Regulament pe masa aleşilor locali | Cât va costa închirierea unui loc de parcare în faţa blocului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Regulament pe masa aleşilor locali | Cât va costa închirierea unui loc de parcare în faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Cu 150 de lei pe an, gălăţenii îşi vor putea închiria locul de parcare din faţa blocului. Asta, desigur, dacă regulamentul pentru închirierea locurilor din parcările de reşedinţă din municipiul Galaţi va fi aprobat joi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local.

Prin acest regulament - care, aşa cum aţi aflat din ziarul nostru, s-a aflat în dezbatere publică - autorităţile susţin că urmăresc ordonarea maşinilor în parcări, dar şi fluidizarea traficului, acolo unde este cazul.

Potrivit regulamentului, "prin parcaj se înţelege orice spaţiu destinat parcării autovehiculelor, semnalizat prin indicatoare şi marcaje, delimitat de zona destinată circulaţiei autovehiculelor sau de alte zone". Taxa prevăzută în regulament este de 150 de lei pe an. Vor beneficia în mod gratuit de locuri de parcare persoanele cu handicap grav sau accentuat, cele încadrate în gradul I de invaliditate, reprezentanţii minorilor cu handicap grav sau accentuat, veteranii de război şi văduvele acestora.

Condiţii de atribuire

Potrivit regulamentului, în parcările de reşedinţă se va atribui cel mult un loc de parcare pentru fiecare apartament, cu excepţia persoanelor care deţin garaje autorizate, pe domeniul public al oraşului. "Locul se va atribui numai după amenajarea, ordonarea, semnalizarea verticală şi orizontală şi numerotarea acestora. Dimensiunile unui loc de parcare sunt 2,3 metri x 5,0 metri”, se arată în regulament.

Parcarea va fi permisă numai pe baza tichetului de parcare emis în temeiul unui contract.

"Se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/ deţinătorilor de autovehicule cu masa maxim autorizată sub 3,5 tone, care au inspecţia tehnică periodică la zi, precum şi taxele achitate la zi. În situaţiile în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de reşedinţă sau când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică, preţul de pornire fiind tariful de bază", se arată în regulament.

"Acest serviciu a fost implementat cu succes şi în cazul altor administraţii publice locale, iar la Galaţi existau solicitări în acest sens de ani de zile. Abia după ce regulamentul va trece de votul aleşilor locali, vom anunţa data şi locul unde vor putea fi depuse solicitările dumneavoastră", precizează, într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Citit 19562 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.