Duminică, a patra ediţie a Semimaratonului Galaţi. Sport şi caritate

Duminică, a patra ediţie a Semimaratonului Galaţi. Sport şi caritate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cea de-a patra ediţie a Semimaratonului Galaţi se va desfăşura duminică, 28 mai, începând cu ora 8,30, în organizarea Fundaţiei Comunitare Galaţi.

Evenimentul este considerat o platformă de atragere de fonduri pentru comunitatea locală. Participanţii pot alege una dintre cele patru probe: semimaraton (21 km), ştafetă formată din trei alergători (3x7 km), cros (7 km) şi cursa populară (aproximativ 2,5 km), cărora li se adaugă cursa copiilor (350 m) şi proba animalelor de companie.

Startul curselor de semimaraton, cros şi ştafetă (primul alergător) se va da la ora 9,00, din zona Spicul, de la sculptura "Fata pe valuri" (popular cunoscută ca "Nespălata"), traseul fiind următorul: strada Navelor - strada Portului - bulevardul Marii Uniri - urcare pe strada Prelungirea George Coşbuc (până la  Distrigaz) - revenire pe bd. Marii Uniri - continuare pe Faleza superioară, până la parcarea Complexului Muzeal de Stiinţe ale Naturii şi retur, sosirea fiind tot la Spicul.

Crosul popular va avea startul la ora 10,30, de la "Fata pe valuri", va continua pe strada Navelor - strada Portului - Elice, cu întoarcere pe la intersecţia semnalizată (lângă Nic-Nic), iar sosirea se va face la Spicul.

Cursa copiilor (0-7 ani) va începe la ora 11,30 şi se va desfăşura pe strada Navelor, pe ultima parte a traseului spre linia de sosire, iar cursa animalelor de companie se va desfăşura pe Aleea de la P-uri, cu începere de la ora 11,00.

Dacă pentru cursele pe distanţe mai mari de 7 km, înscrierile s-au încheiat pe 21 mai, pentru celelalte curse acestea se pot face şi la faţa locului, astfel că persoanele interesatei sunt rugate să se prezinte cu cel puţin o oră înainte de start.

13 cauze pentru care se aleargă şi donează

Participanţii la această ediţie a Semimaratonului au de ales între 13 cauze/proiecte locale, care se adresează unei zone ample de nevoi comunitare. De la copii la vârstnici, de la copii bolnavi la cei vulnerabili, de la viitori investitori la petrecerea timpului liber în natură, toate acestea se regăsesc în platforma de strângere de fonduri din acest an. "Aleargă pentru copiii speciali (APCA)", "O viaţă în mişcare", "Clubul lui Filip", "Invest", "Construieşte alături de noi", "Tiglina Bike & Trail Park", "Mobilitate şi viaţă independentă", "Susţinem copiii cu dizabilităţi", "Dăruieşte o zi de tabără unui copil vulnerabil", "Cu trenul prin ţara mea", "Semimaraton pentru Bianca", "Discover" şi "Sterilizarea câinilor fără stăpân" sunt cele 13 cauze înscrise la această ediţie.

Patru străzi vor fi închise duminică

Şoferii sunt atenţionaţi că duminică, 28 mai, între orele 8,30 şi 13,00, vor fi închise patru artere din oraş: strada Domnească (între intersecţia cu strada Brăilei şi intersecţia cu strada Navelor), strada Navelor, bulevardul Marii Uniri (între intersecţia cu strada Navelor şi punctul Trecere bac - Faleza Superioară a Dunării) şi strada Prelungirea George Coşbuc (între Centrul de Transfuzii şi intersecţia cu bulevardul Marii Uniri, zona Parcului "Viva").

Restricţiile de trafic sunt determinate de desfăşurarea Semimaratonului Galaţi - ediţia 2017. Pentru securitatea evenimentului sportiv şi pentru siguranţa traficului rutier, câte un echipaj de Poliţie va supraveghea intersecţiile închise de pe traseul competiţiei.

Totodată, traseele de autobuz 15, 29, 34, 10 şi 24 vor fi deviate, pe strada Domnească, spre Gară, INTFOR şi Damen (tur), respectiv, pe străzile Gării şi N. Bălcescu (retur).

Citit 8533 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.