Pugilistul Cristian Ciocan aşteaptă meciul vieţii

Pugilistul Cristian Ciocan aşteaptă meciul vieţii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan se află în clasamentul categoriei grea al versiunii WBO, publicat la sfârşitul lunii iunie, pe a treia poziţie în lume şi aşteaptă partida directă dintre primii doi ai acestei ierarhii pentru a ajunge la marele său vis, mult doritul meci pentru centura de campion mondial.

Victoria de senzaţie în faţa englezului David Price, din luna februarie, chiar acasă la britanic, la Londra, l-a adus pe pugilistul din comuna gălăţeană Pechea în postura de a fi pretendent la un meci cu titlul mondial în joc, urcând încă de atunci pe locul 2 (3 la general) în ierarhia pretendentţilor la centura greilor, deţinută de neozeelandezul Joseph Parker.

Deţinător al centurii de campion european în versiunea WBO, Ciocan a mai avut de la confruntarea de la Londra încă un meci, câştigat în faţa algerianului Zine Eddine Benmakhlouf, prin care şi-a menţinut această poziţie în clasamentul mondial WBO, una care-i dă dreptul să ridice pretenţii la o luptă directă pentru titlu.

În luna septembrie este programată disputa dintre Parker şi predecesorul lui Ciocan în clasament, englezul Hugie Fury (vărul fostul deţinător al titlurilor mondial în mai multe versiuni, Tyson Fury), iar Cristian Ciocan spune că este îndreptăţit să solicite ca apoi să lupte cu învingătorul dintre aceştia. Iniţial, meciul dintre Parker şi Fury ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii aprilie, apoi a fost mutat pe 6 mai, dar englezul a anunţat o accidentare şi astfel s-a ajuns la reprogramarea pentru 23 septembrie. "În mod normal, următorul meu meci ar trebui să fie pentru centura de campion mondial, cu învingătorul dintre ei, sunt şanse foarte mari să fie aşa. Să vedem dacă lupta dintre ei va avea loc, nu exclud să auzim de o nouă accidentare. Iar dacă va fi această variantă, atunci îmi va veni mie rândul cred că mai repede, prin luna octombrie. Tocmai de aceea nu mi-am stabilit un alt meci până atunci", ne-a spus, ieri, Cristian Ciocan.

"Tocmai mi-am terminat alergarea, fac antrenamente de menţinere, acasă, la Pechea, când va veni momentul mult doritului meci pentru titlul mondial să am o bază în ceea ce priveşte pregătirea", a mai adăugat Ciocan.

Pugilistul gălăţean vine după o perioadă de refacere, la Băile Tuşnad şi Slănic Moldova.

La profeşionişti, el are în palmares 22 de victorii (12 prin KO) şi 4 înfrângeri.

Citit 7683 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.