Un băieţel a murit sufocat cu boabe de porumb

Un băieţel a murit sufocat cu boabe de porumb
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Drama într-o familie din Tecuci, al cărei mezin, de numai un an şi opt luni, a fost adus în stare critică la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Copilul mâncase boabe de porumb şi nu a mai putut fi salvat. Poliţia a deschis un dosar penal.

O nouă tragedie legată de copiii care ajung să înghită diverse obiecte în momente în care sunt scăpaţi de sub atenţie s-a scris luni seară, într-o familie din Tecuci. Mezinul, un băieţel de un an şi opt luni, a ajuns în stare critică la spital, după ce, la prânz, a pus mâna pe câteva boabe de porumb aflate într-o găleată din curtea casei şi le-a băgat în gură. Le-a înghiţit, numai că boabele nu s-au dus pe calea normală, ci pe trahee, micuţul simţindu-se rău imediat. Panicaţi, părinţii au căutat să îi ofere ajutor şi au fost sfătuiţi să îl aducă la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Nu cu salvarea, ci cu mijloace proprii. Din păcate, medicii care l-au primit la Urgenţe pe copilul aflat în stare critică nu au mai putut face nimic pentru el, în ciuda faptului că s-au chinuit să îl resusciteze timp de aproape o oră.

"S-a prezentat în Compartimentul de Primiri Urgenţe un copil mic cu vârsta de un an şi opt luni, cu afirmativ cu aspiraţie de corp străin, cu stare generală extrem de gravă, cu semne de insuficienţă respiratorie. S-au efectuat examene paraclinice şi manevre de urgenţă pentru extragerea corpului străin. La scurt timp de la prezentarea acestuia, a prezentat stop cardio- respirator, ireversibil la manevrele de resuscitare", ne-a declarat Roxana Bogdan Goroftei, medic în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Pediatrie Galaţi.

Trupul neînsufeţit al băieţelului a fost dus în cursul zilei de marţi la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie. Dată fiind vârsta copilului şi circumstanţele în care acesta s-a accidentat, cazul a intrat în atenţia Poliţiei şi a Protecţiei Copilului. Dacă primii au deschis un dosar penal "in rem" pentru ucidere din culpă, asistenţii sociali vor trebui să stabilească dacă la mijloc a fost vorba de o neglijenţă sau doar de un accident.

"Din primele verificări am aflat că nu este singurul copil din familie. Acolo mai există un minor de 15 ani. Abia am demarat ancheta, aşa că în acest moment nu putem spune clar dacă e vorba de neglijenţă sau de un eveniment nefericit", a precizat Ciprian Groza, director adjunct al DGASPC Galaţi.

Copiii se pot sufoca uşor!

Medicii pediatri trag un semnal de alarmă în privinţa înmulţirii cazurilor de copii foarte mici care se îneacă după ce înghit diverse obiecte sau alimente. Părinţii sunt sfătuiţi să fie atenţi la ce le dau să mănânce mai cu seamă copiilor cu vârste sub patru ani, să nu le lase la îndemână obiecte sau jucăriii mici şi să ceară cât mai repede ajutor specializat când observă că cei mici se îneacă ori prezintă dificultăţi respiratorii ori de înghiţire.

Citit 11678 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.