La iarnă, gălăţenii vor primi CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ | CET a obţinut acordul Romgaz

La iarnă, gălăţenii vor primi CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ | CET a obţinut acordul Romgaz
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Întrucât doar câteva mii de gălăţeni vor beneficia de ajutor financiar de la Primărie pentru a-şi asigura surse alternative de căldură şi apă caldă, autorităţile vor menţine în funcţiune sistemul centralizat de termoficare, cel puţin încă un sezon rece.

Conducerea Electrocentrale (CET) a anunţat că a obţinut acordul creditorilor săi (Romgaz şi Transgaz) să încheie un nou contract cu Calorgal, pentru reluarea furnizării de agent termic în perioada octombrie 2017 - martie 2018. „Avem aprobarea creditorilor pentru repornirea sistemului centralizat de termoficare, în condiţiile în care există o comandă fermă din partea distribuitorului local, Calorgal, care ne-a solicitat o cantitate de agent termic la 85 la sută faţă de consumul înregistrat în sezonul rece trecut. Precizez că se menţine, şi de această dată, una dintre cele mai importante condiţii pentru a relua relaţiile comerciale cu distribuitorul local – plata în avans a combustibilului”, a declarat Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET. Reprezentantul producătorului de agent termic primar a afirmat că, zilele acestea, va transmite conducerii Calorgal un draft al contractului pe care CET urmează să îl semneze cu societatea de termoficare şi a precizat că speră ca documentele să fie parafate până la finele lunii.

În paralel, gălăţenii primesc bani de centrale

Autorităţile vor continua să stimuleze însă gălăţenii să devină independenţi termic, prin acordarea binecunoscutului ajutor financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona surse alternative de căldură şi apă caldă. Conform datelor furnizate de Primărie, până ieri fuseseră înregistrate 4.698 de astfel de cereri din partea oamenilor. Reprezentanţii municipalităţii semnaseră 1.340 de dispoziţii de plată şi efectuaseră 1.062 de plăţi. De altfel, chiar ieri, primarul Ionuț Pucheanu le-a transmis gălățenilor pe Facebook acest proiect merge mai departe și i-a îndemnat să depună cereri pentru a primi susținerea de care au nevoie.

„Îi încurajez pe toți cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să aibă încredere în acest proiect, să își depună dosarele și astfel să devină independenți. Totodată aș vrea să îi asigur pe toți cei care vor rămâne în continuare captivi în sistemul centralizat de termoficare că facem toate demersurile necesare pentru ca în această iarnă să aibă apă caldă și căldură”, a spus edilul.

Citit 14999 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2017 18:44

12 comentarii

 • postat de macarie banu
  Marți, 25 Iulie 2017 10:30
  ha!......deci sa ne rugam sa vina iarna in septembrie sau cum?!...apropo,ce se mai aude cu numaratoarea cea vestita a apartamentelor?!!!.......vroia primarul sa se lamureasca EXACT.......sa vada cate apartamente au centrala termica si cate nu.....
  1
  1
  Raportează
 • postat de Maria
  Sâmbătă, 22 Iulie 2017 14:11
  V-ati gandit la faptul ca o centrala termica de apartament functioneaza cel mult 10 ani? si
  noi , cei care facem mari eforturi pentru montarea unei centrale , vom mai putea repeta achizitia peste 10 ani, marea masa a salariatilor cu minimum pe economie?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Adi
  Joi, 20 Iulie 2017 15:53
  Dar ceva reparatii si interventii se mai fac pana la iarna sa nu mai fie loc de alte avarii?
  1
  3
  Raportează
 • postat de ELLA
  Joi, 20 Iulie 2017 14:03
  Ce mare porcarie cu ,,ba avem ba nu avem caldura la iarna.''Nu sinteti in stare sa faceti ceva bun cap coada?Calorgal are tot interesul sa se mentina pe pozitie ca sa fure in continuare.Sa vad daca celor ce au pus centrale le convine sa plateasca pierderi celor cu incalzire centralizata.
  10
  11
  Raportează
 • postat de Nu vreau gaze in apartament
  Joi, 20 Iulie 2017 11:40
  Minţiţi cu neruşinare dle Primar!
  Nu acordaţi nici un sprijin celor care sunt captivi Sistemului centralizat pe care îl distrugeţi acum.
  Ce faceţi pentru blocurile care au puţine apartamente cu centrale proprii şi vor sâ-şi monteze CENTRALE de BLOC mai eficiente şi fără deranj în casă?
  Aveţi vreun birou la Primărie pentru consiliere tehnică în acest domeniu? Aveţi vreun Proiect tip de CENTRALĂ de BLOC să-l propuneţi acelor Asociaţii de Proprietari care sunt eligibile pentru aşa ceva? Nu aveţi nimic dle Primar!.. (...)
  La distrus toţi ne pricepem!
  7
  23
  Raportează
 • postat de Costi
  Joi, 20 Iulie 2017 11:25
  Avansul pentru combustibil si pierderile vor fi platite tot de buni platnici. Toata lumea isi pune centrale, mai putin aia care n-au platit caldura de la revolutie incoace si tot pentru pentru aia vom plati in continuare caldura.
  12
  12
  Raportează
 • postat de cetatean
  Joi, 20 Iulie 2017 11:22
  Daca tineti minte, primaria a dat gard viu gratuit la vreamea aceia, iar cand a venit curtea de conturi, banu jos de la beneficiarii, as de proprietari , acum se va intampla la fel, unii vor da banii inapoi, cu dobanda si castiguri, nominal, individual.
  Da, macar sa nu le puna si penalitati, legale de altfel, CC a fost in primavara deci va veni peste 2 ani...primavara 2019.
  Sa ne bucuram , sa plangem, mai vorbim in 2019.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Mucles!
  Joi, 20 Iulie 2017 09:41
  @Brrrrr....

  Da, pufoaicele, care nu mai sunt pe piata, doar pentru facut rachiu sa se incalzeasca!????

  Se gaseste rachiu din pufoaica sau din gainat in piata din 17, la rachieri
  7
  1
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 20 Iulie 2017 09:21
  Si pana la urma cine va plati pierderile ? In conditiile astea, la anul NU voi mai plati impozitul local, sa vedem de unde va scoate banii Primaria.
  13
  10
  Raportează
 • postat de Brrrrr
  Joi, 20 Iulie 2017 07:18
  Depinde ce numiti voi "caldura" si "apa calda " ...noroc bun cu avariile ...apropo ..aveti pufoaice ????
  9
  14
  Raportează
 • postat de vasile
  Joi, 20 Iulie 2017 06:48
  Primarul I.P asteapta sa introduca o taxa de poluare ptr. cei cu centrale termice
  4
  18
  Raportează
 • postat de IC
  Joi, 20 Iulie 2017 05:59
  Si cine va plati avansul pentru gaz ? Si cat va costa Gcal ,respectiv cu cat va creste factura captivilor la incalzirea centrala ? Raman sa achite costul energiei termice tocmai galatenii care acum nu sunt eligibili pentru ajutor( au datorii si nu vor sau nu pot sa le plateasca ) calea spre falimentul Calorgal si CET ,este larg deschisa , se amana probabil cu inca un an .( trebuie sa fie f curajios cine-si mai asuma inca o gaura-n bugetul local ) .Dar cu Ordinul ANRSC 343/2010 cum ramane , cinei-i mai poate obliga pe cetatenii absolut independenti la plata utilitatilor(apa,canal ,apa de ploaie... sic ,gaz -inclusiv pt incalzire ,electricitate etc )sa mai plateasca ceva de care nu beneficiaza si cine-si permite sa furnizeze agent termic ,de exemplu,ntr-un bloc cu 180 de ap in care numai unul sau doua ap sunt racordate ,cine acopera pierderile ? Oarea a facut cineneva cu cat au crescut restantele la plata facturilor pt incalzire de cand a aparut haiducescul ordin 343 ?
  10
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.