La iarnă, gălăţenii vor primi CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ | CET a obţinut acordul Romgaz

La iarnă, gălăţenii vor primi CĂLDURĂ şi APĂ CALDĂ | CET a obţinut acordul Romgaz
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Întrucât doar câteva mii de gălăţeni vor beneficia de ajutor financiar de la Primărie pentru a-şi asigura surse alternative de căldură şi apă caldă, autorităţile vor menţine în funcţiune sistemul centralizat de termoficare, cel puţin încă un sezon rece.

Conducerea Electrocentrale (CET) a anunţat că a obţinut acordul creditorilor săi (Romgaz şi Transgaz) să încheie un nou contract cu Calorgal, pentru reluarea furnizării de agent termic în perioada octombrie 2017 - martie 2018. „Avem aprobarea creditorilor pentru repornirea sistemului centralizat de termoficare, în condiţiile în care există o comandă fermă din partea distribuitorului local, Calorgal, care ne-a solicitat o cantitate de agent termic la 85 la sută faţă de consumul înregistrat în sezonul rece trecut. Precizez că se menţine, şi de această dată, una dintre cele mai importante condiţii pentru a relua relaţiile comerciale cu distribuitorul local – plata în avans a combustibilului”, a declarat Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET. Reprezentantul producătorului de agent termic primar a afirmat că, zilele acestea, va transmite conducerii Calorgal un draft al contractului pe care CET urmează să îl semneze cu societatea de termoficare şi a precizat că speră ca documentele să fie parafate până la finele lunii.

În paralel, gălăţenii primesc bani de centrale

Autorităţile vor continua să stimuleze însă gălăţenii să devină independenţi termic, prin acordarea binecunoscutului ajutor financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona surse alternative de căldură şi apă caldă. Conform datelor furnizate de Primărie, până ieri fuseseră înregistrate 4.698 de astfel de cereri din partea oamenilor. Reprezentanţii municipalităţii semnaseră 1.340 de dispoziţii de plată şi efectuaseră 1.062 de plăţi. De altfel, chiar ieri, primarul Ionuț Pucheanu le-a transmis gălățenilor pe Facebook acest proiect merge mai departe și i-a îndemnat să depună cereri pentru a primi susținerea de care au nevoie.

„Îi încurajez pe toți cei care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să aibă încredere în acest proiect, să își depună dosarele și astfel să devină independenți. Totodată aș vrea să îi asigur pe toți cei care vor rămâne în continuare captivi în sistemul centralizat de termoficare că facem toate demersurile necesare pentru ca în această iarnă să aibă apă caldă și căldură”, a spus edilul.

Citit 15282 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.