Galaţiul a devenit municipiu de categoria a II-a | Şansă de a obţine mai mulţi bani pentru dezvoltare

Galaţiul a devenit municipiu de categoria a II-a | Şansă de a obţine mai mulţi bani pentru dezvoltare
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Alături de Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, Galaţiul a devenit, mai nou, municipiu de categoria a II-a.

Informaţia ne-a fost confirmată de către preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, care ne-a declarat că, la sfârşitul săptămânii trecute, a primit o informare în acest sens din partea Ministerului Dezvoltării Regionale.

Potrivit şefului CJ, accederea Galaţiului în clasa a II-a, cea care cuprinde municipiile "poli regionali principali cu potenţial transnaţional", din care, până de curând, făceau parte doar celelalte cinci oraşe enumerate mai sus, le va permite autorităţilor locale să acceseze fonduri mai consistente pentru dezvoltare.

"Trebuie să recunosc că noi am avut iniţiativa, tocmai din acest motiv răspunsul a venit la noi. Am lucrat, în urmă cu aproximativ trei luni, împreună cu colegii din Consiliu, la documentaţia prin care am arătat că îndeplinim condiţiile pentru a fi incluşi în cea de-a doua categorie. În felul acesta, municipiul Galaţi va avea posibilitatea să obţină finanţări pentru proiecte de anvergură şi nu numai", ne-a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ. Cel mai înalt rang, categoria I, îl are Bucureştiul - "municipiu capitală, de importanţă naţională şi europeană".

Până acum, conform clasificării realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la începutul anului 2016, Galațiul s-a aflat în categoria a III-a, în care sunt incluse oraşele "poli regionali secundari, de importanţă regională", alături de Piteşti, Oradea, Braşov, Bacău, Arad, Ploieşti şi Sibiu.

Conform informaţiilor noastre, celelalte oraşe din judeţ sunt clasificate astfel, Tecuciul - în categoria a 5-a (poli judeţeni secundari), Târgu Bujor - în categoria a 6-a (centre urbane cu rol zonal), Bereşti - în categoria a 7-a (oraşe cu rol teritorial).

 

Citit 13254 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.