Cum intri în posesia carnetului de muncă de la ITM Galaţi

Cum intri în posesia carnetului de muncă de la ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În arhiva Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi se află în continuare o bună parte dintre carnetele de muncă aparţinând unor persoane care au lucrat în domeniul privat, în judeţul Galaţi, în perioada 1991-2010. Numărul mare al acestor documente blochează o bună parte din spaţiul de depozitare al instituţiei, potrivit inspectorului-şef al ITM Galaţi, ing. Ionel Petrea.

"De la 1 ianuarie 2011, nu se mai fac înregistrări în carnetele de muncă ale angajaţilor. Astfel, aceste documente au rămas la noi şi le stau la dispoziţie titularilor. În multe cazuri, carnetele aparţin unor persoane care au plecat în străinătate. În 2011, atunci când au fost făcute modificările legislative, aveam peste 19.000 de carnete", a precizat şeful ITM Galaţi.

Carnetul de muncă este necesar în momentul depunerii dosarului pentru pensionare. Pentru a vă ridica documentul de la sediul ITM Galaţi, aveţi nevoie de buletin sau de cartea de identitate. Carnetul de muncă i se eliberează doar titularului sau unui reprezentant al acestuia, pe baza unei împuterniciri notariale.

Programul de lucru cu publicul al ITM Galaţi (str. Regiment 11 Siret nr. 46-A) este de luni până joi, în intervalul 8,00-16,00, şi vineri, între 8,00 şi 14,00.

Citit 8297 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2017 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.