Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
11 comentarii

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a concesionat ieri, pentru 49 de ani, un teren în suprafaţă totală de 13.056 de metri pătraţi, pentru dezvoltarea a unui port de ambarcaţiuni.

Terenul este situat în zona Uzinei de Apă nr. 1, cu acces către Plaja "Dunărea", în dreapta zonei Trecere Bac. Din suprafaţa totală, 9.959 de metri pătraţi sunt teren neproductiv, iar 3.097 de metri pătraţi reprezintă teren curţi construcţii.

Procedura s-a desfăşurat prin negociere directă, iar scopul concesiunii îl constituie desfăşurarea activităţilor specifice zonei de agrement - bazinul pentru acostare ambarcaţiuni.

Conform Primăriei, câştigătorul, SC Marina Danubius SRL, "propune un proiect amplu de modernizare, cu spaţii de petrecere a timpului liber, dar şi un golf de ambarcaţiuni demn de un oraş port la Dunăre. Societatea are la dispoziţie cinci ani pentru finalizarea investiţiei, iar suma estimată este de aproximativ un milion de euro", precizează municipalitatea.

Ar mai trebui spus că şi Plaja "Dunărea" a fost concesionată, tot prin negociere directă, şi tot pentru 49 de ani, companiei Karan - Business & Finance SRL, care a promis o investiţie de 6.250.000 de euro pentru o zonă de agrement cu tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale.

Citit 7428 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2017 18:34

11 comentarii

 • postat de Robert Luni, 17 Iulie 2017 17:54 Link la comentariu
  1
  4

  @ Promisiuni desarte

  Sa stii ca asa este. Se vede zona mizerabila pana si din satelit, dar ce sa-i faci, ca avem politicieni locali tare "destepti" cand vine vorba de interesele Galatiului. Ei nu au fost in stare sa lupte pentru niciun proiect major de infrastructura pentru Galati. Ca noi galatenii nu avem voie sa traversam modern Dunarea AICI LA GALATI fiindca nu ne da voie Pucheanu, fiindca nu vrea Pucheanu Ionut. Ce era daca am fi avut si tunel pe sub Dunare la trecere bac Galati? Probabil ca le-ar fi cazut dintii unor politicieni locali si de asta s-au gandit sa "tranteasca", sa anuleze acel proiect fiindca e mai "bine" pentru galateni sa viseze in continuare la proiecte majore de infrastructura ALE GALATIULUI. O sa ajungem noi galatenii sa fim nevoiti ne"mandrim" cu pod la Braila sau cu pod la Calafat-Vidin, fiindca la Galati nu avem voie sa avem si noi galatenii nici un proiect mare de infrastructura fiindca dupa mintea alesilor locali "Galatiul pute" si nu merita nimic. Rusine Pucheanu.

  Langa acest port de ambarcatiuni daca aveam si un tunel pe sub Dunare iti cadeau ochii mai Pucheanu? De ce sa ma duc la Braila sa traversez Dunarea cand eu vreau sa traversez Dunarea in Tulcea pe la Galati. Rusine Pucheanu.

  In mintea politicienilor locali Galatiul nu merita sa aiba niciun proiect grandios de infrastructura. Rusine Pucheanu.

  Pucheanu cand a candidat a promis ca va continua toate proiectele si de cum a fost ales primul lucru pe care l-a facut a fost sa anuleze probabil primul si cel mai mare proiect pentru Galati, ca tot asteptam de zeci de ani o traversare moderna a Dunarii aici la Galati. Dar s-a vazut si se vede in continuare ca Pucheanu nu este primarul Galatiului fiindca nu apara interesele orasului Galati. Cand esti primarul Galatiului apoi lupti pentru orasul Galati nu pentru alt oras, nu pentru Oradea, Cluj sau Iasi. Dar ce sa facem daca suntem luati de fraieri la fiecare an electoral. Ei ne arunca gogoasa in campanie si galatenii hat, dupa momeala. A promis Pucheanu in campanie ca va continua proiectele, iar Galatiul are nevoie de o traversare a Dunarii, moderna, aici la Galati mai Pucheanu primarul GALATIULUI. Am avut cel putin 18 colegi studenti din Tulcea care veneau la Galati la studii si care ne spuneau ca si-ar fi dorit o traversare moderna a Dunarii AICI la GALATI fiindca actuala traversare a Dunarii cu bacul e un calvar, dar ce sa facem cand administratia locala nu aude, iar noi MARE CENTRU UNIVERSITAR ne trimitem tulcenii sa traverseze pe la Braila ca sa ajunga la Galati. Bine ca nu i-am trimis pe la Giurgiu sa traverseze Dunarea si apoi sa ajunga la Galati ca aveau traseul si mai lung: Tulcea - Constanta - Giurgiu - Bucuresti - Slobozia - Buzau - si apoi Galati, in loc sa faci legatura directa Tulcea - Galati prin tunel pe sub Dunare la Galati.

  Dar ce sa auda si sa vada primarul Pucheanu cand el ne ignora.

  L-am crezut, l-am votat, m-a mintit. Rusine Pucheanu. Problema a fost ca nici din tabara cealalta nu a luptat pniciunul pentru proiectele mari de infrastructura PENTRU GALATI. Nici PNL-ul nu a luptat pentru tunelul galatean fiindca si PNL-istii aia aveau interesele lor. Daca PNL-ul ar fi luptat pentru tunelul pe sub Dunare de la Galati, proiect major de infrastructura al Galatiului) atunci nu as mai fi stat pe ganduri si nu as mai fi votat PSD-ul ci as fi votat PNL, dar PNL-ul a fost ca o gogoasa desumflata ce nu a luptat deloc pentru proiectele de infrastructura a Galatiului, desi galatenii striga din '89 incoace ca vor sa traverseze Dunarea modern PE LA GALATI. Si asa PNL-ul a pierdut votul meu. Toti politicienii locali (fie ei PNL-isti sau PSD-isti) si-au dat la picioare unii altora si numai Galatiul a avut de pierdut de fiecare data.

  Suntem mare centru universitar si nu suntem in stare sa ne construim pod sau tunel aici la Galati. Pai numai daca faceam/alcatuiam o comisie, un grup din mintile luminate de dr. ing. de la Univ. Dunarea de Jos si ii puneam sa lucreze sa convinga si sa aduca investitori de prin afara sa construiasca pod sau tunel la Galati sigur reuseau, dar nici unii nici altii nu au vrut sa faca nimic pentru Galati, iar noi acum ne guduram de mama focului ca sa veci ce mare realizare va fi cu acel golf modernizat si astfel Galatiul va avea DITAMAI proiectul de golf de ambarcatiuni.

  Mai oameni buni, dar Galatiul asta nu merita o traversare moderna aici la Galati? Acela proiect de infrastructura de care sa fim mandri, nu de un petec de apa, sau de verdeata amenajat si gata, ce mai modernizare. Dar marile proiecte de infrastructura pentru Galati gata le-ati si uitat? PNL-ul m-a dezamagit, PSD-ul m-a dezamagit, problema este ca si galatenii m-au dezamagit. Noi galatenii nu am stiut sa luptam pentru adevaratele proiecte ale Galatiului, acelea care contau si care ar fi facut diferenta, diferenta dintre un oras de duzina si unul care doreste mai mult de la modernizarea sa. O sa Trebuiasca sa ma duc la Braila ca apoi sa pot ajunge in judetul Tulcea, cand Galati - Tulcea era ruta cea mai scurta. Traiasca politicienii galateni care nu dau doi bani pe proiectele de infrastructura ALE GALATIULUI. Pacat si Amin.  P.S.: Dar oare se mai pot ei numi politicieni ai Galatiului cand defapt ei nici unul nu lupta pentru ca Galatiul sa aiba un proiect al sau? Oare nu sunt ei, politicienii galateni niste tradatori? De ce pod la Braila, de ce caruta la Braila, de ce teica la Braila? Pai ori sunt politicieni galateni si lupta pentru modernizarea si pentru infrumusetarea orasului Galati, ori nu. Mincinosi PNL-isti, mincinosi PSD-isti, mincinosi politicieni locali galateni. Cand vom avea oare si noi galateni un mare proiect de infrastructura realizat AICI IN GALATI? Si nu ma refer la un nou WC public, ca ala nu e proiect major de infrastructura. Cand veti avea de gand mai politicieni locali galateni sa faceti ceva major si PENTRU GALATI, AICI IN ORASUL GALATI?

  De ce tot timpul li se servesc galatenilor numai proiecte si sperante, dar nimic realizat, concret? Langa acel port de ambarcatiuni nu merge sa avem si o traversare moderna a Dunarii? De ce draq va mai votam? Ca sa ne dati drept multumire sufleteasca un amarat de trotuar asfaltat si gata asta-i proiectul grandios al Galatiului? Trotuar modernizat si atat? Dar marile proiecte ale Galatiului cand le veti realiza? Sau mai mult de un mizili, mai mult decat praf in ochi galatenii nu merita? Cu ce draq sa se mandreasca si Galatiul asta in lume, sau macar in tara noastra cand noi nu avem nimic interesant, modern construit in Galati, ceva demn de bagat in seama ca proiect pentru Galati. Marea modernizare a lui Pucheanu...Concesionare pentru port de ambarcatiuni si pentru plaja Dunarea. Atata? Asta-i tot ce Poate Pucheanu? Asta-i tot ce se poate face pentru Galati? Dar draq-ului o concesiune pentru un proiect mai mare pentru Galati nu se poate? Galatiul nu are dreptul sa aiba nici un proiect mare? Doar flinticuri? Duceti-va bai nene cu politica voastra. Trec cate 4-5 ani la rand fara ca Galatiul sa aiba niciun proiect grandios, ca fine altul la conducere si anuleaza tot...dar asta-i politica romaneasca si mai ales politica galateana.

  Vai Doamne ce mandru o sa fiu eu in lume ca va face Pucheanu loc pentru barcute. Fereasca Dumnezeu de o gandire ca a politicienilor galateni, fara nimic grandios pentru Galati, ca noi nici iarba, balariile nu le tundem la timp...de unde ceva mai interesant pentru Galati.

  Au concesionat plaja Dunarea, acum concesioneaza si portul de ambarcatiuni...oare de ce naiba nu a colaborat alesii locali (fosti si actuali) si pentru a concesiona construirea unui nou stadion Nicolae Rainea, ca si ala e o ruina/paragina a Galatiului. Alesii isi fac port de ambarcatiuni ca sa aiba unde isi "parcheaza" yacht-urile???

  Dar am uitat ca Pucheanu Ionut nu citeste presa si cu atat mai putin nu citeste comentariile galatenilor si de aceea nu are cum sa ajunga informatia la urechile alesilor neamului care dorm cand vine vorba de interesele orasului si de transformarea orasului acesta prafuit intr-unul modernizat complet.

  Raportează
 • postat de Promisiuni deşarte Luni, 17 Iulie 2017 15:07 Link la comentariu
  1
  3

  Macar de s-ar face ceva si pentru acel loc ruina/paragina, dar tare ma tem ca va ramane doar pe hartie scris frumos proiectul ca cine stie ce nu le convine sau isi dau singuri cu stangu-n dreptu' asa cum au facut toti politicienii galateni din '89 incoace.

  Eu cred ca va fi o noua gogorita impotmolita la in moment dat pe motive absurd, precum "cerul e albastru" si noua nu ne convine, ca noi il vroiam verde, sau "apa e uda" si nu am reusit sa refacem/modernizam golful acela, iar terenul avea solul prea "pamantos". Si asa Galatiul va ramane vesnic cu acea ruina/paragina...

  De cand tot astept sa se modernizeze si parcul Coposu si sa-l extinda cu Padurea Pastragorilor unde sa faca Aventura Park cu tiroliana, cu un iaz acomodat in acea ripa de langa sala Dunarea (un iaz ca-n Parcul VIVA) si tot cei trebuie, dar nu vedeti ca nimic nu s-a intamplat in acest sens si cred ca nimic nu se va intampla in acest sens. Iar Galatiul va fi in continuare plin de zone paragina, pline de balarii si ruine fiindca nu se vrea modernizarea orasului Galati. Noi galatenii am stiut intotdeauna sa strigam unii impotriva altora, manipulate, iar orasul Galati a ramas ca vai de el.

  Daca aici https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/ace25e0dadc0b52e0427840b86b20836_XL.jpg va rezulta un port de ambarcatiuni, iar spatial de langa de pe mal va fi modernizat atunci vom mai scapa de o "buba" de pe fata/moaca/imaginea Galatiului...dar mai e mult pana departe.

  Mi-a placut idea unui concetatean de-al nostru care spunea pe net sa se extinda Parcul Coposu...asa ca-I sustin idea. Apoi de la malul Dunarii modernizat sa "urce" cu modernizarea si catre Parcul Coposu extinzandu-l si modernizandul cu tot cu zona Uzina de apa, dar si cu Aventura Park in Padurea Pastragorilor si va rezulta o zona de agreement/relaxare, de petrecere a timpului liber, zona/perimetru foarte mare. Dar se va face oare? Eu pun pariu ca nu si vor fi inca 4 ani irositi din viata noastra, 4 ani in care nu se va face nimic pentru zonele paragina ale Galatiului.


  Proiectul pun pariu ca va fi o noua fumigena in nasul galatenilor fiindca nu cred ca se va face nimic. Fiti cu ochiul pe acest concesionar, iar daca nu va face ce a promis ar merge impuse niste penalitati fiindca in tot acel timp pierdut de concesionar nemodernizand zona cum a promis, am fi putut da altui concesionar care poate ar fi facut. Nu mai concesionati suprafete ale Galatiului anumitor mincinosi care promit marea cu sarea ca vor investi si vor drege si vor face...Ati auzit de penalitati pentru nerespectarea angajamentelor luate? Alo, Primaria Galati. Termene respectate domnilor. Daca omul/concesionarul se va dovedi a fi om onest, cinstit atunci jos palaria pentru el, dar pana atunci, pana la fapte concrete presimt ca vor fi "scuipate" in ochii galatenilor tot felul de scuze ca nu s-a putut, ca a batut vantul, ca soarele a fost prea puternic si au facut insolatie si nu s-a putut lucre...si asa vor mai trece inca vreo cativa ani, ca multi altii, nefacandu-se nimic concret pentru Galati.

  Ati mai auzit ceva de Terminalul Intermodal de Trandport Marfuri in Port Bazinul Nou sau nu mai stiu exact, dar parca in zona aceea...

  Galatenii cred ca sunt satui de sperante irosite si de promisiuni miselesti ale alesilor locali in ceea ce priveste modernizarea Galatiului. Deja s-a scurs 1 an din mandatul de primar al lui Pucheanu, chiar credeti ca se va realiza acest proiect in urmatorii 3 ani de mandate a lui Pucheanu? Eu nu cred. Daca nu sta Pucheanu cu gura pe astia carora le-au fost concesionate si golful de la Dunare si Plaja Dunarea...nu cred ca se va realiza.

  Raportează
 • postat de cetateanuL Duminică, 16 Iulie 2017 08:13 Link la comentariu
  3
  6

  DNA sa urmareasca sumele colosale care s-au cheltuit pentru un alt port de ambarcatiuni, PENTRU ACOSTAT AMBARCATIUNI MICI, ALE LOR , care sta in paragina si care nu are nici o utilitate. Banutii au fost papati de cei care ,IATA INCHEIE CONTRACTE, SI CARE ULTERIOR SUNT PLATITI DE NOI. ASTA TREBUIA LA GALATI?????? CAND NICI CU MATURATUL STRAZILOR NU AU REUSIT SA SE PUNA LA PUNCT .NESIMTITI. A CUI ESTE , OARE, FIRMA CARUIA I SE DEDICA ACEST CONTRACT???????? CA DE , NU PATESC NIMIC , ASA CUM S-A VAZUT ,DOAR ESTE ABUZ IN SERVICIU SI ASTA NU SE MAI PEDEPSESTE LA ALESI . EXEMPLUL , MAZARE CARE A ADUS UN PREJUDICIU DE 114 MII DE LEI SI CARE ESTE LIBER LA DISTRACTIE.

  Raportează
 • postat de Kent9 Duminică, 16 Iulie 2017 08:08 Link la comentariu
  1
  5

  Akbar, ca sa vin in completare , cei zero angajati au o vasta experienta in domeniu ceea ce demonstreaza pe deplin capacitatea de a lucra la un astfel de proiect. De asemenea, experienta managementului societatii in astfel de proiecte este la fel de relevanta. Sursa de finantare a acestui proiect de 1 mil. de euro este evidenta din situatiile financiare. In cazul in care nu este evidenta la prima vedere, indicatorii de performanta a societatii duce la eligibilitatea ei de a accesa credite. O alta solutie ar fi sa aduca asociatii bani de acasa pentru a sustine proiectul.
  Nu am inteles de ce articolul nu este cat de cat complet cu informatii publice. Astfel, din Monitorul Oficial nr. 3232
  2013/6/18:

  fondatori: 1. ZAMONITA PAUL-BOGDAN, asociat, capital social total: 170 RON, integral varsat, total parti sociale: 17 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 85%, cota de participare la pierderi: 85%.
  2. FUICA ADINA-VERONICA, asociat, capital social total: 10 RON, integral varsat, total parti sociale: 1 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 5%, cota de participare la pierderi:5%.
  3. JIANU IULIA-MARIANA, asociat, capital social total: 20 RON, integral varsat, total parti sociale: 2 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 10%, cota de participare la pierderi: 10%.

  administrator: ZAMONITA PAUL-BOGDAN, puteri conferite: DEPLINE, data numirii: 25.02.2013, tip durata: limitat; 90 ani; data expirarii mandatului: 25.02.2103.
  In concluzie, este un proiect fezabil ce duce la dezvoltarea Galatiului, la crearea de locuri de munca, etc. Decat sa stea terenul neproductiv mai bine imi parchez iahtul acolo :))

  Raportează
 • postat de Gogoasa umflata Duminică, 16 Iulie 2017 07:49 Link la comentariu
  1
  6

  Alta gogorita

  Raportează
 • postat de Victor Sâmbătă, 15 Iulie 2017 16:14 Link la comentariu
  3
  22

  Nu trebuie admis acest proiect. Terenul trebuie administrat de primarie in continuare. Vezi esecul cu plaja Dunarea. , anul trecut se facea plaja cu 2 lei acum cu 15 lei. Accolo exista o rampa de lansare la apa a ambarcatiunilor care face multe parale. Si dupa cum arata fotografia realizarea acelui proiect este un lucru costisitor. Daca scade nivelul Dunarii la cota actuala proiectul este aplicabil ?
  Miroase a prajitura servita direct cui trebuie, si nu fara interes.

  Raportează
 • postat de Akbar Sâmbătă, 15 Iulie 2017 12:28 Link la comentariu
  1
  23

  Informatii publice:
  In anul 2016, cifra de afaceri 0.
  Cifra de afaceri 31/12/2015: 4000 Ron
  Profit la data de 31/12/2015: 108 Ron
  Cod CAEN: Alte activitati recreative si distractive.
  Detalii despre experienta in domeniu si portofoliu de lucrari ? O gluma proasta.

  Raportează
 • postat de Nu trebuie declanșată licitație, de către Primărie ? Sâmbătă, 15 Iulie 2017 09:17 Link la comentariu
  1
  25

  Parcă există un prag valoric prin procedura ,,atribuire directă'', valoare destul de mică. Dacă se trece de acest prag, Primăria trebuie să facă licitație.

  Raportează
 • postat de Galati Sâmbătă, 15 Iulie 2017 08:41 Link la comentariu
  2
  24

  Sper că DNA Galați (sper sa existe aceasta instituție la noi în oraș pentru că până acum nu s-a văzut) să vegheze asupra acestui contract și a celui de la jungle splash și să nu ne trezim cu blocuri construite pe acolo ci intr-adevar cu locuri de relaxare pentru gălățeni. Ar fi cazul sa se întâmple și lucruri bune la noi. Port pentru ambarcațiuni exista deja la bac, dar mă rog, daca se poate obține un spațiu gratuit (pentru că nu scrie suma obținută de primărie) din banii gălățenilor, de ce nu. #dnagalati

  Raportează
 • postat de Poftim?! Sâmbătă, 15 Iulie 2017 08:38 Link la comentariu
  1
  37

  Firma fara angajati, profit pe zero, cifra de afaceri zero, asta e SC Marina Danubius SRL care a cistigat licitatia? Societatea cu raspundere limitata, promite ca duce proiectul pina la capat cu o investitie de cel putin un milion de euro dar nu s-a remarcat cu nimic pina acum, nu a auzit nimeni de acest SRL si, ce sa vezi, deodata cistiga un proiect cu primaria Gl. Nu ne mai vindecam, suntem o natie bolnava, http://www.topfirme.com/afacere/marina-danubius-srl/4jjo1399f2/.

  Raportează
 • postat de Maria Sâmbătă, 15 Iulie 2017 08:34 Link la comentariu
  1
  37

  Da.da.....la fel ca Plaja Dunarea....concesioneaza unei firme cu profit de 100 lei....Visati cai verzi pe pereti!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.