Decizii la mâna aleşilor locali: Scumpiri de tarife, scutiri pentru Navrom şi bani pentru biserici

Decizii la mâna aleşilor locali: Scumpiri de tarife, scutiri pentru Navrom şi bani pentru biserici
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aleşii locali sunt convocaţi, astăzi, la un nou "maraton" de vot, o şedinţă pe a cărei ordine de zi figurează peste 50 de proiecte de hotărâre, dintre care cele mai multe, 26, vizează finanţarea unor lăcaşuri de cult. Proiectele sunt iniţiate şi semnate de viceprimarul PSD Cristian Enache, nu de primarul Ionuţ Pucheanu, care nu va participa la şedinţă, fiind plecat în Germania.

Prima pe lista scumpirilor este modificarea tarifului de utilizare a parcării publice cu plată de pe Drumul de Centură. Noul tarif este în cuantum de 10 lei/autovehicul/24ore, inclusiv TVA, în condiţiile în care tariful aplicat până acum este de 9 lei pe zi, inclusiv TVA. Autorităţile au descoperit că modul în care a fost şi este aplicat tariful, „pe zi”, îi prejudiciază pe şoferii care îşi cumpără tichet de parcare la sfârşitul zilei, dar nu mai beneficiază de întreaga perioadă de parcare pe care o plătesc. Aşa că stabilesc tariful pe durata a 24 de ore. De ce nu rămân, însă, la cei 9 lei? Pentru că „aplicarea tarifului de zece lei uşurează utilizarea bancnotei de zece lei, având în vedere că aparatul de taxat nu eliberează rest”, se precizează în documentele care însoţesc hotărârea.

Tot o majorare vizează şi tarifele de intrare la spectacolele Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi, care vor fi diferenţiate în funcţie de poziţia rândurilor în sală. Tarife noi vor fi şi la spectacolele celor de la „Gulliver”, dar şi un preţ special pentru spectacolele de seară pentru tineri şi adulţi din cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie. Majorarea este, însă, necesară din cauză că preţul biletelor la spectacole nu s-a mai modificat din 2009, respectiv, 2011.

Ajutor de minimis individual

Pe ordinea de zi se află şi un proiect de hotărâre care prevede „acordarea unui ajutor de minimis individual, reprezentând scutirea de la plata impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren datorate de SC Navrom Centrul de Afaceri SRL, în perioada 1 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2018. Potrivit documentelor, scutirea cu pricina vizează impozitul pe clădirea şi terenul cu suprafaţa de 3.227 mp, date de Navrom în locaţiune SC Cons Management Parc de Soft SRL, societate edilitară care administrează Parcul de Soft. Valoarea totală a ajutorului de minimis individual care ar putea fi acordat este de 149.892 de lei. Facilitatea este justificată de "menţinerea şi atragerea investitorilor locali şi străini prin punerea la dispoziţie a spaţiilor din Parcul de Soft şi crearea a noi locuri de muncă".

Citit 8761 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2017 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.