MODERNIZAREA ultimului tronson al STRĂZII TRAIAN, la licitaţie. Contract de 1,5 milioane de lei
Foto: "Praguri" de încercare pentru şoferi | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

MODERNIZAREA ultimului tronson al STRĂZII TRAIAN, la licitaţie. Contract de 1,5 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Modernizarea străzii Traian între Metro şi Brăilei a ajuns, sperăm, la ultima licitaţie. Primăria municipiului Galaţi caută un constructor căruia să-i încredinţeze misiunea de refacere a infrastructurii şi de reabilitare a carosabilului, pe tronsonul cuprins între străzile Venus şi Alexandru Măcelaru, bucată de drum pe care Dumnezeul investiţiilor pare s-o fi uitat de ani de zile. Potrivit datelor oficiale, acesta ar fi ultimul segment al arterei Traian care ar avea nevoie de lucrări de modernizare.

Probleme încă din 2012

Potrivit documentelor licitaţiei, pe tronsoanele strada Venus - Brutăria Arcada şi Brutăria Arcada - Ştefan cel Mare s-a observat că au apărut, încă din anul 2012, cedări de fundaţie şi văluriri accentuate. De aceea, precizează municipalitatea, a fost necesară realizarea unui studiu geotehnic pe aceste zone. Contractul scos la licitaţie vizează reabilitarea carosabilului prin refacerea infrastructurii şi are o valoare estimată de 1.595.006 lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Nu trebuie să uităm că în Bariera Traian s-a lucrat, la finele anului trecut, la amenajarea sensului giratoriu (intersecţia străzilor Alexandru Măcelaru şi Traian), lucrările fiind executate de firma Mari Vila Bucureşti. Iar în prezent, se lucrează la lărgirea carosabilului străzii Traian pe segmentul Brăilei - Tecuci, închis circulaţiei rutiere până pe 15 iunie 2017.

Să sperăm că, atunci când va fi fost modernizată şi ultima bucăţică a străzii Traian, porţiunile reabilitate la început nu vor avea nevoie, din nou, de lucrări de reabilitare.

Citit 4526 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.