Patru elevi gălăţeni calificaţi la Internaţionala de Robotică

Patru elevi gălăţeni calificaţi la Internaţionala de Robotică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

O echipă formată din elevi şi profesori gălăţeni, de la Colegiul Naţional "Al.  I. Cuza" şi Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", va reprezenta România la faza internaţională a Olimpiadei de Robotică, ce se va desfăşura în luna noiembrie în Costa Rica.

Mihai Profir, Robert Enache, Oprea Dănuţ de la "Cuza" şi Alexandra Buruiană de la CNVA, coordonaţi de profesorii Cătălina Stanca, Daniela Ilie şi Mirela Voinea, au câştigat locul I la Categoria Creativitate, faza naţională, desfăşurată pe 11 iunie la Bucureşti, la Concursul de Robotica Educaţională, organizată de către Lego Education, regiunea balcanică.

"Pentru a ajunge la faza naţională, echipa a  participat la faza regională a World Olympiad, organizată de către Departamentul Ingineria fabricaţiei a Facultăţii de Inginerie din Galaţi, unde s-a clasat tot pe locul I. Etapa regională a fost susţinută, în fiecare an, de către Damen, care a achiziţionat piesele lego. Pentru realizarea proiectului, echipa a fost sprijinită şi de către cadre didactice din Programul de studii Mecatronică, de părinţi şi de Arhiepiscopia Dunării de Jos, care a suplimentat numărul de piese pentru realizarea robotului", de-a declarat Daniela Ilie, una dintre profesoarele coordonatoare. 

Proiectul constă în realizarea unui sistem autonom care să permită creşterea şi îngrijirea sturionilor, în vederea eliberării în natură, dar și producerea unor legume şi fructe bio. Sistemul utilizează energie verde şi a fost realizat cu ajutorul mai multor seturi lego. Robotul realizat hrăneşte peştii, curăţă periodic pereţii bazinului, supraveghează calitatea apei, filtrarea şi curăţarea ei.

Din nefericire, pentru a putea participa la faza internaţională, cei patru elevi gălăţeni au nevoie de sponsorizări, întrucât nu li se asigură decât cazarea pe două zile, restul cheltuielilor legate de alte două zile, masă şi transport fiind suportate pe cont propriu.

"Cine ne poate ajuta cu orice sumă e binevenit. Cheltuielile sunt mari, iar aceşti copii sunt, până la urmă, mândria Galaţiului", spune Daniela Ilie. 
Poate și Primăria Galațiului va putea să-i susțină pe acești copii talentați, mai ales că, în acest an de mandat, eforturile olimpicilor și ale profesorilor lor au fost răsplătite, primarul Ionuț Pucheanu demonstrând că sprijină performanța.

Citit 15912 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.