S-au SCUMPIT biletele de călătorie cu TRANSURB!

S-au SCUMPIT biletele de călătorie cu TRANSURB!
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

De la 1 aprilie - şi nu e deloc o păcăleală! - gălăţenii vor plăti doi lei pentru un bilet cu o călătorie şi patru lei pentru un bilet cu două călătorii, cumpărate de la chioşcurile Transurb sau din mijloacele de transport în comun.

Decizia a fost luată ieri, de către aleşii locali care au aprobat noile tarife practicate pentru serviciul de transport public local de persoane realizat de către societatea Transurb. Conform proiectului de hotărâre, tariful ar fi trebuit să fie mai mare (2,5, respectiv 5 lei) dacă se cumpărau biletele de la şofer sau vatman, primarul Ionuţ Pucheanu explicând că măsura fusese propusă pentru a descuraja cumpărarea din autobuz sau tramvai. În urma amendamentului propus însă de consilierul PNL Onuţ Atanasiu, susţinut de consiliera Daniela Vreme şi de PMP, şi acceptat de primar, s-a renunţat însă la tariful mărit fiindcă nu în toate staţiile există case de bilete.

Şi preţurile abonamentelor se modifică! Astfel, pentru persoanele fizice, abonamentul nominal, lunar, valabil pe o linie va costa 50 de lei. Acelaşi tip de abonament va costa 30 de lei pentru o jumătate de lună, şi 18 lei pentru o săptămână.

Pentru un abonament nominal, lunar, valabil pe două linii, tariful este de 75 de lei. Pentru acelaşi tip de abonament, valabil jumătate de lună, tariful este de 50 de lei, iar pentru unul de o săptămână - 30 de lei.

Conform deciziei aleşilor, un abonament nominal fracţionat o zi, valabil pe toate liniile, costă 10 lei, unul identic, fracţionat şapte zile - 25 de lei, iar un abonament nominal lunar, valabil pe toate liniile - 90 de lei.

Cele mai scumpe vor fi abonamentele nominale pe toate liniile, valabile pe şase luni şi, respectiv, un an: 450 de lei, respectiv 900 de lei.

Totodată, aleşii au aprobat şi tarifele abonamentelor pentru persoane juridice şi instituţiile şi societăţile din subordinea Consiliului Local. Au fost stabilite şi noile facilităţi în transport pentru elevi, studenţi, pensionari şi şomeri.

Citit 30148 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.