luat impotriva(cocalarilor) celor carora nu le pasa ca e loc rezervat.
  Multumesc!
  4
  7
  Raportează
 • postat de Ion Besau
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 09:01
  5.13.169.***
  Ha ha ha, şi banii nu se vor duce la primăria Galaţi ci la o firmă privată care va administra locurile de parcare, cu banii grosu îi păstrează, mai ung, vopsesc şi ei pe cineva, ceva
  şi primăria Galaţi primeşte firmituri şi nu va avea cică bani să facă locuri de parcare subterane !!


  Se dau cu non salanta exemple din puţine oraşe din România, dar de ce nu spun că NU EXISTĂ LOCURI DE PARCARE PUBLICE PLĂTITE în Italia Germania, Franţa???

  Acolo eventual se plătesc parcările subterane proprietatea imobilului, dar cele de pe domeniul public de la clădirile rezidenţiale nu se plătesc !


  Dar la noi trebuie să câştige firma X ca să întoarcă banii, nu-i aşa ???

  A creat Cocoş în Bucale locuri noi de parcare sau primăria??? Nu, sau umflat banii, atâta tot.
  0
  9
  Raportează
 • postat de TROTUAR
  Duminică, 22 Ianuarie 2017 00:33
  185.137.18.***
  NU MAI VREM MASINI PE TROTUARE, ALEI DE ACCES SI IN SPATIILE VERZI !!!
  1
  7
  Raportează
 • postat de geo
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 23:54
  92.83.74.***
  Nimeni nu vă obligă să închiriați loc de parcare...deci nu este vorba de o taxă în plus.
  În fața blocului în care locuiesc sunt suficiente locuri de parcare și ne înțelegem între vecini așa că nu este cazul de închiriere...
  3
  4
  Raportează
 • postat de un cetatean suparat
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 20:58
  5.13.216.***
  1. Unde isi vor parca masinile de serviciu ?
  2. De ce sa mai platesc o taxa pe masina, pe langa impozitul anual ?
  3. Se vor crea noi locuri de parcare ?
  4. Se vor darama garajele ?
  5. Cat este taxa anuala pentru un garaj ? (este mai mare decat pt un loc de parcare ?)
  6. Se vor pune sisteme de blocare a locului de parcare incat sa nu-ti ocupe locul o alta masina?
  Solutia : Creati locuri de parcare
  3
  30
  Raportează
 • postat de Saigau Lazar
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 19:22
  109.166.131.***
  Dacă tot nu intereseaza soarta celor ce nu vor prinde loc de parcare sa se scadă din impozitul acestora suma pentru parcare majorata cu o suma reprezentand stresul cautarii unui loc liber.
  4
  7
  Raportează
 • postat de macvio
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 19:15
  5.13.135.***
  Primarul nou ales am crezut ca este mai cu capul pe umeri. A fost ales de majoritatea galatenilor dar cred ca a inceput sa-i dezamageasca. A mai gasit un mod de a acapara bani la primarie.Cum puteti sa puneti in aplicare acest regulament cand nu s-a mai construit un loc de parcare de multi ani si nici nu au mai fost reamenajate cele vechi. O sa va poticniti ca si cu unda verde. Cum credeti dragi consilieri ca un pensionar care are o pensie mica si detine o masina de ani buni va poate plati sute de lei pe un loc de parcare. Mai bine ati strange toate "gunoaiele" de strazi si din parcari sa le dati la REMAT si sa mai strangeti si voi un ban la buget. Mai incercati si reflectati asupra acestui regulament.
  2
  20
  Raportează
 • postat de PC
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 18:36
  86.125.1.***
  Simati domni, sunteti in eroare.
  Daca citeati regulamentul aflati ca primaria nu ia nici un ban.
  Contractul pt locul de parcare il faceti cu un administrator care incaseaza banii fara sa faca nimic.
  amintiti-va de cazul Cocos care administra parcarile in Bucurest.
  0
  19
  Raportează
 • postat de Alegator
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 18:00
  78.96.252.***
  Si daca merg in vizita la cineva in cartierul vecin unde parchez masina pentru ca la blocul respectiv sunt alocate poate chiar incuiate (cum sugera cineva) toate coltisoarele???Parca nu asta avea in program domnul Pucheanu atunci cand si-a prezentat candidatura la primaria orasului!
  1
  23
  Raportează
 • postat de unul
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 16:08
  213.233.84.***
  Ce bine ca am plecat din tampenia aia de oras....popor de.....asta ati votat,asta sa aveti....
  7
  23
  Raportează
 • postat de PC
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 15:42
  89.137.139.***
  E o gluma proasta ...Primaria a amenajat doar cateva parcari intre blocuri in ultimii ani si acelea insuficiente . Daca vor sa ia o astfel de masura ar trebui sa se faca un studiu privind necesarul de parcari in fiecare zona a Galatiului , va trebui sa aloce un buget pentru realizarea sau modernizarea parcarilor si dupa realizarea acestora ar putea sa inchirieze locuri de parcare.
  0
  18
  Raportează
 • postat de parcarile
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 15:23
  5.13.205.***
  Am un nene in cartier ( IC FRIMU ) care ocupa 4 locuri de parcare: 2 dube pe care nu le misca deloc deloc si 2 limuzine, un Audi A6 prafuit pe care l-a lovit putin si nu-l mai repara, plus un BMW seria 5 cu care se misca prin oras. Sunt curios daca va fi o problema pentru el sa liciteze pentru 4 locuri de parcare. Eu sunt dispus sa platesc 1000 RON pe an ca sa nu ma doara capu pe 1 loc, sa-l vad daca-i mai convine sa-si parcheze dubele pline de jeg in oras. Eu am o singura masina pentru care greu gasesc loc seara de seara iar el se lafaie.
  12
  14
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 15:10
  5.13.206.***
  Draga Primarie,mai draga domnule Primar,
  Daca tot v-ati inspirat din modelul altor administratii publice din tara,macar faceti-o ca la carte. Cu riscul de a va pierde o parte din marea masa de votanti pensionari,demolati naibii maghernitele alea denumite pompos garaje,asfaltati si marcati locurile si abia apoi puneti taxe! Fiindca cu 10 locuri de parcare la un bloc cu 100 de apartamente va ajunge un loc la licitatie mai mult decat un garaj achizitionat cu totul! Sau asta e scopul, sa-i imbogatiti pe proprietarii de maghernite?
  3
  22
  Raportează
 • postat de Sica Vadici
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 15:09
  82.79.115.***
  Bravo Puchene, adu bani la buget! Ia-le banii la fraieri!
  Solutia la asa o golanie e sa nu plateasca nimeni. Iar daca e vreunul mai cu mot si vrea loc platit, cui in roata!
  Cum draq ma 150 pe luna, si licitatie daca vor mai multi, pe nimic???
  Ca doua dungi pe asfalt nu inseamna nimic.
  9
  18
  Raportează
 • postat de Mihai
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 14:23
  5.13.142.***
  Este o idee foarte buna!!! Dar mai întâi trebuie eliberate locurile ocupate de mașinile părăsite pentru care nu se mai plătesc niciun fel de taxe! Dar si garajele trebuie demolate pentru ca ocupa mult spațiu si de multe ori detinatorii le-au transformat in magazii, iar dacă mai au mașini le țin tot in parcare.
  13
  20
  Raportează
 • postat de popo
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 13:50
  89.137.228.***
  Adica sa mai platim o taxa in plus ???
  0
  17
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 12:57
  5.13.200.***
  O mare prostie/porcarie/ineptie sau cum vreti sa-i spuneti !
  In jurul tuturor blocurilor nu sunt suficiente locuri disponibile pentru preluarea masinilor, si atunci cum sa faci locuri platite ? Ca sa se bata oamenii intre ei ? Ca sa vina cei cu ``muschi`` sa-si inchirieze cateva locuri, ca de, ei sunt cu banu` pe ei !?
  De ce nu amenajeaza Primaria locuri de parcare cu capacitate mare de preluare, arondate unui numar de blocuri, unde sa vina oamenii si, contra cost, sa-si parcheze masina ? Sunt destule locuri (suprafete) libere, disponibile, unde s-ar putea amenaja astfel de parcari de capacitate marita, unde sa vina oamenii sa-si inchirieze cate un loc de parcare !
  1
  16
  Raportează
 • postat de Si ..
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 12:50
  89.137.225.***
  cand vezi ca locul tau de parcare este ocupat , ce faci ? Chemi Politia Locala ? O sa vina astia , cand o zbura porcul.
  3
  16
  Raportează
 • postat de fost Galatean
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 12:48
  31.5.216.***
  Metoda asta exista in Constanta de multi ani. Locul inchiriat e 200 de roni pe an platiti la SPIT anual iar echipamentul de blocare e si el 250 de roni (si se mai si strica).
  E relativ ok pentru ca si politia locala ii amendeaza pe cei care blocheaza accesul.
  Parcari sunt putine mai ales in cartierele mai noi de cand m-am mutat am prins cu greu un loc pe care "a uitat" unul sa il plateasca.
  Prin cartierele vechi insa sunt si parcari si locuri de parcare de inchiriat.
  11
  3
  Raportează
 • postat de CITIZEN
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 12:45
  86.127.74.***
  O idee buna dacă :
  - ar amenaja / marca parcările astfel ca tori proprietarii de mașini sa aibă loc asigurat;
  - sa nu mă iau la trântă cu cei potenți financiar sau nesimțiți....Fiecare sa-si parcheze pe locul lui;
  - prin amenajare înseamnă și ca Primăria sa asigure si locuri de parcare suplimentare .... (ca la Brasov zise un domn mai sus) pentru ca cei care vin în vizita dintr-un alt oraș sau din același oraș , sa aibă loc de parcare. Asta ar însemna să aibă unde sa amenajeze...Ceea ce nu este posibil pana nu se dărâmă TOATE garajele.
  - prețul sa fie unul modic ...nu sa mă jupoaie...Deja plătim impozit pe mașină, bani care merg tot către bugetul local.
  Domnilor de la primărie ...consilieri locali...primar ...înainte sa votați regulamente ...creați locurile. O idee : creați parcari pe spațiul acestor garaje....PARCARI SUPRAETAJATE pentru respectivele blocuri din zona arondata.
  Abia după aceea discutam de votare de regulamente și jupuiala pe cetățean.
  Altfel, sunteți toți o apa și un pământ. ...degeaba.
  4
  12
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 12:01
  92.80.140.***
  ... si uite asa se alege praful de limuzine, nici pe ulicioara, nici in pragul blocului ... treb'e non-stop posesorii auto sa fie in trafic si daca adorm la volan nu-i bai, s-a inventat si se tot duc acestia, si se duc si se tot duc in deal sau pe la / in vale ptr inerenta de sa se aiba toti pensionarii pensiile lor garantate!
  11
  1
  Raportează
 • postat de hehe
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 10:24
  5.13.196.***
  din punctul meu de vedere cea mai proasta idee posibila.
  13
  50
  Raportează
 • postat de Marius Ionascu
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:59
  213.218.53.***
  Nu imbunatateste situatia actuala cu nimic, dimpotriva o sa faca in asa fel incat locurile de parcare care le folosim la MAXIM (orice loc de parcare noi ca si colectivitate - cetatenii galateni - astazi este folosit in caz ca este liber)

  Dupa o asemenea masura ABERANTA se va ajunge doar ca Primaria Galati sa incaseze BANI pe nimic
  dar vor exista locuri de parcare goale pentru ca sunt cumparate si altii nu vor avea unde sa parcheze !!!


  CEL MAI BINE ar fi daca tot e foamea de bani asa mare la Primarie, sa mareasca TAXA PE MIJLOACE DE TRANSPORT care deja o platim cu totii la Primarie !!!! Ar fi mai sincer !!

  Si poate sa CONSTRUIASCA PARCARI astia de la Primarie decat sa vaneze niste bani in plus fara sa faca nimic ??!?!?
  Nu credeti ??


  PS: sper ca Viata Libera sa mai dea drumul la comentarii, nu sa le publice a doua zi !
  4
  47
  Raportează
 • postat de mmmmm37
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:58
  5.13.146.***
  fiind vorba de parcarile din fata blocului ar trebui sa se aiba in vedere si daca au platita intretinerea macar pe penultima luna....
  3
  33
  Raportează
 • postat de Vrem parcari pentru toate masinile
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:44
  5.13.226.***
  La noi de abia incap masinile perpendicular pe trotuar, ridicate pe spatiul verde. Ei vor sa faca parcarile paralele cu trotuarul, deci o gramada de masini nu vor mai avea loc. Dar ce sa te astepti de la oamenii care fac piste de biciclete pe trotuare?! Aceleasi minti obtuze, oameni numiti politic, care construiesc nu gandesc.
  1
  43
  Raportează
 • postat de Un sofer
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:22
  5.13.174.***
  Sunt tare curios cum va inmulti ("amenaja") Primaria locurile de parcare, pentru a incasa cat mai multi bani. Majoritatea drumurilor de printre blocuri sunt cu o banda pe sens, iar masinile parcheaza cum pot, ingustand drumul. Ar fi interesant ca Primaria sa marcheze ca locuri de parcare aceste spatii, care de fapt sunt drumuri, nu locuri de parcare. Nu au nevoie decat de un indicator si putina vopsea, din ce am vazut in regulamentul propus, pentru a-l face "loc de parcare". Si asa Primaria ne va lua 150 lei pentru a ne permite sa parcam masina pe marginea drumului, unde pana acum parcam gratis.
  1
  43
  Raportează
 • postat de Un sofer
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:16
  5.13.174.***
  Ar fi o idee buna daca n-ar fi o catastrofa pentru noi, din urmatoarele motive:
  1. Nu exista suficiente locuri de parcare (nici amenajate, nici pe marginea drumului). La mine in zona, la 2 blocuri exista 6 locuri de parcare AMENAJATE. Restul parcam pe marginea drumului sau pe trotuar, loc neamenajat si pentru care Primaria nu poate sa ceara nici un leu.
  2. Ce inseamna licitatie, daca nu sunt destule locuri cate solicitari sunt? Ca se poate ajunge si la 1.000 lei pe an, daca e unul potent financiar?
  3. Eu credeam ca platesc impozit la masina pentru ca Primaria sa-mi permita sa parchez pe unde apuc prin zona blocului meu. Se pare ca m-am inselat...
  Mai sunt si altele...Practic, Primaria vrea sa mai jupoaie pe unii soferi de 150 lei pe an (sau mai mult). Asta e scopul. Restul sunt doar justificari inutile.
  3
  47
  Raportează
 • postat de Doru
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 09:05
  5.13.189.***
  Perfect! De multa vreme asteptam asta!
  45
  17
  Raportează
 • postat de Paula
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 08:32
  5.13.147.***
  Sper ca vor fi si dispozitive de blocare( ca la Brasov) care pot fi actionate doar de cel care a platit pentru locul respectiv. Daca doar se scrie pe asfalt numarul de inmatriculare al masinii , vor fi o multime de nesimtiti carora sa nu le pese al cui e locul respectiv.
  18
  26
  Raportează
 • postat de Oras European
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 08:13
  86.122.214.***
  Astia chiar nu gândesc??? Mai intai sa dărâme toate garajele si apoi sa scoata locurile la licitatie...pai daca intr.o parcare sunt 30 de locuri si 50 de masini, prind aia 30 cu relatii si bani?? Iar restul vor parca in fata Primariei...
  4
  46
  Raportează
 • postat de Dan Pop
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 04:17
  5.13.233.***
  In fata blocului meu(pe toata lungimea lui sunt 8 locuri de parcare) din care aproape mereu sunt ocupate 2 cu masini de serviciu(distributie,coletarie,farmacie ,etc)
  Am incercat sa vorbesc cu acesti bizoni ca nu-mi convine sa parchez masina la 500 m de bloc .M-am ales cu amenintari.Stie cineva ce e de facut si care e cadrul legal?
  Sau poate sunt eu intr-o eroare.Daia vreau loc de parcare cu plata.
  14
  30
  Raportează
 • postat de Ion Besau
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 03:54
  5.13.169.***
  O mare prostie !!

  - au creat ei Primaria locuri noi de parcare?
  NU, vor să încaseze bani de la cetăţeni fără să fi făcut nimic

  - dacă ar fi să facă parcări cate un pentru fiecare apartament gratis şi doar după cu plată, s-ar înţelege dar ei vor bani cu forţa pe locurile de parcare existente

  - preţul de 150 lei este doar aşa de pornire şi toţi care visaţi loc de parcare cu 150 lei să ştiţi că nu veţi prinde, preţurile vor ajunge la 300-500 lei

  - măsură total ineficientă pentru că nu crează niciun loc de parcare ci dimpotrivă - cei care sunt plecaţi la serviciu sau în weekend în afara oraşului vor avea parcarea goală NEUTILIZABILĂ şi deci măsura va aduce la ACCENTUAREA LIPSEI PARCĂRILOR !

  - singurul "beneficiu" este că primăria va face bani şi bogaţii vor fi peste săraci

  Primaru din Galaţi nu este social-democrat bre?
  Chiar aşa ia cu japca bani şi încurajează diferenţele sociale între bogaţi şi săraci ?


  SOLUŢIA REALĂ : Construit parcări GRATUITE subterane sau supraterane pentru cetăţeni care deja au plătit taxe şi impozite !!
  7
  52
  Raportează
 • postat de Dorinel
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 02:24
  5.13.195.***
  Ma intreb ce vor face cei cu masinile de serviciu care obisnuiesc sa parcheze acasa.
  1
  40
  Raportează
 • postat de ORDINE
  Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017 02:11
  185.137.19.***
  Este o masura excelenta, o idee foarte buna! In acest mod simplu, se va face ordine in privinta parcarii haotice a autoturismelor in Galati, cu conditia amenajarii, prin marcaje, a locurilor de parcare aferente fiecarui abonat si, cu sanctionarea prin amenda sau ridicare contra cost, a tuturor autovehiculelor parcate neregulamentar. Felicitari pentru initiativa !
  50
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.