Ajutoarele pentru încălzire pot fi folosite şi pentru centrale de bloc

Ajutoarele pentru încălzire pot fi folosite şi pentru centrale de bloc
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gălăţenii care îndeplinesc condiţiile pentru a beneficia de ajutorul financiar de 3.000 de lei acordat de municipalitate cu scopul achiziţionării unui sistem de încălzire şi apă caldă pot investi aceşti bani şi într-o centrală de bloc. Întrucât mai mulţi cititori ne-au spus că la nivelul unor asociaţii de proprietari este preferată această variantă, l-am întrebat pe primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, cum trebuie să procedeze oamenii în astfel de situaţii.

„Cei care decid ce fac cu banii sunt beneficiarii. Primăria acordă cele 3.000 de lei şi, mai departe, omul îi foloseşte cum ştie mai bine, cum este în interesul lui. Dacă unii locatari decid să investească într-o centrală de bloc, nu îi opreşte nimeni să folosească banii pentru aşa ceva”, ne-a declarat Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, fiecare proprietar de apartament depune dosarul cu toate documentele solicitate, conform procedurii. În ceea ce priveşte factura proformă, solicitată de autorităţi, firma de la care se va achiziţiona centrala de bloc va trebui să emită actul pentru fiecare beneficiar în parte, ori o singură factură proformă, dar pe care să figureze numele tuturor celor care au folosit ajutorul financiar în acest scop.

Citit 10621 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2017 18:32

9 comentarii

 • postat de CRISTI
  Marți, 16 Mai 2017 16:14
  la noi in Romania nu tine cu montatul la nivel de scara!incercati doar sa strangeti bani pentru o galeata de var sau o cutie de vopsea!sau orice investitie pe partea comuna
  0
  9
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 16 Mai 2017 15:50
  intrebare...poate fi retorica....ce se va intampla cu scolile,gradinitele,cresele si alte institutii care depind de sistemul centralizat?!....sunt mii de copii si nu numai care AU NEVOIE de apa calda,cel putin....de spitale nu stiu cum este intelegerea,stiu ca au un sistem proriu dar doar pentru situatii de urgenta,in rest......sa fie Dumnezeu cu mila?!!....sau cum?????
  1
  4
  Raportează
 • postat de y
  Marți, 16 Mai 2017 14:03
  eu am vazut la Brasov o centrala care deservea 80 de ap.din 2 blocuri vecine.Investitia a fost viabila doua ierni deoarece in prima vara s-au mai debransat cativa, in a doua vara s-au mai debransat cativa si acum se uita la ea si ocupa uscatorul unei scari.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Catavencu
  Marți, 16 Mai 2017 11:17
  Se vede ca Primaria paseaza toate problemele Asociatiilor de Proprietari si cetatenilor, in loc sa ofere sprijin concret si solutii clare pentru cele mai adecvate tipuri de centrale in functie de tipologia blocurilor. Aici ar fi bine de prezentat inainte niste ghiduri si niste proiecte tip pentru cetateni sau Asociatii. E o nebunie totala in Administratia Locala cu politicienii nostrii!
  2
  13
  Raportează
 • postat de Miu
  Marți, 16 Mai 2017 09:58
  Daca asociatia poate plati persoane in plus pentru postul de FOCHIST poate ca nu sunt tocmai saraci, deci nu ar avea nevoie de ajutorul primariei .
  11
  4
  Raportează
 • postat de George Albu
  Marți, 16 Mai 2017 08:47
  Din pacate din punct de vedere tehnic montarea unei centrale termice de bloc nu este realizabila in marea majoritate a blocurilor galatene. Motivul este faptul ca o centrala termica de o capacitate mare, care sa deserveasca cel putin o scara de bloc trebuie montata untr-un spatiu de dimensiuni relativ mari (practic in acesta trebuie sa se monteze cazanul dar si boilerul /boilerele de apa calda, vasul/vasele de expansiune si grupurile de pompare). Pe parcursul anilor trecuti au mai existat initiative de acest gen la diverse asociatii galatene si cand s-a trecut la partea de proiectare tehnica, dupa toate normele ISCIR, ANRE, etc, s-a constatat ca respectivele blocuri nu erau dotate cu o incapere care sa ofere conditiile de montaj si siguranta necesare. Cunosc mai multe situatii in care initiative de acest gen au fost abandonate in cele din urma. Nu spun ca este total imposibil, spun doar ca este putin probabil ca dupa lansarea cererii de oferta de catre membrii asociatiei respective in urma analizei facuta cu specialistii pe care ii vor alege, sa se constate ca proiectul nu e realizabil pentru blocul lor. Cred ca nu degeaba in ultimii 20 de ani in blocurile construite inainte de 1989 nu s-au putut definitiva montajele de centrale termice de scara sau bloc. Apropos : stie cineva vreun bloc de acest gen din Galati in care s-a dus la final un asemenea tip de initiativa ?
  0
  16
  Raportează
 • Marți, 16 Mai 2017 06:13
  În multe asociații din oraș,președintele sau administratorii habar nu au de centrale de bloc.Sunt foarte bune dar trebuie să luați în calcul și un fochist.
  3
  11
  Raportează
 • postat de un pensionar
  Marți, 16 Mai 2017 02:40
  Aceeasi suma o primesc si cei care doresc sa-si monteze panouri radiante/boilere?
  1
  7
  Raportează
 • postat de Și de ce nu, centrale termice pe gaz, pe scară, montate în camera uscătorului de rufe ?
  Marți, 16 Mai 2017 00:49
  Și de ce nu s-ar folosi ajutoarele de încălzire, pentru centrale termice, pe scară. Am văzut la italieni, în blocuri reabilitate din anii 1960, centrale de scară montate în camera uscătorului de rufe a scării. Se poate, fără mari modificări, folosirea sistemului de distribuție pe verticală a agentului termic, ce o avem deja instalată. Sunt mai puține modificări și centrale mai mici ca putere, montate. Scăpăm și de coșurile de fum ce ies din bucătării, prin pereți, așa avem un singur coș de fum, pe o singură scară.
  5
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.