ACUZAȚII reciproce pe tema falimentării FC OȚELUL | Contre dure între Adamescu jr. şi Marius Stan

ACUZAȚII reciproce pe tema falimentării FC OȚELUL | Contre dure între Adamescu jr. şi Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pe tolo.ro, jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Remus Răureanu, de la Gazeta Sporturilor, au publicat punctul de vedere al lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care a deţinut pachetul majoritar de acţiuni la FC Oţelul SA şi a decedat relativ recent, referitor la cauzele care au dus la intrarea clubului în faliment.

Adamescu jr. acuză că milioanele de euro încasate din participarea în Liga Campionilor şi nu numai au dispărut din cauza managementului defectuos al lui Marius Stan, fostul director general al FC Oţelul şi apoi primar al municipiul Galaţi. “Toate aceste sume au fost cheltuite rapid de vechea conducere a Fotbal Club Oţelul, respectiv de fostul manager Marius Stan, pe contracte exagerate din punctul de vedere al costurilor, semnate cu furnizori dubioşi aduşi de către acelaşi Marius Stan. De pildă, firme precum International Service şi Tal Oz Deesche Ltd, care au recondiţionat terenuri. De asemenea, au cheltuit banii pe transferuri de fotbalişti cu bonusuri exorbitante şi contracte grase cu impresari, salarii sportivi, pe onorarii plătite (n.r. - 28.643 de euro) către Marius Stan pentru „obligaţia de neconcurenţă” după ce devenise deja primar. De la momentul achiziţiei, septembrie 2012, până la intrarea în insolvenţă, iulie 2013, noul management care a intrat după Marius Stan nu mai a putut salva firma. Mai ales după blocajul financiar instituit de ANAF pe 31 mai 2013”, a declarat Adamescu jr. sursei citate.

Acesta a mai adăugat că tatăl său a fost păcălit de Stan să preia clubul. “De fapt, Dan Adamescu a fost împotriva cumpărării clubului, însă dat fiind că Astra Asigurări sponsoriza clubul deja cu doi ani înainte de momentul achiziţiei, s-a lăsat păcălit de Marius Stan. Dan Adamescu a agreat acest pas care ulterior i-a afectat în mod nedrept imaginea, pe când intenţiile îi erau extrem de onorabile”, a mai spus Alexander Adamescu, care este condamnat în România şi se ascunde în străinătate.

Stan: “Au falimentat clubul după plecarea mea”

Marius Stan a spus că toate acuzaţiile care i se aduc sunt total nefondate. “Mă aşteptam şi din partea Gazetei şi a multor altora, să mă întrebe cum de am reuşit performanţa formidabilă, nu doar pentru oraş, ci pentru toată Moldova. În schimb, de şase ani de zile, de când am câştigat titlul, sunt pus în situaţia, idioată, de a tot da explicaţii despre cum au falimentat unii după mine. Să nu se uite cum au făcut ei acele contracte de asigurare, cam de 5 milioane de euro, cu care au vlăguit clubul. Nu am fost nici măcar patronul echipei, am fost un angajat, am dat socoteală unui consiliu de administraţie, am lăsat 7,3 milioane în cont la un an şi mai bine de funcţionare după câştigarea campionatului, nu după o lună, cum spus unii. Am plătit toate datoriile clubului. Nu dau socoteală nimănui, mai ales unui urmărit internaţional, despre contractele jucătorilor, că am dat mult sau puţin. Ei au adus performanţa, cu managementul asigurat de mine s-a obţinut o performanţă”, ne-a declarat Marius Stan.

Acesta a mai precizat că „obligaţia de neconcurenţă” invocată de Adamescu jr. exista în contractul său de când a revenit la Oţelul, în 2005: “Nici nu aveam cum să iau acei bani după ce am devenit primar, cum spune acest personaj, pentru că ar fi fost o infracţiune penală”.

Marius Stan a preluat de curând managementul sportiv al echipei Concordia Chiajna, din prima ligă.

EXCLUSIV ”Viața liberă” | Surpriză uriaşă: licitaţia OȚELUL rămâne fără capul de afiş. Marca nu aparţine clubului aflat în faliment

Citit 6727 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.