Pentru că imaginea contează | Banda transportoare a ArcelorMittal va fi recondiţionată

Pentru că imaginea contează | Banda transportoare a ArcelorMittal va fi recondiţionată
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La recenta şedinţă a Consiliului Local, ArcelorMittal a primit drept de uz şi servitute de trecere subterană şi supraterană, cu titlu gratuit, pentru o suprafaţă totală de 5.525 mp de teren al municipiului Galaţi, dar cu o condiţie! Să recondiţioneze banda transportoare care traversează DN 2B, din pricina căreia intrarea în oraş arată dezolant.
Potrivit documentelor care însoţesc decizia aleşilor, compania a solicitat instituirea dreptului de uz şi servitute de trecere subterană şi supraterană, cu titlu gratuit, pe toată durata de viaţă a capacităţilor energetice, în favoarea sa, pentru terenul care va fi ocupat de noua linie de alimentare cu energie electrică pe nivelul de tensiune 110kV. Aceasta va asigura alimentarea cu energie electrică a consumatorilor ArcelorMittal şi Electrocentrale, precum şi alimentarea indirectă, prin intermediul unor staţii de transformare, a unui număr de aproximativ 34 de consumatori industriali şi 55 de consumatori casnici.

Amendament PMP

În cadrul dezbaterii, consiliera locală PMP Nicoleta Badiu a ridicat o problemă deloc de neglijat: „Ca amendament la acest proiect, credeţi că am putea să le cerem celor de la ArcelorMittal să-şi refacă banda transportoare de la intrarea în oraş?”
Primarul Ionuţ Pucheanu a replicat că se poartă discuţii de multă vreme pe acest subiect: "Să ştiţi că o mare parte din vină e tot la noi şi ne chinuim să o remediem, pentru ca dumnealor să poată face ceea ce aţi cerut. Cred că sunt mai bine de şase luni de când dumnealor încearcă să îşi construiască propriul stâlp de înaltă tensiune. E primul pas. Urmează, sper eu, ca în maxim două luni să poată repara banda transportoare, pentru a o duce la o formă demnă de o intrare în Galaţi”, a declarat primarul.

Citit 5827 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Aprilie 2017 18:39

4 comentarii

 • postat de cineva care stie
  Joi, 06 Aprilie 2017 15:35
  194.105.20.***
  Faceti o confuzie: banda transportoare (care se vede bine in partea superioara a imaginii dvs) este reparata de 3 ani si arata foarte bine. Ceea ce nu arata "estetic" dar asta neinsemnand ca trebuie "reparata" este o Estacada de conducte. Acum 3 ani AMG a pregatit solutii "estetice" dar am fost "invinsi" de inertia comisiilor din Primarie si Politia Circulatie , care trebuie sa se reuneasca pentru a da aviz de organizare: oprire circulatie (succesiv pe cele doua sensuri), montare schele si platforme (suspendate) pentru executarea lucrarilor propuse de AMG. Problema este ca directorul de la compartimentul infrastructura al Primariei (Dinu), cu care am lucrat la aceste capitol, a plecat si nu am mai putut gasi sprijinul necesar incheierii actiunii. Am ramas doar cu banii cheltuiti si dorinta de a oferi o alta fata acestei estacade. Poate mai incercam o data!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 06 Aprilie 2017 08:10
  109.103.134.***
  Banda transportoare precum si conductele infasurate in vata izolatoare acoperite cu tabla putina care a mai ramas dupa ce hotii au lucrat la decopertarea acestora, la intrarea in oras pe drumul de pe dig sunt la fel de oribile si dau o impresie de dezastru si lipsa de preocupare atat din partea combinatului cat si a primariei
  2
  7
  Raportează
 • postat de virgil
  Joi, 06 Aprilie 2017 07:45
  82.78.251.***
  Toate zonele de intrare in oras sunt neingrijite :(
  Planurile primarului de a schimba imaginea orasului dau roade, insa doar pe hartie.
  Într-adevăr, banda transportoare arata într-o stare deplorabilă
  2
  6
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 06 Aprilie 2017 06:36
  5.13.152.***
  Montate ,de o parte si de alta, doua masti de turnuri de cetate ,cu stema Galatiului ,ca tabla au slava domnului iar profie sa ia de la aia care ii capuseaza de 27 de ani.
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.