ALEGERI cu trădări şi scântei, la PNL Galaţi. Se vrea capul lui Victor Paul Dobre
Foto: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

ALEGERI cu trădări şi scântei, la PNL Galaţi. Se vrea capul lui Victor Paul Dobre
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Se anunţă scandal, sâmbătă, 29 aprilie, la alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi. Proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Municipalei PNL, senatorul George Stângă nu s-a mulţumit cu acest statut şi „vânează” fotoliul de lider „suprem” al partidului, ocupat de deputatul Victor Paul Dobre. Fapt ce a stârnit furia taberei lui Dobre, în condiţiile în care preşedintele PNL îşi propusese să-i predea „ştafeta” lui Cătălin Paraschiv. Acesta este motivul pentru care, alături de George Stângă, Cătălin Paraschiv şi George Scarlat, Victor Paul Dobre şi-a depus candidatura şi a decis să intre în bătălie.

Dobre-Paraschiv vs Stângă-Scarlat

„Cred că PNL este un partid viu, avem candidaţi, înseamnă că avem de unde alege. Să vedem şi cine rămâne până la final. Ştiţi cum se întâmplă uneori, unii se mai retrag”, ne-a declarat, marţi după-amiază, deputatul Victor Paul Dobre. Întrebat dacă ia în calcul varianta de a se retrage din cursa pentru un nou mandat, liderul PNL Galaţi s-a ferit să ofere un răspuns, dar nici nu a negat această posibilitate. Mai mult, ieri, circulau informaţii conform cărora parlamentarul ar intenţiona să renunţe la candidatură şi să-l susţină pe Cătălin Paraschiv, aşa cum şi-a dorit de la început, cu mult înainte de depunerea candidaturilor. Acesta este de fapt şi unul dintre motivele de revoltă ale lui George Stângă, crescut la sânul politic al deputatului Victor Paul Dobre, întrucât acesta spera că va primi „binecuvântarea” şefului său pentru a-i lua locul.

Unii dintre liberali susţin că Stângă i-ar fi spus lui Dobre, într-un cerc restrâns, că nu este interesat de şefia judeţeană a partidului. Însă, spun ei, strategia lui Stângă a fost aceea ca, odată ocupant al fotoliului de preşedinte, să-şi impună oamenii în poziţii-cheie, cu putere de decizie, şi să-şi asigure astfel susţinerea Organizaţiei Municipale la alegerile pentru Judeţeana PNL. Mai mult, spun liberalii, George Stângă s-ar fi aliat cu o serie de foşti membri PDL, printre care consilierul judeţean Ion Ştefan (căruia i-ar fi promis şefia Organizaţiei Municipale), cu care bate la uşile primarilor, pentru susţinere. Fostul deputat George Scarlat ar fi intrat în cursă pentru a „rupe” din voturi, astfel încât Dobre sau Paraschiv să nu reuşească să obţină 50+1 dintre voturile celor peste 400 de delegaţi şi astfel, în turul doi al alegerilor, bătălia decisivă să se poarte între Stângă şi Dobre.

Citit 8279 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.