Un singur om va face studiul de transformare a Uzinei de Apă
Foto: Florin Răvdan

Un singur om va face studiul de transformare a Uzinei de Apă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O firmă din Bucureşti, înfiinţată în martie 2016 și având un singur salariat, va realiza studiul de prefezabilitate pentru transformarea Uzinei de Apă nr. 1 - o epavă industrială închisă definitiv de şase ani - într-un spaţiu tematic, multifuncţional, de recreere, sport şi educaţie activă.

SC Urban Scope SRL a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru “Regenerare urbană Uzina de Apă nr.1” oferind cel mai mic preţ – 44.000 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată a contractului fusese de 67.226 de lei. Conform datelor de pe portalul Ministerului Finanţelor, la finele anului trecut, firma, care are ca obiect de activitate activităţi de arhitectură, înregistra o cifră de afaceri de 267.500 de lei şi un profit net de 89.764 de lei la un număr mediu de un salariat.

Documentaţia pe care o va realiza Urban Scope este foarte importantă. Municipalitatea îşi doreşte o finanţare europeană pentru a transforma Uzina de Apă într-un pol de agrement cu spaţii expoziţionale, ateliere de creaţie, trasee pentru role şi biciclete, mici piaţete, zone de odihnă, lectură şi puncte de belvedere, iar bazinele de decantare, transformate în fântâni arteziene, oglinzi de apă cu iluminat ambiental integrat, ori amfiteatru, parc de skate sau, de ce nu, teren de sport!

Alt contract de 90.000 de lei

În luna iunie, Urban Scope a mai câştigat un contract de 90.000 de lei fără TVA, tot la Primăria Galaţi, pentru realizarea studiilor de trafic necesare unei serii de proiecte: „Modernizare linii de tramvai şi carosabil pe străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie”, „Modernizare linii tramvai şi carosabil pe străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coşbuc (tronson cuprins între Coandă şi Alexandru Măcelaru)”, „Achiziţionare mijloace de transport nepoluante (tramvaie, troleibuze)”, „Centrul intermodal de transport al Municipiului Galaţi”, „Galaţi VELOCity” şi „Modernizare depou mijloace de transport din bulevardul George Coşbuc”. De data asta nu a fost licitaţie pe SEAP, ci o achiziţie directă prin procedură proprie simplificată, derulată, pe propriul portal, de Primăria Galaţi.

Citit 4407 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.