Pentru că imaginea contează | Banda transportoare a ArcelorMittal va fi recondiţionată

Pentru că imaginea contează | Banda transportoare a ArcelorMittal va fi recondiţionată
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La recenta şedinţă a Consiliului Local, ArcelorMittal a primit drept de uz şi servitute de trecere subterană şi supraterană, cu titlu gratuit, pentru o suprafaţă totală de 5.525 mp de teren al municipiului Galaţi, dar cu o condiţie! Să recondiţioneze banda transportoare care traversează DN 2B, din pricina căreia intrarea în oraş arată dezolant.

Potrivit documentelor care însoţesc decizia aleşilor, compania a solicitat instituirea dreptului de uz şi servitute de trecere subterană şi supraterană, cu titlu gratuit, pe toată durata de viaţă a capacităţilor energetice, în favoarea sa, pentru terenul care va fi ocupat de noua linie de alimentare cu energie electrică pe nivelul de tensiune 110kV. Aceasta va asigura alimentarea cu energie electrică a consumatorilor ArcelorMittal şi Electrocentrale, precum şi alimentarea indirectă, prin intermediul unor staţii de transformare, a unui număr de aproximativ 34 de consumatori industriali şi 55 de consumatori casnici.

Amendament PMP

În cadrul dezbaterii, consiliera locală PMP Nicoleta Badiu a ridicat o problemă deloc de neglijat: „Ca amendament la acest proiect, credeţi că am putea să le cerem celor de la ArcelorMittal să-şi refacă banda transportoare de la intrarea în oraş?”

Primarul Ionuţ Pucheanu a replicat că se poartă discuţii de multă vreme pe acest subiect: "Să ştiţi că o mare parte din vină e tot la noi şi ne chinuim să o remediem, pentru ca dumnealor să poată face ceea ce aţi cerut. Cred că sunt mai bine de şase luni de când dumnealor încearcă să îşi construiască propriul stâlp de înaltă tensiune. E primul pas. Urmează, sper eu, ca în maxim două luni să poată repara banda transportoare, pentru a o duce la o formă demnă de o intrare în Galaţi”, a declarat primarul.

Citit 5969 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.