Directorul Voicu, vârât în corzi de primar | Industrial Parc toacă bani publici degeaba

Directorul Voicu, vârât în corzi de primar | Industrial Parc toacă bani publici degeaba
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În locul profitului de 30.000 de lei pe care şi-l propusese în 2016, Costică Voicu, directorul general al SC Industrial Parc SRL, firma care administrează Parcul Industrial, s-a ales cu o pierdere de 847.000 de lei!
Pierderea se adaugă găurilor din anii precedenţi, aşa cum sunt ele consemnate în bilanţurile de pe portalul Ministerului Finanţelor: 290.755 de lei - 2015, 154.894 de lei - 2014, 240.443 de lei - 2013 şi 36.874 de lei - 2012!
Rezultatul dezastruos al anului trecut a stârnit discuţii la recenta şedinţa a Consiliului Local, când a fost supus aprobării bugetul pe 2017 al SC Industrial Parc SRL. Consilierul PNL Onuţ Atansiu a cerut explicaţii legate de „rezultatul brut al anului 2016, minus 847.000 lei” şi de profitul propus pentru 2017: o mie de lei.
„Societatea este într-o situaţiei dificilă. Suntem singurul parc din România care plătim impozit pe teren şi pe clădire. Cum credeţi că putem să aducem investitori când societatea nu beneficiază de cadrul legal privind scutirea de impozit?!”, s-a apărat Costică Voicu, reiterând că există riscul de a pierde titul de parc industrial şi de a returna banii primiţi ca ajutor de stat.

De ce la alţii se poate şi la noi nu

Liberalul Nicuşor Ciumacenco i-a sugerat lui Voicu să preia modelul oraşelor care au câte cinci-şapte parcuri industriale care funcţionează cu succes. Răspunsul îl avea, însă, directorul Direcţiei Financiar Contabilitate, Rodica Câmpeanu: „Parcul Industrial a beneficiat zece ani de scutirea de impozit. Prin Hotărârea Consiliului Local, s-au trecut terenul şi clădirea în capitalul social al Parcului. Consiliul Concurenţei consideră că acesta este un ajutor de stat şi, deci, parcul, în sine, nu mai poate beneficia. Singura soluţie ca să beneficieze de scutire este să închirieze parcul, iar cei care închiriază beneficiază de această scutire chiar pe Codul Fiscal”.
În schimb, Costică Voicu era de o cu totul altă părere: „Şi parcurile de la Ploieşti, de la Tetarom, au în proprietate terenul, pentru a beneficia de anumite finanţări. De ce nu a funcţionat societatea din 2003, de când s-a dat drumul la parcul industrial? Până anul trecut, noi, ca societate, nu am avut ce să administrăm! Nu era documentaţie cadastrală, nu era intabulare, nu erau documentele!”.
Lamentaţiile managerului au determinat-o pe consiliera PMP Oana Iurescu să-l întrebe de când este director. Aflând că Voicu conduce parcul din 2012, consiliera a izbucnit: „Din 2012 până în 2017! Păi, dacă eram în locul dumneavoastră - vă plângeţi că nu aţi avut intabulări, că nu aţi avut nu ştiu ce, că nu aţi avut nimic în esenţă - mă aşezam şi eu cu fundul în uşa de la Primărie până se rezolva, ca eu să pot să închiriez, să creez venituri! Dar dvs n-aţi făcut nimic în perioada asta!”. Degeaba a încercat Voicu să se apere că „e prea mult spus că n-a făcut nimic!”.

Demisia?

„Mi-aţi dat exemplu Tetarom, Ploieşti. Ştiţi de ce nu plătesc ei impozit? Pentru că au clienţi! Nu, nu vreau să-mi daţi nici un răspuns! Am primit de la dumneavoastră informări, o stivă! Fiţi mai prietenos cu pădurile, vă rog frumos! În fiecare zi primesc câte-o informare de la dvs! Absolut degeaba! Să înţeleg că până în 2012 sau 2013 a fost o năvală la uşa dvs şi n-aţi reuşit să închiriaţi un metru pătrat de Parc Industrial pentru că nu era intabulat? Eu n-am auzit!
Şi să nu-mi aduc aminte, dl director, de păţaniile dvs de acum vreo două luni de zile. Să ştiţi că cererea mea rămâne în continuare în picioare: aştept să aveţi onoarea de a duce la capăt ceea ce v-a cerut primarul municipiului Galaţi!”, a tranşat discuţia Pucheanu.
Întrebat dacă i-a cerut demisia, edilul s-a eschivat. „Nu neg, dar nici nu confirm. E o discuţie privată, chiar dacă am făcut o mică parte publică. I-am cerut să fie director, în primul rând! De lamentări suntem toţi în stare!".

Ce buget de venituri şi cheltuieli are Parcul

Cu 21 de voturi „pentru” şi trei abţineri, bugetul pe 2017 al SC Industrial Parc SRL a fost aprobat de aleşii locali. Potrivit documentelor, societatea îşi propune  venituri totale de 222.000 de lei - de la 35.000 de lei, cât a obţinut în 2016 - şi cheltuieli totale de 221.000 de lei - în condiţiile în care, anul trecut, acestea au fost de 882.000 de lei. Cheltuielile cu personalul ar urma să crească de la 57.000 de lei la 141.000 de lei. Rămâne de văzut ce se va realiza din toate acestea.

Citit 7767 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 17:53

14 comentarii

 • postat de Akbar
  Vineri, 31 Martie 2017 15:05
  5.13.235.***
  Functii pentru partid. Acesta e rolul fotoliilor de director. Rezultatul: Incompetenta si pierderi financiare acoperite din bugetul orasului.
  Interesant e ca desi nu sunt sanse de crestere a veniturilor, societatea isi tripleaza cheltuielile cu personalul. Or mai fi ramas ceva lipitori de afise fara joburi.
  De ce nu ne dezvoltam ? Pai mai putem daca finantam prostia ?
  0
  8
  Raportează
 • postat de Un fost paznic in zona
  Vineri, 31 Martie 2017 15:02
  5.13.135.***
  Au fost multi dornici de a activa in acea zona dar cred ca a fost indiferenta maxima. Dl Voicu trecea mai mereu spre Parc sau sotia ,cu prieteni dar doar de a vizualiza zona sau gradinile proprii ,
  0
  4
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Vineri, 31 Martie 2017 12:53
  86.127.74.***
  Asta e diferența dintre mediul de afaceri privat și statul la stat.
  În mediul privat, după primele trei luni(cel mult) zbura managerul dacă nu era profit.La stat contează prezența și se stă.
  Apropo, ce s-a mai întâmplat cu ghereta de 20000€?
  Să ai graniță cu două state, Dunărea, E87, forță de muncă și să nu găsești investitori... Este o mare problemă!
  0
  19
  Raportează
 • postat de IQ
  Vineri, 31 Martie 2017 12:45
  100.98.8.***
  Nu a avut timp sa faca nimic la Parcul de Soft pentru ca a studiat zi si noapte, cum de nu v-ati dat seama oameni buni? Ce credeti, ca atitea diplome in specializari diferite, masterate si doctorate se obtin usor? Nuuu, cu multa truda, asa cum a facut acest personaj. Te loveai de numele si prezenta omului asta peste tot in Gl, iar "performantele" sale se vad. Sa traiasca Univ. "Dunarea de Jos" care i-a ridicat nivelul intelectual al acestui mare invatat ce si-a depasit propriile limite de IQ. Hai ca-i tare...un astfel de CV nu are oricine, doar cei cu capacitati intelectuale ce tin de paranormal, nu credeti?
  0
  17
  Raportează
 • postat de IQ
  Vineri, 31 Martie 2017 12:44
  100.98.8.***
  Nu a avut timp sa faca nimic la Parcul de Soft pentru ca a studiat zi si noapte, cum de nu v-ati dat seama oameni buni? Ce credeti, ca atitea diplome in specializari diferite, masterate si doctorate se obtin usor? Nuuu, cu multa truda, asa cum a facut acest personaj. Te loveai de numele si prezenta omului asta peste tot in Gl, iar "performantele" sale se vad. Sa traiasca Univ. "Dunarea de Jos" care i-a ridicat nivelul intelectual al acestui mare invatat ce si-a depasit propriile limite de IQ. Hai ca-i tare...un astfel de CV nu are oricine, doar cei cu capacitati intelectuale de tin de paranormal, nu credeti?
  0
  9
  Raportează
 • postat de olo
  Vineri, 31 Martie 2017 11:25
  5.2.205.***
  Domnule Primar ,
  Ocupati-va si de drumurile care duc la Parcul Industrial, sa vedeti daca investitorii ar fi de acord sa ajunga la Parc prin gropile aferente drumului, intr-o cladire care nu are utilitati si al carui teren nu a fost in patrimoniul Consiliului Local, pana de curand. Eu ca investitor nici macar nu m-as interesa sa investesc/inchiriez intr-o cladire din care as putea sa zbor maine.
  Mai mult de atat ce faceti cu toate cladirile, care sunt patrimoniul cultural al Galatiului, din centrul vechi al orasului care se darama peste pietorni si ne fac de ras in toata tara? si care sunt in patrimoniul unor institutii aflate in subordinea dumneavoastra? Comentati, va rog.
  0
  6
  Raportează
 • postat de VLAD ŢEPEŞ
  Vineri, 31 Martie 2017 11:22
  81.12.149.***
  Propun ca fiecare Consilier din CL sa aduca cate un client in Parcul Industrial, iar fiecare Parlamantar galatean sa aduca cate 2 clienti in Parcul Industrial. Si asta in fiecare an de mandat!
  Sunteti de acord?
  0
  16
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Vineri, 31 Martie 2017 10:55
  86.127.209.***
  Aici se vede capacitatea clasei politice locale in obtinerea prosperitatii pentru o comunitatate care o reprezinta.
  Daca nu reusesti sa faci nimic cu 2 societati aflate in subordinea Consiliului local precum Zona Libera SA si Industrial Parc.SRL atunci inseamna ca exista o problema.
  In toata Europa este o lupta crancena in atragerea investitorilor. Sunt multe comunitati care ofera spatii cu utilitati numai sa vina investitorii.
  In Galati singura investitie in industrie in ultimii 27 de ani a fost cea a olandezilor de la DMT si aici nr referim la investiti de la firul ierbii.Este total insuficient.
  1
  18
  Raportează
 • postat de mira t
  Vineri, 31 Martie 2017 10:38
  82.208.137.***
  foarte interesant, acest proiect ca si multe altele, a inghitit miliarde de la buget fara vreo consecinta pozitiva asupra dezvoltarii mediului de afaceri in ultimii 10 ani...
  1
  17
  Raportează
 • postat de DESPRE GENIUL DIN GALATI SI PERFORMANTELE SALE
  Vineri, 31 Martie 2017 10:21
  100.98.8.***
  Aoleu, asta-i ala cu CV-ul "extraordinar" care de la subinginer tevi sudate in Sidex, a trecut la subinginer implementare tehnologii de fabric. echipamente navale, are titlu de doctor in sudarea conductelor magistrale, diploma in managementul serviciilor sociale si de sanatate, diploma in sistemul managerial organizational, diploma in managementul resurselor umane, master in ingineria mediului, master in robotizarea proceselor tehnologice, nemaivorbind de competente si aptitudini, si totul a pornit de la un biet Liceu industrial din Focsani. Ba' nene, ai 1 kg de diplome, toate de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, este incredibil. Si uite-asa ajungi directorul unui Parc de Soft, esti bagat prin multe consilii de administratie a unor companii galatene. El este omul care in decursul unui singur an reuseste performanta de a dobindi 5 diplome, numai de la Univ. "Dunarea de Jos" chiar si inceputul unui masterat.
  1
  26
  Raportează
 • postat de Popescu
  Vineri, 31 Martie 2017 09:44
  213.177.4.***
  Situatia Parcului Industrial este dezastruoasa. Dupa atatia ani de conducere defectuoasa este nevoie de o schimbare in BINE. Ce asteptati d-le primar???? De ce il mai tolerati pe acest Voicu?
  1
  18
  Raportează
 • postat de Li CIU
  Vineri, 31 Martie 2017 09:43
  62.121.74.***
  Si in final s-au dat banii. Asta conteaza la Romania. De ce inchiriati parc la chinezi sau arabi sa vedeti cum vin investitii. Sau numiti director chinez, japonez la executiv si pe Voicu director la poarta, sa vedeti lectie rentabilitate parc. Am vizitat recent Moldova si am vazut ca portul Giurgiulesti de 500 m liniar are activitate si descarca vapoare zilnic, iar la Galati odata pe luna. Recunosc nu sunt roman dar te mira lipsa de vointa de la directori si administratie. Iar Voicu face la fel ca toti ceilalti se lamenteaza cum spune domnul primar. Dar si domnul primar se lamenteaza deseori.Deci nu este decat diferenta de gandire sau de vointa.
  1
  18
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 31 Martie 2017 09:34
  5.2.205.***
  Un incompetent acest Voicu. Daca eram primar aveam de mult pus un alt director. Va rugam dnule primar schimbati-l. Un om care in 5 ani a tinut parcul pustiu si a a tocat bani, iesind pe minus cu 800.000 lei era de mult zburat de mine. Banii sunt ai nostri, ai tuturor. Haideti sa fim mai responsabil cu cheltuirea lor. Fiti mai duri, ca nu suntem cresa.
  1
  23
  Raportează
 • postat de Cetățean indignat
  Vineri, 31 Martie 2017 09:04
  82.79.115.***
  Noroc că a găsit PSD-ul un om care să și vadă, nu doar să execute ordinele de partid. Trebuia să vină dl.Primar să se vadă ceea ce era evident; numit în 2012, individul și-a demonstrat incompetența și încă se cramponează de scaunul de director?! Și Consiliului Local aprobă triplarea fondului de salarii. Ca să îl recompenseze pentru calitățile sale sau să-i asigure salarii compensatorii în cazul în care se hotărăște să plece?
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.