Pe aici nu se mai (poate) trece. Gălăţeni captivi în propria curte din cauza şanţurilor neastupate
Foto: Marius Prisacariu

Pe aici nu se mai (poate) trece. Gălăţeni captivi în propria curte din cauza şanţurilor neastupate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

„Nu poţi să vii şi să găureşti curtea cuiva, fără să astupi la loc! Această situaţie durează de mai bine de şase luni! Sunt oameni bătrâni care abia pot să meargă din cauza găurilor”, acesta este semnalul de alarmă primit la redacţie din partea unui locatar al străzii Tecuci.

Gălăţeanul locuieşte pe strada Tecuci nr. 75, arteră aflată, în prezent, în curs de modernizare cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Faptul că investiţia ar fi trebuit să fie deja finalizată la această dată, dar şantierul este în plină desfăşurare, constituie o situaţie pe care o vom explica într-un viitor articol. Problema pe care ne-a sesizat-o gălăţeanul de pe Tecuci nr. 75 este aceea că, atât el, cât şi cele şapte familii vecine au ajuns, practic, captive în aceeaşi curte comună.

„Sunt şanţuri rămase după ce firma RBX a înlocuit instalaţiile de curent electric, în cadrul modernizării făcute pe strada Tecuci. Au schimbat reţeaua de curent şi au lăsat gropile aşa încă de anul trecut, de prin octombrie sau noiembrie. Când am întrebat pe cel ce părea a fi şeful de lucrare, când o să astupe şi o să toarne betonul, a spus că nu ne apucă iarna cu ele neacoperite, dar nu s-au ţinut de promisiune!”, ne-a reclamat gălăţeanul.

Punte de cărămizi

Situaţia din curtea comună a confirmat sesizarea cititorului nostru. În şanţurile adânci, care se umplu cu apă la fiecare ploaie, creşte deja iarba. Locatarii trebuie să calce cu grijă, ca să nu-şi scrântească gleznele. Pentru cel mai vârstnic şi bolnav dintre locatarii curţii, care abia poate păşi, vecinii au „pavat” cu cărămizi gropile, altfel omul nu ar mai fi putut să iasă din casă nici ca să-şi ia o pâine!

Şi, de parcă toate acestea nu erau de ajuns, la intrarea în curte, Apă Canal a trântit un capac de beton peste o gură de canal, fără a aduce lucrarea la nivel. În aceste condiţii, maşinile nu mai pot pătrunde în curte, iar în cazul unei urgenţe, ambulanţa ar trebui să rămână la poartă.

Ce spune Primăria

În primă instanţă, Primăria municipiului Galaţi ne-a transmis că nu a primit o sesizare scrisă din partea gălăţenilor de pe strada Tecuci, pentru a putea acţiona. Ieri, autorităţile ne-au promis că vor trimite o comisie care să verifice situaţia sesizată. În funcţie de constatări, Primăria va cere constructorului să ia măsurile necesare pentru remedierea problemelor.

Citit 5407 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.