UPDATE | S-a cutremurat oraşul! Ce spun autoritățile gălățene
Foto: Arhiva ”Viața liberă”, Sorin Pană

UPDATE | S-a cutremurat oraşul! Ce spun autoritățile gălățene
Evaluaţi acest articol
(86 voturi)

UPDATE, miercuri, 17 mai 2017, ora 16,00 | Nicio autoritate din sfera situaţiilor de urgenţă, apărării naţionale sau administraţiei publice nu susţine, oficial, la aproape 24 de ore de la producerea zgomotului infernal de marţi, o variantă credibilă, care să elucideze misterul şi să liniştească spiritele printre locuitorii din Galaţi, Brăila şi Tulcea.

Zgomotul asurzitor, asemănător celui provocat de o explozie uriaşă, care a băgat în sperieţi locuitorii din municipiul Galaţi, şi în localităţile aflate pe o rază de cel puţin 50 de kilometri, nu are nici acum o explicaţie. Imediat după şocul iniţial, în mediul public au început să apară tot felul de speculaţii, variind de la unele credibile, de genul unui incident la un mare operator economic, un bang sonic, produs de un avion de vânătoare, sau la explozia unui proiectil de mari dimensiuni, la unele vecine cu hilarul, precum căderea unui meteorit sau detonarea sistemului centralizat de încălzire al oraşului. Dincolo de presupunerile apărute în mediul virtual, am încercat să aflăm răspunsuri logice de al autorităţile implicate în gestionarea unui eventual incident care să fi provocat un asemenea zgomot puternic. Era firesc, atâta vreme cât oamenii din toate colţurile oraşului au semnalat faptul că toate clădirile s-au cutremurat din temelii şi toate vieţuitoarele, de la păsări la animale de companie, au intrat în panică.

„Pe numărul unic 112 nu a fost primit niciun apel prin care să fie semnalată producerea unui incident pe raza judeţului Galaţi”, ne-a comunicat lt. col Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, la câteva minute de la resimţirea zgomotului.

Bubuitura, pe care nu o putem califica drept o explozie, atâta vreme cât nu există vreo confirmare în acest sens, a mai fost pusă şi pe seama vreunui posibil incident, fie pe platforma siderurgică, fie în şantierul naval din Galaţi. Nici vorbă de aşa ceva, ne-au asigurat reprezentanţii celor două companii, eliminarea de pe listă a acestor variante lăsând loc unei doze şi mai mari de mister, şi mai greu de eliminat pe măsura trecerii timpului, când au apărut semnale că zgomotul s-a resimţit puternic şi la Brăila, şi peste Dunăre, la Măcin, dar şi de către persoane aflate în acel moment pe bac, la Slobozia sau peste Prut, la Cahul! A devenit tot mai credibilă varianta unui exerciţiu militar dar, conform informaţiilor primite de noi imediat după incident de la Garnizoana Galaţi şi a doua zi, miercuri, de la Ministerul Apărării Naţionale, nu s-a pus problema unei manevre militare terestre sau aeriene, care să provoace o asemenea bubuitură.

„În niciunul dintre poligoanele aflate în perimetrul celor trei judeţe nu se desfăşurau, la acea oră, aplicaţii militare. De asemenea, niciun avion supersonic nu a efectuat vreun exerciţiu de zbor şi este puţin probabil ca, în eventualitatea în care un astfel de exerciţiu ar fi avut loc, zgomotul produs de o eventuală rupere a pragului sonic să fie resimţit pe o suprafaţă atât de mare”, ne-a declarat telefonic miercuri, 17 mai, col. Cătălin Antohi, din cadrul Biroului de Presă al Ministerului Apărării Naţionale.

O altă variantă posibilă şi vehiculată a fost cea a unui cutremur de suprafaţă, dar ipoteza nu este susţinută de Institutul de Fizică a Pământului, ale cărui aparate înregistraseră ultimul seism luni, 15 mai, în zona Prahova. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter. Nici autorităţile administraţiei locale nu au fost mai prompte în a obţine şi oferi un răspuns cât de cât lămuritor. Doar prefectul Gabriel Panaitescu s-a rezumat la a declara, marţi după-amiază, că a cerut un raport. În urma unei solicitări oficiale în baza Legii 544 pe care am adresat-o miercuri Prefecturii Galaţi, am primit, în cursul aceleiaşi zile, următorul răspuns:

„Vă comunicăm că nu deţinem date despre acest eveniment. Până la această oră, nu s-a semnalat niciun fel de pagube la sol pe teritoriul judeţului Galaţi şi niciun cetăţean nu a avut de suferit"; se precizează în răspunsul Prefecturii Galaţi.

Tot în cursul zilei de ieri, am solicitat şi în mod oficial, în baza  Legii 544, răspunsuri şi din partea MApN şi ISU Galaţi, puncte de vedere pe care le vom face publice pe măsură ce vom intra în posesia lor.

În urmă cu un an, tot pe frontiera estică a României, la Iaşi, s-au resimţit zgomote similare, ale căror origini au rămas neexplicate. Şi atunci, au circulat variante similare, una dintre cele mai vehiculate fiind cea a lansării unor rachete antigrindină de către unităţile de profil din Republica Moldova. Oficialii de peste Prut au combătut atunci, categoric, această ipoteză.

(Mariana Constandache, Corina Dobre)


S-a cutremurat oraşul! Galaţiul a fost zguduit de o bubuitură puternică | O bubuitură extrem de puternică a zguduit oraşul, marți, 16 mai, în jurul orelor 16,50, zgomotul resimţindu-se  în toate colţurile oraşului, dar şi chiar la 30 de kilometri de Galaţi, respectiv Independenţa, Şendreni, Şiviţa sau mai aproape, la Vânători, precum şi pe Dunăre. Cel puţin la acest moment, nicio instituţie abilitată să intervină nu a fost sesizată de producerea vreunui incident care să fi provocat zgomotul asurzitor.

De asemenea, nu a fost raportat vreun incident nici pe platforma siderurgică sau la vreun alt operator economic de pe raza Galaţiului. O posibilă variantă ar fi fost o aplicaţie în Poligonul Smârdan, dar nici din partea reprezentanţilor Garnizoanei Galaţi nu a venit vreun răspuns pozitiv.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Galaţi ne.a precizat că a solicitat deja conducerii ISU Galaţi să îi transmită oficial o comunicare cu datele evenimentului.

2017-05-16 17:21:45

Citit 146352 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2017 16:08

81 comentarii

 • postat de Mike
  Duminică, 21 Mai 2017 13:35
  Eu eram la birou, am auzit bubuitura si mi-am zis:"...na, ca au dat drumul la apa calda, fuguta acasa, sa ma desfatez cu un dus!!"...mi-am luat teapa.
  3
  2
  Raportează
 • postat de Nato
  Vineri, 19 Mai 2017 18:17
  @iuli, un raspuns oficial nu va fi dat niciodata
  0
  5
  Raportează
 • postat de Costel Popa
  Vineri, 19 Mai 2017 18:14
  Domnilor eu cred și sincer va spun că spiritul dacic Zalmoxis a vrut sa atenționeze pleiada aceasta de politicieni corupți care de 27 de ani își bat joc de viitorul Daciei și le-a dat un prim avertisment și dacă nu de îndreaptă sa lucreze in binele poporului ai va spulbera pe toți cu casa poporului cu tot!
  6
  5
  Raportează
 • postat de Iuli
  Vineri, 19 Mai 2017 14:59
  Un raspuns oficial cand vine? Suntem si noi curiosi.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Andrei
  Joi, 18 Mai 2017 23:56
  Materialul nanoparticulat care este dispersat pentru a servi manipularii climatice este descarcat in atmosfera in doua moduri, mascat precum o dâra de condensare lasata de diferite aparate de zbor ori o metoda mai recenta este o bomba ce contine aceasta incarcatura. Ati asistat la focuri de artificii, nu? Metodele ingenioase folosite pentru a proiecta in jerbe materialul exploziv este o analogie a modului cum se disipa incarcatura acestor bombe ce sunt ilicit detonate in atmosfera. Pe langa daunele incalculabile si foarte dificil de evaluat in directia dezastrelor de natura meteorologica"ciudate" cu care suntem constant indemnati sa ne obisnuim, considerati rata in crestere alarmanta a bolilor respiratorii, solul ce vine sterilizat, deschizand calea unor enorm de profitabile importuri de produse chimice/toxice destinate agroculturii, plantele ce nu mai gasesc mediu propice, cele destinate consumului fiind inlocuite cu specii modificate genetic special pentru a corespunde acestor parametri noi intentionat vitrege, boli neuronale degenerative precum Alzhaimer care salveaza statul roman de la plata unor ani de pensie in timp ce imperiul farmaceutic va obtine un profit incomensurabil de mare din vanzarile hapurilor bune pentru toate simtomele ce apar in urma contaminarii biosferei cu aerosoli si toxine "acreditate" a nu dauna vietii. Ar fi de ras in hohote daca nu ar fi tragic. Eu si cei din jurul meu nu traim in aceeasi realitate. Nu vad decat morti vii, buni de folosit ca resurse, magari care invart roata sistemului ce ii foloseste pana cad lati si ii arunca. Mi-e sila.
  1
  7
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Joi, 18 Mai 2017 23:39
  Oameni buni,ce atat de multa tevatura,intrebati-l va rog frumos ce a fost pe taicutul nostru atat de vocal,precinstitul,fericitul,rasfatatul ,de soarta evident,parintele nostru de suflet,al galatenilor,CASSIAN,sau,mai corect,pe intelesul tuturor domnul Costica Craciun,ca este maimarele bisericii de pe aici,si ei,numai ei,oamenii bisericii sunt cel mai apropiati de Dumnezeu,unicul care le stie pe toate ,chiar si ce este cu firul de par de pe capul nostru cel prost,al bietilor credinciosi ce platim birul ignorantei noastre in primul rand pravoslavnicei biserici....Cand te ai atat de bine cu Domnul,ca la Paste Sfanta lumina vine la comanda la ora fixa,pentru si numai pentru ortodocsi,atunci este flaore la ureche sa afli ce a fost cu biata bubuitura ,ca doar si alesii lui Dumnezeu,cei platiti cu bani grei de stat si de noi,credulii,trebuie neaparat sa le stie pe toate ,ca daca nu sunt in stare chiar mananca tainul natiei degeaba,sarlatanind lumea atat de usor de manipulat....RETINETI IAR DRAGI CONCETATENI,SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI,DOMNUL ESTE UNIC,POVESTILE DESPRE MARIREA SA SUNT MULTE SI CATEODATA ATAT DE PENIBILE ,NUMAI DUMNEZEU ESTE ADEVARAT SI IMPOSIBIL DE CUNOSCUT DE NOI ,OAMENI DE RAND SAU MARI DEMNITARI SI PROFITORI AI BISERICII..
  5
  2
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 18 Mai 2017 19:32
  Ajuta-ne sa intelegem ce s-a intamplat!
  Rezultatele vor fi publice.
  Incercam sa determinam cat mai exact unde si mai ales pana unde s-a auzit aceasta bubuitura.
  Multumim.
  https://www.facebook.com/Bubuitura-din-Galati-2269600769930870/
  3
  3
  Raportează
 • postat de mihaela
  Joi, 18 Mai 2017 18:12
  @Spartacus, si americani au avut asa ceva....Vezi filmuletele postate de Ufo.
  Deci si la ei ramane un mister neelucidat
  4
  3
  Raportează
 • postat de Nato
  Joi, 18 Mai 2017 15:04
  @ Sunet artificial, in filmuletul prezentat de tine este vorba de sistemele HAARP/SURA
  vezi comentariul- Miercuri, 17 Mai 2017 05:40
  3
  2
  Raportează
 • postat de Spartacus
  Joi, 18 Mai 2017 15:04
  Responsabil cu DEZASTRELE naturale in Romania este ISU sau MAI.
  Responsabil cu celelalte tipuri de dezastre este MAPN.
  Daca aceste institutii nu stiu ce s-a intamplat, situatia e grava. Ori sunt incompetenti, ori nu au aparatura necesara de monitorizare.
  Am inteles ca in ziua respectiva un avion american de spionaj a survolat Dobrogea. Sa fi avut vreo legatura incidentul cu acest fapt? Poate ne ajuta SUA macar in dezlegarea acestui mister.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Joi, 18 Mai 2017 14:55
  Nu va mai agitati atata, a inceput Marius Stan tunelul pe sub Dunare ........ha ha ha
  2
  11
  Raportează
 • postat de Sunet artificial
  Joi, 18 Mai 2017 12:28
  7
  2
  Raportează
 • postat de cmonbruh
  Joi, 18 Mai 2017 11:54
  Puteti sa incetati cu avioanele voastre? Nicio monstruozitate de avion nu e in stare sa produca un zgomot asa puternic incat e auzit de la 50km distanta. In plus, sonic boom-ul e mereu urmat de un sunet specific, care a fost absent de la incidentul petrecut acum cateva zile.
  3
  13
  Raportează
 • postat de Cernea
  Joi, 18 Mai 2017 09:32
  BINE CA II PLATIM PE ACESTI IRESPONSABILI , HABAR NU AU DE NIMIC SI NUSUNT IN STARE SA LAMUREASCA POPULATIA DEPRE ACEST ZGOMOT CARE CHIAR A LASAT UN MARE SEMNAL DE INTREBARE . ...LA CARE NIMENI NU ESTE CAPABIL SA RASPUNDA .BINE CA VOR SALARII MARI CAT SE POATE DE MARI....
  2
  16
  Raportează
 • postat de Mig 21
  Joi, 18 Mai 2017 09:25
  Poate un Tu-160 rusesc ,are 4motoare gigantice sau un SU 35 superflanker care are viteza maxima de 2800 km/h
  10
  2
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 18 Mai 2017 08:58
  au fost două bubuituri consecutive de mare putere, serviciile secrete cel puțin, trebuie să știe despre ce este vorba iar populația este că deobicei informată eronat sau dezinformată
  1
  12
  Raportează
 • postat de ✝
  Joi, 18 Mai 2017 05:47
  ✝ Strigătul furios al Dumnezeului din Vechiul Testament. ⛪
  Posibil să ne anunţe distrugerea Pământului
  20
  5
  Raportează
 • postat de Ufo
  Joi, 18 Mai 2017 03:23
  Urmariti si acest filmulet
  https://youtu.be/686_GtJxoMo
  1
  3
  Raportează
 • postat de Ufo
  Joi, 18 Mai 2017 03:06
  @ Marius, un eveniment similar cu cel de la Iasi si Galati a avut loc pe 20 aprilie 2016, la Calarasi. 
  Fenomene inexplicabile si in America
  https://youtu.be/Z2w63biYa54
  0
  4
  Raportează
 • postat de Aderin
  Miercuri, 17 Mai 2017 23:55
  secrete de stat care pot fi usor manipulate
  4
  17
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 17 Mai 2017 22:44
  Doamna redactor, ce vi se pare asa hilar la ideea ca ar fi fost explozia unui meteorit in atmosfera superioara?
  Nu sunt decat 4 ani de la incidentul Chelyabinsk.
  4
  19
  Raportează
 • postat de Nelu
  Miercuri, 17 Mai 2017 21:58
  Manipulates invinge, parazitii conduc
  5
  12
  Raportează
 • postat de D.I.
  Miercuri, 17 Mai 2017 21:32
  A fost avion domnilor si nimic altceva.Cu asemenea bubuituri ,eram obisnuit cu foarte multi ani in urma.
  14
  5
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 17 Mai 2017 20:54
  Zgomotul produs este efectul "boom-ului economic" din Romania penalilor . De rasul lumii !
  11
  28
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Miercuri, 17 Mai 2017 20:29
  Probabil Soros e de vina. Care mai aveti latrina 3 in grila, poate va uitati sa ne ziceti daca a aparut si asta ca varianta de lucru...
  18
  19
  Raportează
 • postat de ProTV
  Miercuri, 17 Mai 2017 20:24
  1
  1
  Raportează
 • postat de cristi
  Miercuri, 17 Mai 2017 18:38
  reptilienii sunt de vina
  5
  16
  Raportează
 • postat de Satul de minciuni
  Miercuri, 17 Mai 2017 18:21
  Daca intr-o situatie ca asta, nemaintalnita si, posibil grava, autoritatile nici nu baga in seama populatia ingrozita (pe buna dreptate) iesind macar cu un mesaj de linistire sau o incercare de explicatie ...CEVA ... atunci la ce ne mai folosesc aceste autoritati care iau de la buget salarii mari tare de tot si, pur si simplu, nu se sinchisesc de nimeni si de nimic in afara de persoana lor si de interesele lor personale ?!
  5
  52
  Raportează
 • postat de Johnny Mnemonic
  Miercuri, 17 Mai 2017 17:51
  Pentru hilaritatea jurnalistilor, cand vine cineva si spune despre posibilitatea exploziei unui meteorit in atmosfera care nu e obligatoriu sa si loveasca pamantul si pentru aia care tot o tin sus si tare ca a fost un bang sonic generat de un avion, va ofer mai jos mai multe filmulete cu diferentele si sa nu uitam ca daca cerul a fost plin de nori, nici nu puteati sa vedeti un meteorit care explodeaza in straturile superioare ale stratosferei. In primul dati rapid pe la secundele 28 si veti vedea ceva comparativ. Al doilea este aceeasi explozie in aer, insa vizibila, caci cerul era senin. Al treilea interesant. Al patrulea, pentru bangul sonic al unor avioane si pentru cat de aproape trebie sa fie un avion sa se auda exploziile supersonice si pe langa explozii, sunetul specific si de durata al avioanelor supersonice:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=2JoVq9st9tw - de la secundele 28 inainte;

  2. https://www.youtube.com/watch?v=6w2AsGazCcg - acelasi meteorit;

  3. https://www.youtube.com/watch?v=c6asznXeaSY - acelasi meteorit, insa se pare ca cineva ne protejeaza mai mult decat credem noi;

  4. https://www.youtube.com/watch?v=6B4IVcCuIZE.
  1
  21
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 17 Mai 2017 17:45
  A fost o bomba a americanilor, ori a fost testata si nu se asteptau la un asemenea bum, ori au declansato din greseala. Idee este ca nu vor recunoaste nimic ! Nu vor sa se auda la urechile lui Putin ca americani inarmeaza Romania cu bombe de un asemenea calibru. Bubuitura pe 50 de km patrati atat de intensa de parca s-ar fi intamplat la cel mult 10 metri + o usoara miscare tectonica ( asta nu e orice bomba) :D.
  9
  10
  Raportează
 • postat de Costy
  Miercuri, 17 Mai 2017 17:38
  Eram pe Dunare in Galati,nu inteleg de ce nimeni nu spune ca o nava de razboi plina cu oameni circula in momentul ala. Nu a fost un foc,defapt doua..si un sunet enorm. In momentul ala priveam cum se apropie,distanta circa 70 metri.
  10
  2
  Raportează
 • postat de gabriel
  Miercuri, 17 Mai 2017 16:51
  Fratilor a fost un bum sonic si au fost 2 explozii foarte rapide nu doar una singura, cine stie ce avion a fost prin preajma si astia nu spun
  Uitati-va aici
  https://www.youtube.com/watch?v=5MCETiKCLhc\
  ps astept o vodca absolut pt ca am dezlegat misterul
  13
  3
  Raportează
 • postat de un cioban
  Miercuri, 17 Mai 2017 16:27
  Daca nici pana acum nu se stie ce s-a intamplat ieri, toti factorii de raspundere ar trebui sa isi dea urgent demisia ,nu este posibil asa ceva , ca pe teritoriul Romaniei sa se intample tot feluri de lucruri ciudate si populatia sa intre in panica,sa nu fie informata de cele intamplate.Ce sa mai vorbim de securitatea tarii.
  1
  42
  Raportează
 • postat de Costi
  Miercuri, 17 Mai 2017 16:25
  Pai daca nu au facut autoritatile noastre zgmotul, raman doar variante nasoale. Ori a explodat un meteorit mare in stratosfera....si eu credeam ca daca se apropie meteoriti mari de Terra, ne anunta Nasa macar cu cateva zile inainte....ori rusii au testat un avion ivizibil (se stie ca nu trece o saptamana fara ca avioanele rusesti sa violeze un spatiu aerian strain). Din ambele variante rezulta ca avem ocazia s-o mierlim la secunda, fara sa stim macar ce ne-a lovit.

  Poate face Tariceanu comisie parlamentara de ancheta e exploziei, ca numai pentru asta n-a facut.
  6
  21
  Raportează
 • postat de Nordicul
  Miercuri, 17 Mai 2017 16:23
  Cu atîtea forțe si echipamente N ATO în zona nu se poate depista misterul ,atunci despre ce vorbim.
  0
  24
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 17 Mai 2017 16:07
  Ca sa fie boom sonic, ar fi trebuit sa provina de la o naveta spatiala de marimea crucisatorului lui Darth Vader din Razboiul stelelor. Nu are cum sa fie asa ceva, avioanele militare au motoare relativ mici; am participat la suficiente demonstratii de aviatie, cu avioane militare, iar boomul sonic este pur si simplu o basina, care se poate auzi de la stadionul Dunarea din Micro 19 pana in Tiglina, maximum. Cu siguranta a fost un test intr-unul din poligoanele de langa Galati cu o bomba de mare calibru.
  2
  19
  Raportează
 • postat de prg
  Miercuri, 17 Mai 2017 15:55
  skyquake, asta a fost.
  2
  2
  Raportează
 • postat de ION
  Miercuri, 17 Mai 2017 15:32
  cum se poate explica un zgomot/ bubuitura sau ce o fi a se auda la fel de tare ca intensitate pe o supratafa atat de mare (cat doua judete) si nu se stie de unde, cum, de ce.
  0
  24
  Raportează
 • postat de Ady
  Miercuri, 17 Mai 2017 14:44
  Ce de comentarii ,de apreciat cei cu simtul umorului, dar si la altii m-am amuzat ,care se dadeau autostiutori. Buna aia cu sunetul a fost ca o bomba atomica. Nu te supara "Luminita" la cate explozii de bombe atomice ai participat? Altii au dat-o cu boom-ul sonic de avioane ,mai scria "Catalin Paun" ca a depasit viteza sunetului.A fost sigur din poligonul de la Cismele ,dar e secret si nu o sa se afle nimic.
  3
  18
  Raportează
 • postat de Ana
  Miercuri, 17 Mai 2017 14:17
  Bubuitura care a fost mai degraba ca un cutremur,sa simtit foarte puternic si la 45 km de Galati ,in satul Fartanesti,initial am crezut ca acolo sa produs ceva grav,toata lumea a intrat in panica,dar in momentul in care cineva care se afla in oras in acel moment a sunat acasa sa vada daca e toata lumea bine si a spus ca zgomotu puternic a fost de aceasi intensitate si in oras,nu am mai inteles ce putea fi,nimeni nu da un raspuns concret despre ce ar fi fost vorba si nu cred ca a fost vorba de boom sonic,trebuia sa vada cineva si avionu,parea mea
  0
  15
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 17 Mai 2017 14:09
  Cine se joaca cu bubuielile?!
  Nu vi se pare că e cam ciudat de astfel de fenomene produse doar in partea de Est a Romaniei?
  La Iasi in 2016 http://strangesounds.org/2016/06/two-mysterious-booms-romania-iasi-loud-bang.html si la Galati in 2017
  1
  17
  Raportează
 • postat de Ma simt protejat !
  Miercuri, 17 Mai 2017 14:08
  Unde sunt acei ,,specialisti'' care se inghesuie pe la toate televiziunile ca sa-si dea cu parerea ?!
  Asteptam sa auzim ce minciuni mai debiteaza si de data asta cei platiti din banii publici si a caror datorie este sa ne informeze/protejeze in caz de pericol...
  0
  21
  Raportează
 • postat de Cornel Cordel
  Miercuri, 17 Mai 2017 13:40
  Multi oameni au spus ca au vazut efectiv avionul pe cer... in proportie de 99,99% a fost un avion
  19
  8
  Raportează
 • postat de Cornel Cordel
  Miercuri, 17 Mai 2017 13:38
  Baaaaaaaaaiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nici la ora asta nu a iesit un official sa ne lamureasca exact de la ce a fost bubuitura aia !!!
  Tara lui papura voda !!! Cata manarie !! Cata incompetenta !!!!
  0
  38
  Raportează
 • postat de Gore
  Miercuri, 17 Mai 2017 12:22
  O fi cazut guvernu'....
  1
  43
  Raportează
 • postat de Luminita
  Miercuri, 17 Mai 2017 12:00
  Am simtit cum s-a ridicat pamintul in timpul bubuitului apoi s-a simtit un suflu puternic cu un suierat,ca la o bomba atomica.
  15
  10
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 17 Mai 2017 10:12
  eu eram cu ochii pe ferestra si am vazut cum s-au zgaltait gemurile de la suflul exploziei/ bubuiturii am crezut ca a explodat o centrala undeva in cartier, intr-adevar e un mister aceasta bubuitura, poate un ozn sau un semn divin?
  16
  20
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 17 Mai 2017 10:10
  Bubuitura s-a auzit si la Branesti, o localitate la 45 km de Galati. Din relatarile localnicilor, zgomotul respectiv a fost urmat de vuietul unui avion. Deci, cel mai probabil este vorba de un boom sonic care a avut loc mai degraba desupra acelei zone si nu deasupra Galatiului.
  7
  21
  Raportează
 • postat de plus
  Miercuri, 17 Mai 2017 09:08
  au fost doua "bubuituri" una dupa alta, prima cu un pic mai puternica decat a doua. Eram afara in M16. Curios ca nimeni nu pomeneste ca au fost 2 sunete distincte. Boomul sau bangul sonic cade ca si ipoteza. Ramane cea a meteoritului care la intrarea in atmosfera se rupe in doua ..... si astfel se sud 2 bubuituri.
  5
  20
  Raportează
 • postat de Viorel Galateanu
  Miercuri, 17 Mai 2017 08:42
  Orice bang sonic al unui eventual avion super sonic nu produce si miscare tectonica !

  Asa ca nu este un avion. Ca si cauze posibile pot fi doar demorsarea unei bombe din WW2
  sau un cutremur intern de suprafata in vecinatatea orasului Galati (posibil chiar sub Dunare?)

  De cand au inceput, forarile pentru gazul si petrolul de sist, avem un inceput de cutremure in zone care inainte nu erau deloc sau extrem de rar: Isvoarele, Galati (in nord, s-a mai intamplat), Braila, Buzau asa incat nu stiu daca sunt ambele cauze care se "ajuta" reciproc la acest efect.
  12
  12
  Raportează
 • postat de NOI
  Miercuri, 17 Mai 2017 08:15
  Din cauza aplicatiilor si exercitiilor militare efectuate de mai marii lumii pe teritoriul Romaniei.
  In slugarnicia politicienilor nostril de tinichea pentru "cei puternici' de peste hotare, ca poate asa suntem si noi bagati in seama, am devenit camp de aplicatii... De ce Iasi, Galati ? Fiecare dintre puterile lumii ( NATO- rusi) isi arata muschii pe spinarea noastra! SRI-UL STIE DE CE.
  11
  14
  Raportează
 • postat de meteo
  Miercuri, 17 Mai 2017 08:03
  Ati uitat sa intrebati la Direcţia Antigrindină, posibil sa fi tras cu rachete antigrindina
  7
  10
  Raportează
 • postat de new
  Miercuri, 17 Mai 2017 07:32
  Posibil sa fi fost un experiment militar secret creat de Rusia sau Romania/NATO
  5
  19
  Raportează
 • postat de Aliosa
  Miercuri, 17 Mai 2017 06:33
  Nu vrem sa acceptam ca rusii se joaca cu diverse chestii climatice.A se vedea evenimentul recent cand de la Chisinau,pana in sudul Ucrainei si pana la Galati a un nins ciudat si s-au rupt pomii si stalpi de curent.De ce oare?
  12
  19
  Raportează
 • postat de Mario
  Miercuri, 17 Mai 2017 06:25
  Sunt din Braila, s-a auzit foarte tare. Nu a fost un bang sonic al vreunui avion deoarece acel sunet este cu totul altfel. S-a auzit ca un sunet multiplu ca si cand ar fi fost mule explozii una dupa alta. Pot face multe presupuneri dar sigur nu a fost bang sonic, meteorit, cariera de piatra Macin.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Nato
  Miercuri, 17 Mai 2017 05:40
  Nu se poate sa nu se stie din vina cui! Consider ca nu se doreşte, să se creeze panică în rândul populaţiei.
  Nu stiu cati dintre dvs stiati ca: Rusia au un sistem (SURA) care pot provoca nu doar furtuni, ploi, grindină si cutremure. Se pare ca din tara vecina vine o amenintare.
  Apreciez acest articol si cred ca astfel de informatii sunt binevenite.
  5
  25
  Raportează
 • postat de alexz
  Miercuri, 17 Mai 2017 05:09
  Eram la pescuit la Malina. Bubuitura, de fapt o dubla bubuitura, s-a auzit de pe dealul de unde se afla combinatul și a fost urmata de un mic nor de fum negru. Deci nu cred ca a fost un avion...
  0
  13
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 17 Mai 2017 02:52
  S-a auzit si la Braila.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 17 Mai 2017 02:18
  A cazut podul peste dunare....
  4
  39
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 17 Mai 2017 01:19
  shi la cahul sa auzit foarte puternic, sun 50 km de la galati pste prut
  0
  16
  Raportează
 • postat de ...
  Miercuri, 17 Mai 2017 00:44
  Secretomanie totala!!!Chiar credeti ca autoritatile sau SRI-ul nu stiu ce a fost?A fost testata o noua bomba la Smardan,nu uitati de venirea recenta a militarilor americani si de exercitiul de testare a sirenelor antiaeriene.Si de cel mai mare atac informatic din istorie,petrecut recent.De ce atata secretomanie,de ce nu ni se spune adevarul despre sursa bubuiturii?Asta cu boom sonic e vrajeala de popa de tara,dezinformare securista voita.Adevarul?Cine are curaj sa-l dezvaluie?
  6
  23
  Raportează
 • postat de Este un boom, prin spargerea zidului sonic, al unui avion militar., zbor demonstrativ, în forță, posibil avion militar rusesc.
  Miercuri, 17 Mai 2017 00:19
  Dacă era explozia unui meteorit, imposibil să nu observat lumina exploziei, de un martor aflat întâmplător în zonă și să fi alertat la 112 evenimentul. După suprafața mare și efectul mare a presiunii, unele mașini alertând alarma, prin presiunea aerului creată, nu poate fi decât un ''bom'' al unui avion de vânătoare, ce a spart zidul sonic. Același ''bom'' a fost auzit, mai demult și la Iași, de două ori. Deci comun pentru acest ''bom'', este zona de frontieră E-tică a României, zonă unde demonstrativ, pot fi avioane rusești, zboruri tactice demonstrative de forță, pentru a ne arăta ''posibilitățile'', fără a avea o reacție din partea apărări anti-aeriene. Rușii, au obiceiul să-și demonstreze măiestria-avertisment, mai ales în ultimile evenimente în care România vrea să achiziționeze mijloace de apărare antiaeriană americană Patriot și anunțarea la TVR 1, a zborurilor avioanelor de cercetare aeriană-terestră Awacs. în spațiul aerian al României, în zona litoralului M. Negre. Aceste ''bom''uri, au apărut, odată cu ocuparea de către Putin a Crimeei, în Crimea-Sevastopol, fiind aduse o multitudine de escadrile de avioane multirol, ce execută exerciții-simulare de atac demonstrative, zborul fiind până la țintă, la joasă înălțime, sub unda stațiilor de cercetare prin radiolocație și apoi, ajuns la țintă, evacuează zona prin ridicare la înălțime, supersonic, prin spargerea zidului sonic, pentru a se retrage urgent acasă, fără a fi lovit de AA. Este stilul de zbor-atac al avioanelor ce vor să distrugă o țintă, aflată pe un teritoriu străin.
  6
  24
  Raportează
 • postat de BG.
  Miercuri, 17 Mai 2017 00:14
  Bangul sonic este urmat de zgomotul avionului si urmeaza traiectoria sa. 3 dintre localitatile mentionate sint pe linia Siretului. Daca sursa ar fi fost fixa, sunetul s-ar fi propagat concentric in vecinatatea imediata sau prin reflexie la peste 100 kilometri. De exemplu, n timpul ofensivei Brusilov din Galitia, canonada se auzea chiar din judetul Botosani. In absenta unei explicatii autorizate, bangul sonic ramine ipoteza cea mai plauzibila.
  9
  26
  Raportează
 • postat de jurnalism?
  Miercuri, 17 Mai 2017 00:09
  Boom sonic provocat de un avion n-avea cum sa fie. Imediat dupa boomul sonic ar fi trebuit sa se auda motoarele avionului.
  Sper sa nu lasati stirea asta asa si sa va faceti treaba sa aflati ce a fost.
  14
  32
  Raportează
 • postat de george
  Marți, 16 Mai 2017 19:40
  Era noua centrala termica a orasului ... :)
  9
  69
  Raportează
 • postat de Catalin Paun
  Marți, 16 Mai 2017 19:35
  Zgomotul/bubuitura care sa auzit,se numeste "boom sonic". A fost produs ,cred de un avion spuersonic (sunt avioane de armata),care au depasit (din varii motive)viteza sunetului.
  27
  22
  Raportează
 • postat de Leonard
  Marți, 16 Mai 2017 19:18
  Si in Braila s-a simtit, in tot orasul
  1
  23
  Raportează
 • postat de Laur
  Marți, 16 Mai 2017 19:18
  Cautati in ziarele din anglia anul trecut...e zgomotul provocat de un avion supersonic atunci cand depaseste bariera sunetului...
  15
  12
  Raportează
 • postat de radu enache
  Marți, 16 Mai 2017 19:14
  Probabil a fost dinamitat sistemul de încălzire centralizată al orașului....
  9
  59
  Raportează
 • postat de Cineva
  Marți, 16 Mai 2017 18:58
  Boom sonic, probabil de la vreun F-16.
  18
  11
  Raportează
 • postat de viper
  Marți, 16 Mai 2017 18:49
  pai edilii orasului sint total pe dinafara cu orice are legatura cu problemele curente daramite cind e ceva neasteptat .nu au habar unde sa se informeze si cum sa comunice cetatenilor ceva. multa lume s-apanicat nestiind ce e .la mine acasa s-a zguduit tare incit am crezut ca a fost o explozie de la gaze.alte cunostinte cu care a vorbit fiica mea au spus ca la ei socul a fost mai puternic.normal ar fi sa fim informati nu sa stam cu frica de vreo nenorocire
  3
  42
  Raportează
 • postat de ???
  Marți, 16 Mai 2017 18:35
  Vreun asteroid la intrarea in atmosfera ?!?...
  5
  24
  Raportează
 • postat de Sorin
  Marți, 16 Mai 2017 18:27
  1
  9
  Raportează
 • postat de valll
  Marți, 16 Mai 2017 18:26
  O fi fos de origine cosmica? O "gaura neagra", sau ceva in genul acesta?
  17
  3
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 16 Mai 2017 18:14
  Meteorit poate !
  4
  7
  Raportează
 • postat de silvia munteanu
  Marți, 16 Mai 2017 18:08
  Multumim frumos pt informatia promta ! Conteaza foarte mult sa stii totusi ce se intampla cu adevarat..nu sa presupui..
  1
  19
  Raportează
 • postat de kinez
  Marți, 16 Mai 2017 18:01
  Avion militar bang sonic
  10
  18
  Raportează
 • postat de Ciprian M
  Marți, 16 Mai 2017 17:59
  S-a auzit bubuitură pana incartier Radu Negru din Brăila.
  Eram pe balcon.... Si am crezut ca începe un cutremur.
  2
  19
  Raportează
 • postat de V
  Marți, 16 Mai 2017 17:59
  O fi fost vreun meteorit care a explodat in aer ca la Celyabinsk? Sper cel putin sa fi fost asta si nu altceva, explozia sigur a fost foarte puternica.
  5
  12
  Raportează
 • postat de Teutonul
  Marți, 16 Mai 2017 17:44
  Vreun ... și-a exercitat din plin talentul.
  9
  6
  Raportează
 • postat de Gheorghe Leibovici
  Marți, 16 Mai 2017 17:40
  Am tras eo un partz
  33
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.