George Stângă şi-a împlinit visul. Senatorul i-a luat locul lui Dobre la şefia PNL Galaţi

George Stângă şi-a împlinit visul. Senatorul i-a luat locul lui Dobre la şefia PNL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Senatorul George Stângă este, începând de astăzi, noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi, filială condusă timp de aproape 21 de ani, de către deputatul Victor Paul Dobre. Aşa cum anticipam, în urmă cu doar câteva zile, Victor Paul Dobre s-a retras din competiţie, iar bătălia s-a purtat între George Stângă, George Scarlat şi Cătălin Paraschiv, tânărul parlamentar reuşind să obţină aproape 300 din cele 440 de voturi valabil exprimate, fiind urmat de Scarlat – cu 96 de voturi şi Cătălin Paraschiv – cu 46 de voturi.

„Întotdeauna, visul meu a fost să preiau şefia Organizaţiei Judeţene. A fost un moment de cumpănă, în care am analizat foarte bine, dar factorul determinant au fost colegii mei din judeţ: preşedinţii de organizaţii locale şi o parte dintre primari”, a declarat George Stângă. 

 

Decizia acestuia de a candida pentru fotoliul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, la doar câteva zile după ce obţinuse şefia Municipalei PNL, a fost criticată de unii dintre membrii partidului, printre care Mircea Toader şi Paul Cristea (primarul comunei Şendreni), cel din urmă, susţinător declarat al lui George Scarlat, retrăgându-şi candidatura pentru postul de vicepreşedinte al partidului, după aflarea rezultatelor votului.

„În primul rând, vreau să ţinem echipa unită. Mă bucur că avem destul de mult timp până la următoarele alegeri electorale, ceea ce înseamnă posibilitatea să ne organizăm. Cred că acesta este principalul nostru obiectiv, să ne pregătim foarte bine în plan intern, să dovedim că suntem adevărata opoziţie la actuala coaliţie de guvernare, că suntem o opoziţie constructivă şi că putem veni tot timpul cu proiecte în folosul cetăţenilor”, a spus Stângă.

Deputatul Victor Paul Dobre, care, de astăzi, ocupă funcţia de vicepreşedinte al partidului, a declarat că, cel mai probabil, va candida pentru o funcţie de conducere la nivel naţional. Acesta a ţinut să precizeze însă că „voi fi la dispoziţia organizaţiei, membrilor săi, a noului preşedinte, cu tot ceea ce pot să mă implic, să particip, să sprijin, să ajut. Nu am plecat nicăieri, nu am făcut nici pas înapoi, nici lateral, nici înainte. Sunt acolo unde am decis să fiu”.

Până la organizarea unor noi alegeri, Municipala PNL va fi condusă în regim de interimat de către unul dintre cei doi prim-vicepreşedinţi, Laurenţiu Ichim sau Cristian Gîscă.

 

Citit 12710 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.