INVESTIȚIE de un milion de euro pentru AGREMENT şi PORT de ambarcaţiuni

INVESTIȚIE de un milion de euro pentru AGREMENT şi PORT de ambarcaţiuni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a concesionat ieri, pentru 49 de ani, un teren în suprafaţă totală de 13.056 de metri pătraţi, pentru dezvoltarea a unui port de ambarcaţiuni.

Terenul este situat în zona Uzinei de Apă nr. 1, cu acces către Plaja "Dunărea", în dreapta zonei Trecere Bac. Din suprafaţa totală, 9.959 de metri pătraţi sunt teren neproductiv, iar 3.097 de metri pătraţi reprezintă teren curţi construcţii.

Procedura s-a desfăşurat prin negociere directă, iar scopul concesiunii îl constituie desfăşurarea activităţilor specifice zonei de agrement - bazinul pentru acostare ambarcaţiuni.

Conform Primăriei, câştigătorul, SC Marina Danubius SRL, "propune un proiect amplu de modernizare, cu spaţii de petrecere a timpului liber, dar şi un golf de ambarcaţiuni demn de un oraş port la Dunăre. Societatea are la dispoziţie cinci ani pentru finalizarea investiţiei, iar suma estimată este de aproximativ un milion de euro", precizează municipalitatea.

Ar mai trebui spus că şi Plaja "Dunărea" a fost concesionată, tot prin negociere directă, şi tot pentru 49 de ani, companiei Karan - Business & Finance SRL, care a promis o investiţie de 6.250.000 de euro pentru o zonă de agrement cu tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale.

Citit 9398 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.