Soluţie disperată a autorităţilor tecucene: Traficul greu ar putea fi INTERZIS prin oraş (FOTO)

Soluţie disperată a autorităţilor tecucene: Traficul greu ar putea fi INTERZIS prin oraş (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru că varianta ocolitoare a Tecuciului se tot lasă aşteptată, iar maşinile de mare tonaj zgâlţâie din temelii locuinţele cetăţenilor, autorităţile tecucene se gândesc serios să interzică traficul greu prin oraş.

"Traficul greu ne termină cartierele. Avem cartierul CFR cu mari-mari probleme, iar de Nicolae Bălcescu nu mai spun! Degeaba sunt şoselele betonate sau asfaltate, dacă distanţa de la axul drumului la blocuri sau case este foarte mică, iar toată structura de rezistenţă a caselor, veche şi de o sută de ani, este afectată! Chiar dacă ele sunt renovate la exterior. Nu vă ascund: e posibil ca luna viitoare să închidem traficul greu, iar acesta să fie redirecţionat pe drumuri comunale", ne-a declarat primarul municipiului Tecuci, Cătălin Constantin Hurdubae. Edilul susţine că a făcut demersuri în acest sens la autorităţile judeţene şi la Poliţia Rutieră, şi că nu mai lipseşte decât hotărârea de Consiliu Local care să stipuleze acest lucru.

Cătălin Constantin Hurdubae îi acuză pe transportatori că nu respectă limitele de viteză impuse în oraş şi că nu le pasă decât de încărcătura cu care trebuie să ajungă cât mai repede la destinaţie. Mai mult, primarul spune că le-a atras atenţia în repetate rânduri asupra acestei situaţii dificile, dar că transportatorii au făcut urechea toacă. "Păi, gândiţi-vă ce înseamnă 60 de tone într-un cartier de case, când încep trepidaţiile. La ultimul cutremur, oamenii nici nu s-au sinchisit, au zis că mai trece o maşină! Dacă mâne sau poimâine se vor dărâma trei sau patru locuinţe, ce facem? Le refacem oamenilor casele? Şi dacă mai au şi vârste înaintate, îi ţinem în module? Eu am obligaţii faţă de cetăţenii Tecuciului!", a subliniat primarul.

Bani cheltuiţi

Autorităţile tecucene se plâng că, din cauza gropilor provocate de traficul greu, sunt nevoite să plombeze străzi lăturalnice, în detrimentul zonei centrale: "Peticim străzi care vor fi asfaltate la anul! Şi le peticim pe strat de zece centimetri, cam atâta ia freza din el. Sunt gropi, nu gropiţe! Lăsăm zona centrală descoperită, cu gropi, ca să băgăm o sumă importantă de bani în străzile care sunt afectate serios de traficul greu. Eu vreau să am o relaţie frumoasă cu toată lumea, firmele din Tecuci să beneficieze de aportul transportatorilor, dar dacă nu se va putea altfel… este posibil să luăm decizia luna asta. Este o decizie importantă, ne-o asumăm", a conchis primarul.

La Centură se lucrează şi nu prea

Tecucenii şi-ar dori cu ardoare ca, de Ziua Naţională a României, Varianta ocolitoare, aflată în construcţie, să fie funcţională. Mai ales că, pentru această investiţie, a fost alocată o suprafaţă de teren pentru decantorul de ape pluviale. Din păcate, pe 19 aprilie, la prânz, când am vizitat şantierul de lucrări, nu am găsit pe nimeni spetindu-se. Iar pe portalul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Investiţi, investiţia figurează ca având termen de finalizare în august 2016.

Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Citit 4870 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2017 03:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.