Mii de gălăţeni, la uşa Primăriei. Ce paşi trebuie să faci ca să te ÎNCĂLZEȘTI la iarnă

Mii de gălăţeni, la uşa Primăriei. Ce paşi trebuie să faci ca să te ÎNCĂLZEȘTI la iarnă

”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
14 comentarii

În doar patru zile de la deschiderea centrelor de depunere a dosarelor pentru ajutorul financiar de 3.000 de lei acordat de către municipalitate în scopul achiziţiei unui echipament de producere a căldurii şi apei calde, mii de gălăţeni s-au prezentat la ghişee.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, la finele săptămânii trecute erau înregistrate aproximativ 140 de cereri, însă alte mii de oameni ridicaseră formularele pe care trebuie să le completeze şi să le ataşeze dosarelor. Numai la sediul Calorgal, care găzduieşte unul dintre cele şase centre, peste 800 de persoane s-au prezentat pentru a se informa şi pentru a obţine adeverinţele tipizate, pe care să le completeze acasă. Aglomeraţie mare a fost şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la punctul de colectare fiscală din Micro 18. Sunt şi gălăţeni (în special, cei tineri care au acces la o imprimantă), care şi-au descărcat tipizatele de pe site-ul www.termoficare.primariagalati.ro.

Documentele care nu trebuie să vă lipsească

După cum ne-au mărturisit membrii unor centre, numeroşi gălăţeni au făcut cale întoarsă din cauză că dosarele acestora erau incomplete. Tocmai din acest motiv, vă reamintim care sunt paşii pe care trebuie să-i faceţi pentru a vă pune la punct dosarul şi ce documente nu trebuie să vă lipsească.

Înainte de toate, trebuie să obţineţi formularele tipizate: cererea şi declaraţia pe propria răspundere, adeverinţa care trebuie să vă fie completată de către reprezentanţii asociaţiei de proprietari, angajamentul prin care vă asumaţi că veţi face dovada că suma încasată a fost folosită în scopul pentru care a fost acordată, dar şi OPIS-ul. Toate, de la unul dintre cele şase centre sau descărcat de pe site-ul amintit mai sus.

Mai trebuie să obţineţi certificatul de atestare fiscal privind impozitele, taxele şi alte venituri ale bugetului local, valabil la data depunerii solicitării, şi declaraţia privind taxa de habitat, ambele de la Direcţia de Fiscalitate a Primăriei.

Pe lângă acestea, dosarul trebuie să mai cuprindă adeverinţe care să ateste veniturile realizate de către toţi membrii familiei şi copii ale actelor de identitate ale proprietarului/ coproprietarului locuinţei de domiciliu şi celorlalţi membri ai familiei, care au acelaşi domiciliu, precum şi copie a actului de proprietate.

Dosarul celor care au datorii de până în 3.000 de lei la întreţinere trebuie să conţină şi o declaraţie notarială prin care titularul îşi ia angajamentul că, în termen de maximum 12 luni de la obţinerea ajutorului financiar, va achita datoriile.

Nu în ultimul rând, nu trebuie să vă lipsească factura fiscală sau factura proformă (original+copie) de achiziţionare a sistemului de încălzire şi apă caldă.

Important de precizat este faptul că ajutorul financiar de 3.000 de lei nu va trebui returnat bugetului local de către beneficiari.

Cele şase centre unde se depun dosarele sunt deschise de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30, iar în zilele de vineri - între 8,00 şi 14,00. Acestea se află pe strada Brăilei - la sediul Ecosal, pe Crizantemelor - la Calorgal, pe Fraternităţii - la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, pe strada Henri Coandă - la blocul J5 (Micro 39), pe Brăilei, nr. 232 - la blocul E4 (Micro 18), şi pe Traian - la Comisia de Căldură.

Citit 29611 ori Ultima modificare Luni, 08 Mai 2017 19:45

14 comentarii

 • postat de Cecilia teodorescu Miercuri, 10 Mai 2017 09:14 Link la comentariu
  3
  8

  Dl primar ce se va intanpla cu cei 500 de angajati de la carolgal? Si cine va prelua tot sistemu de incalzire!.sau investit miliarde in modernizarea statiilor. Habar naveti in ce vati bagat.da cu siguranta cineva va intra la apa.si va da socoteala.Trebuie sa recunoasteti ca situatia va depaseste.

  Raportează
 • postat de Sanda Donciu Marți, 09 Mai 2017 21:12 Link la comentariu
  4
  5

  Oameni buni domn primare va rog puneti si cate un functionar sa ne ajute sau sa ne explici ce acte trebuie si cum se completeaza.Eu sunt femeie in varsta fara carte multa si cu probleme nervoase acute si ca mine sunt destui vecini aflati in aceasta situatiune Va cerem ajutorul.cu respect.

  Raportează
 • postat de Ivan Turbinca Marți, 09 Mai 2017 18:28 Link la comentariu
  8
  13

  Acu' sa va vad , nu mai merge cu neplata si maneaua cat cuprinde . Sa va vad cand o veni mos Gerila la iarna .
  Alde nea Saracu' daca n-ai cu ce mutate la tara si i-a sapa de coada ...si i-ai pe toti aia ca tine sa mai rasufle si Galatiul asta saracul ...

  Raportează
 • postat de Ea Marți, 09 Mai 2017 12:52 Link la comentariu
  2
  18

  Ar trebui sa aiba minim 2 zile pe saptamana si program pana la ora 20:00 pentru relatii si depunere. Nu toti lucreaza astfel incat sa ajunga pana la 16:30!!! Si cum sunt destui ... se formeaza coada ...

  Raportează
 • postat de MM Marți, 09 Mai 2017 12:52 Link la comentariu
  2
  22

  pUCHENEEE, bai pUCHENE, vezi bai ca e o firma ROMANEASCA medaliata la saloanele de inventica si inovatie care a inventat centrale termice pe peleti realizati din tot ce arde. Se numeste ECOHORNET. Intra pe site-ul firmei si documenteazate. Poate iti vine mintea cea de pe urma a romanului si faci niste absortii de fonduri de la UE pt a realiza o incalzire centrala moderna, ecologica si economica d.t.p.d.v si uite asa GROAPA de GUNOI al secolului XXI numita pompos orasul european GALATI poate deveni un oras curat si ecologic deoarece cum afirma cei de la ECOHORNET peletii sunt realizati din tot ce arde. Nu de alta dar la cat gunoi se aduna in acest oras avem materie prima pt peleti, din abundenta si mai si creezi si locuri de munca la statia/statiile care produc peletii.
  Eheee no veni ea IARNA atunci sa vezi distractie pe cei ce sunt ASISTATI SOCIALI, deoarece mare parte din ei nu au puterea financiara pt asi putea monta o centrala de apartament plus cheltuielile aferente, basca sa-si mai plateasca si gazul, apa si curentul electric consumat.

  Raportează
 • postat de glgl Marți, 09 Mai 2017 11:27 Link la comentariu
  7
  41

  Primarii Galatiului, niste netrebnici (in frunte cu actualul), au "reusit cu brio" sa ne trmita in evul-mediu, si chiar sa omoare un intreg oras (fost important), dandu-i lovitura decisiva: anihilarea sistemului termic, sistem care asigura accesul la ingrijirea corporala si, implicit, la sanatatea fizica a galatenilor. A fost foarte simplu, nu-i asa ? Doar printr-o nesimtita hotarare locala, intr-o sedinta, pe sistemul "mie mi-e bine, restul... sa moara !". Bine ca avem javre maidaneze !...
  O astfel de hotarare nu puteti sa luati si in privinta solutionarii radicale a problemei javrelor maidaneze (purtatoare de boli si microbi), pentru disparitia vesnica a lor ?!? Exista LEGE in acest sens, LEGE pe care o incalcati (tot) din nesimtire si indolenta.
  Edilililor, daca in sec.XXI nu ati auzit de modernizari / investitii din bani europeni, fiti rezonabili, recunoasteti-va incompetenta si plecati acasa ! Imi faceti greata.

  Raportează
 • postat de sarac Marți, 09 Mai 2017 09:55 Link la comentariu
  26
  20

  Eu am o intrebare, mi-a explodat o centrala si am oroare de asa ceva.
  Imi pun la bloc soba pe lemne, motorina, carbune sau gaz.
  Eu mai primesc ajutor ? ca tot pe la 3 000 ma ajunge, soba , montajul, iar cheltuielile suplimentare, verificari, etc nu costa nimic in viitor.
  Toata lumea vrea centrala, da inapoi la soba bunicii, nimeni??

  Raportează
 • postat de HIGHLANDER_GL Marți, 09 Mai 2017 08:55 Link la comentariu
  8
  32

  "angajamentul prin care vă asumaţi că veţi face dovada că suma încasată a fost folosită în scopul pentru care a fost acordată " fiti, va rog frumos, corecti si scrieti ca prin angajamentul respectiv semnandu-l exoneram autoritatea locala de "OBLIGATIA ASIGURARII FURNIZARII DE AGENT TERMIC IN SISTEM CENTRALIZAT" !!! Deci, mare atentie, furnizarea de agent termic nu e o obtiune ci o obligatie a autoritatii locale fata de noi locuitorii acestui oras !!!

  Raportează
 • postat de Maria Marți, 09 Mai 2017 08:16 Link la comentariu
  5
  16

  In Micro 18 ,programul este 8-15.30.Am plecat ieri mai devreme de la serviciu pt a ajunge la timp ,dupa programul anuntat si in acest articol si la ora 15.40 usa era inchisa.

  Raportează
 • postat de niciazi Marți, 09 Mai 2017 07:36 Link la comentariu
  11
  48

  Mita electorala.
  Cei ce au platit bani grei pt. debransare si au facut credit apoi pt. a-si monta o centrala nu mai primesc nimic.

  Ca la noi fraierul munceste plateste taxe si restul primesc ajutoare.
  Daca primaria ar fi girat un credit atunci nr solicitantilor ar fi fost mult mai mic.
  Mi-e scarba de cei ce ne conduc.

  Raportează
 • postat de IC Marți, 09 Mai 2017 07:18 Link la comentariu
  1
  59

  De ce mai trebuie acel certificat de atestare fiscala privind plata impozitelor si taxelor locale si a altor venituri la bugetul local si adeverinta pervind plata taxei de habitat ? Nu-i normal ca ,in epoca informatizarii- in care traim , functionarul /ii care verifica dosarul sa le obtina aceste informatii ,prin cateva tastari ,de pe serverul Primariei ?Normal ar fi ca tot de pe calculator sa verifice si locatarii de la adresa respectiva si chiar veniturile pentru care platesc impozite , alte taxe si dari la stat.Poate nu ar fi rau ca si asociatiile de propietari sa fie obligate sa descarce lunar , pe un site-u deschis si gestionat de primarie sau de Federatia a asociatiilor de propietari , situatia modului de achitare a datoriilor de catre membrii asociatiei , poate si a modului de repartizare a cheltuielilor etc..

  Raportează
 • postat de Teo Chirvase Marți, 09 Mai 2017 07:12 Link la comentariu
  3
  16

  Parca s-a spus ca ajutorul se va transfera direct catre furnizorul echipamentului!?
  Care e procedura, pana la urma?

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de Galatean Marți, 09 Mai 2017 07:07 Link la comentariu
  4
  40

  La placinte, inainte, iar la vot, ma doare-n cot......

  In acest fel s-a ajuns la mila comunitatii, favorizand pe unii, nedreptatind pe altii!

  Nedreptatiti sunt cei care platesc rate la banci pentru banii imprumutati cu care si-au montat centrale de apartament.

  Vinovatii sunt fosti si actuali primari, viceprimari, consilieri locali care nu si-au facut treaba serios, alesi fiind de cetateni tocmai in acest scop, lasand in derizoriu problema mentinerii societatilor firnizoare de caldura si apa calda pe linia de plutire, platind, an de an, pierderi din sistemul centralizat din banii contribuabililor.

  Interesant este ca vinovatii sunt la vedere, si nimeni nu a fost tras la raspundere!

  In acest sens, mereu intreb, in orasul asta exista organe ale justitiei?!!!

  Bun ar fi/fost sa existe acea judecata colectiva, ca in timpurile, in care, bataia de joc a celor pusi in frntea urbei, se platea scump..

  Daramite sa mai punem pozele celor ce si-au batut joc de orasul asta din 90 incoace, pe peretii noului sediu al primariei, ca sfintii pe peretii busericilor, sigur nu exista comparatie, ceva de genul "sfantul "Durbaca, ptiu drace.....

  Cine a fost cu ideea asta nu a fost/nu este sanatos la tigva.

  Oricum pentru operatiunea asta, trebuie si vazuta opinia cetatenilor.

  Raportează
 • postat de Zgripțuroaica Marți, 09 Mai 2017 02:09 Link la comentariu
  12
  45

  Uite ce a făcut Primarul nostru cel mai nelegitim: În loc ca oamenii să-și vadă de treburile lor în vara asta, să plece liniștiți în concedii sau vacanțe, trebuie să bată drumurile după acte, să-și angajeze meseriași și să-și găurească apartamentele cu zgomote și praf din cauza unei decizii imbecile realizată de aleșii noștrii dragi!
  Eu aș sugera oamenilor să stea liniștiți, pentru că acest Primar nu va apuca sfârșitul mandatului, iar consilierii cei inconștienți să se apuce de proiecte din fonduri europene pentru reabilitarea termică și termoficarea Galațiului!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.