Planul zonei metropolitane „Dunărea de Jos'' | Ca să nu mai fie dispute, Galaţiul va fi condus de la Brăila
Foto: Foto: Nica George

Planul zonei metropolitane „Dunărea de Jos'' | Ca să nu mai fie dispute, Galaţiul va fi condus de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

 

Păstrat în secret de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu şi de edilul Brăilei, Marian Dragomir, proiectul zonei metropolitane „Dunărea de Jos”, care va lua naştere din asocierea celor două oraşe, prevede obligaţii clare pentru fiecare dintre părţi. Noi am reuşit să le aflăm şi vi le prezentăm în exclusivitate.
Potrivit datelor noastre, Ionuţ Pucheanu şi Marian Dragomir au stabilit formula juridică de formare a zonei metropolitane Galaţi – Brăila încă de dinainte de a fi ajuns primari, adică din campania electorală a alegerilor locale. În schimb, au jurat să păstreze secretul până în clipa în care documentul va fi fost semnat. „Hai să vorbim despre ce înfăptuieşte asocierea! Că aşa, proiecte şi planuri că facem tunele pe sub Dunăre, trimitem rachete în spaţiu, tot au fost”, ne-a declarat primarul Pucheanu când i-am cerut să ne confirme perfectarea statutului Asociaţiei intercomunitare „Dunărea de Jos”, document care va fi semnat în această lună.

Tulcea, arbitru al asocierii

Potrivit statutului, conducerea asociaţiei va fi stabilită după o regulă clară: cine are sediul, pierde directoratul! Potrivit datelor noastre, pentru început, sediul va fi în Cartierul „Cantemir”, din Galaţi, iar Brăila va deţine preşedinţia! Concret, pentru a elimina orice orgolii, tinerii edili au convenit că preşedinţia şi sediul vor fi tranşate anual, în urma unei curse de canotci! Da, este vorba de tradiţionala competiţie de canotci care are loc de Ziua Marinei, organizată de celebrul Ivan Patzaichin. Concret, funcţionarii din Primăria Galaţi şi cei din Primăria Brăila vor vâsli cu elan, în câte o canotcă, iar cârmaci vor fi cei doi primari, care se antrenează deja. Cine câştigă cursa va avea preşedinţia, iar cine pierde se va mulţumi să asigure sediul. Primarul Pucheanu este ferm convins că, de această dată, Galaţiul va câştiga, după ratările succesive din ultimii patru ani: „Aplaud mult mai bine decât Marian şi am ritmul în sânge!”, s-a lăudat prietenilor, ştiut fiind că nimeni altul decât cârmaciul impune ritmul şi ghidează vâslaşii.

Pe dig va circula doar tramvaiul!

Nu vă minunaţi! Acesta este motivul pentru care primarul Ionuţ Pucheanu a scos deja la licitaţie restructurarea urbană a zonei de la intrarea dinspre Brăila. Concret, se doreşte ca pe dig să nu mai circule decât tramvaiele care vor uni Galaţiul cu Brăila! Prin urmare, adio, microbuze! Adio şi tunel! În statutul asocierii, Galaţiul se obligă ferm să renunţe la vreun alt proiect de traversare a Dunării şi să sprijine Podul de la Brăila. Tocmai de aceea, în judeţul vecin se va mai putea ajunge rutier doar pe la Şendreni-Baldovineşti, chiar dacă asta înseamnă zece kilometri în plus. Bacul, faţă de care social-democraţii gălăţeni au profunde interese, va continua să circule până ce va fi dat în funcţiune podul, apoi va realiza, exclusiv, curse zilnice regulate între Galaţi şi Brăila!

Insulele Dunării, exploatate la jocuri de noroc

Insulele care îşi fac apariţia din mijlocul Dunării, în fiecare vară caniculară şi secetoasă, ar putea fi exploatate turistic. Cel care a pus ochii pe ele este chiar secretarul de stat Cristian Dima, care tocmai a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, şi ar putea rămâne fără funcţie. Dima se gândeşte serios la consolidarea insulelor şi la construcţia pe ele a unor cazinouri, un domeniu nou şi încă neexploatat de politician!

Amănunte aici.

 

Citit 18514 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 00:13

10 comentarii

 • postat de Catavencu
  Duminică, 02 Aprilie 2017 12:32
  82.137.9.***
  Eu zic ca nu i păcăleala, e un vis in curs de împlinire si aici ma refer la concursului de bărci dintre cei doi edili!
  0
  4
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 19:11
  78.97.221.***
  Tot pacaleala este poate ca, psd ul din o suta si... de propuneri in minunatul program , cu care au si castigat, saptamana trecuta au fost respinse 76 PUNCTE, trei dintre aceste vizand mamele cu copii. SI CA SA IASA LA SOCOTEALA CA AU DAT RAPID LA PENSIONARI DOUA MASLINE , SCUMPESC ORICE ...... BRAVOOOOOOO
  0
  9
  Raportează
 • postat de MM
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 10:31
  5.13.171.***
  Hmm PAMFLET, sau NE-PAMFLET, dar in aceasta zona a tarii alegerile locale,parlamentare sau euro-parlamentare s-au organizat numai si numai de 1 Aprilie indiferent de anotimp!...See you era cat PE-AICI sa avem Aeroport, POD peste Dunare, tunel pe sub Dunare, centura ocolitoare a Galatiului, spital regoinal, aeroport, Galatiul conectat la reteaua de autostrazi al tarii macar printr-un drum EXPRESS, parc de distractii la Plaja Dunarii, parc de distractii la padurea Garboavele, parcuri de recreere in fiecare cartier al Galatiului, parc auto decent si modern, un terminal de import-export de marfuri avand in vedere ca Dunarea e maritima la Galati, zona metropolitana Galati-Braila, parcuri industriale unde investitorii se plang ca nu au forta de munca ca cei din vestul tarii si acorda fel de fel de bonificatii si salarii decente pt a atrage forta de munca, drumuri judetene si nationale ce rivalizeaza cu orasele civilizate din UE, etc, etc, etc!
  Dar in schimb nu e 1 Aprilie ci e purul si durerosul adevar cand e vorba de MAIDANUL de la malul Dunarii numit pompos PARC INDUSTRIAL, plaja cu bazine fara apa dar avem niste caricaturi de dusuri si nisip plin de balarii,gunoaie si chistoace de tigari, unde cica s-ar fi gasit un investitor. Dar sa vedem sa nu fie si acest in vestitor gasit tot de 1 Aprilie, avem Apolo Galati ras de pe suprafata pamantului, Sere Galati rasa de pe suprafata pamantului, Mehid Galati arata de parca e de dupa razboi, faleza Dunarii mai e un pic si face jonctiunea cu Dunarea, lipsa locurilor de munca in care sa fie retribuite decent, Galatiul musteste de ASISTATI SOCIALI si nu in ultimul rand o clasa POLITICA de JOASA SPETA in care activeaza numai si numai in INTERES PROPRIU si de PARTID. In rest Dumnezeu cu mila!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Păc Ăla
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 08:42
  5.13.233.***
  Nici păcălelile nu mai sunt ce erau odată. De ce oare?
  0
  12
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 08:36
  95.76.53.***
  E pacaleala de 1 Aprilie
  0
  10
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 08:01
  5.13.140.***
  Chiar daca-i pacaleala de 1 Aprilie ,ceva inspiratie din dorintele galatenilor si brailenilor ,deopotriva are. Tramvaiul pe dig a fost dotinta dintotdeauna a lui Constantin Dascalescu ,fost mahar comunist la regiunea si judetul Galati si ultimul primministru al RSR ,comportamentul lui inainte de 22 dec '89 si moartea ,incontinuare un mister al revolutiei romane...se pare ca tot el a realizat pe sub maneca si putin ilegal si latirea digului la profi de drum national ( ACH+IEELIF Braila )..In ceea ce priveste traficul rutier doar pe ruta Sendreni- Baldovinesti ,aceasta nu-i o pacaleala ,pacaleala era daca se scria ca traficul se va face pe autostrada sau drum expres .
  0
  6
  Raportează
 • postat de virgilius
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 02:46
  82.78.127.***
  Nu uitati ca astazi este 1 Aprilie ;)
  0
  8
  Raportează
 • postat de Gabriel Florea
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 00:45
  5.13.217.***
  Eu stau la Cantemir.Multumesc,Anca Melinte pentru promovarea Cartierului Rezidențial.Eu chiar am amenajat Sediul unde va fi celula de criza...Dispeceratul de Comanda din Cantemir.Primarii nu ii las sa vina să facă cursa cu canotcile,pentru că nu mai au loc de noi,locuitorii.Noi suntem Campioni Mondiali la cursele acestea de vreo 11 Ani..Cu canotcile...Așa că Patzaichin,știe de noi,că doar el ne-a antrenat.Asa că spunele la toți să-si găsească alta balta pentru curse, că aici avem exclusivitate,și multe branduri de aici sunt întregistrate și la OSIM.Salutari și O zi excelenta la toți gălățenii...De 1 Aprilie....Ps.Si spor la farse.
  0
  23
  Raportează
 • postat de Nulspun Deloc
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 00:09
  85.59.21.***
  Si toate astea azi, de 1 aprilie.
  ca sa vezi.
  0
  28
  Raportează
 • postat de Slabut anul asta , slabut.
  Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 00:07
  89.137.225.***
  Iar asocierea se va numi "BRAGA" .Ca-i ieftina .
  2
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.