Ce şi unde se mai construieşte în Galaţi (FOTO)

Ce şi unde se mai construieşte în Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un bloc cu zece apartamente, două case-duplex, un magazin general, o sală de festivităţi, dar şi o mulţime de locuinţe individuale elegante, unele cu etaj, altele cu piscină şi foişor în curţile generoase, toate acestea se vor construi în Galaţi, potrivit planurilor urbanistice de detaliu care au primit votul aleşilor locali, la recenta şedinţă ordinară.

O treime dintre cele peste 60 de proiecte de hotărâre supuse dezbaterii şi votului Consiliului Local la sfârşitul lunii august au vizat aprobarea unor planuri urbanistice de detaliu (PUD) dorite de gălăţenii care vor să construiască în oraş. Iată care sunt cele mai interesante construcţii propuse, unde se vor realiza şi mai ales cum vor arăta.

Bloc cu zece apartamente

Unul dintre cele mai importante PUD-uri vizează construirea unui bloc cu zece apartamente pe strada Tecuci nr. 142, beneficiar fiind SC Citadina ’98 SA, pe terenul pe care firma este proprietară. Blocul va avea demisol, parter şi patru etaje şi, potrivit raportului de specialitate, se va înălţa pe o parcelă încadrată în Planul Urbanistic General ca Pol urban principal Coşbuc/ Basarabiei. Conform raportului de specialitate, parcarea autoturismelor se va realiza în incinta care va fi împrejmuită cu gard transparent, incintă unde sunt prevăzute opt locuri de parcare.

Duplex în Ţiglina III

A primit votul aleşilor şi construirea a două locuinţe colective (duplex) şi a unui chioşc cu rol de spaţiu comercial, pe strada Drumul Viilor nr. 26E, beneficiar fiind SC Iftang SRL. Conform raportului de specialitate, terenul pe care se vor ridica imobilele cu subsol tehnic, parter şi mansardă face parte din Zona locuinţe colective cartier Ţiglina III. Distanţa dintre cele două construcţii va fi de 7,9 metri, iar în partea de est se va realiza un chioşc cu funcţiunea de spaţiu comercial. Împrejmuirea va fi metalică, dublată de gard viu, iar parcarea va fi exclusiv în incintă, unde sunt propuse opt locuri de parcare.

Magazin şi sală de festivităţi

Conform planului urbanistic votat de aleşi, pe Drumul de Centură nr. 54A va fi realizată o construcţie cu funcţiunea de sală de festivităţi. Clădirea va avea parter şi un etaj parţial şi va fi ridicată într-o zonă considerată „Pol Urban secundar”. Proiectul prevede că în incintă vor fi amenajate 42 de locuri de parcare.

O construcţie tip hală, cu funcţiunea de magazin general, şi o anexă cu rol de birou (baracă mobilă) vor fi construite pe strada Tecuci nr. 249, în zona pe care Planul Urbanistic General al Galaţiului o catalogat-o drept „zona locuinţe individuale Fileşti”. Accesul direct se va realiza din strada Nicolae Mantu, iar parcarea va fi în incintă, unde sunt prevăzute şase locuri de parcare.

Cu sau fără utilităţi, în Traian Nord

Chiar dacă în zona Traian Nord, aflată în permanentă expansiune rezidenţială nu există, încă, peste tot, utilităţile necesare unui trai civilizat - alimentare cu apă potabilă, canalizare şi gaze, gălăţenii tot îşi fac case acolo. Iar pentru asta sunt nevoiţi să-şi facă bazine vidanjabile pentru evacuarea apelor uzate! Cel mai spectaculos arată, potrivit desenelor arhitecţilor, cele două locuinţe cu etaj, ce vor fi ridicate pe străzile Iordan Chimet, respectiv, Traian, care vor avea şi piscină, iar una dintre ele garaj şi foişor. Nu mai prejos sunt casele care se vor ridica pe aleile Hortensiilor şi Egretei. Pe strada Malul Brateş vor fi construite trei locuinţe individuale, cu etaj, care vor avea aceeaşi arhitectură. Pentru a-şi face casă pe Drumul de Centură, un gălăţean a acceptat să-şi facă nu doar bazin vidanjabil, ci şi puţ forat pentru apa potabilă. Locuinţe individuale cu parter, etaj şi eventual garaj se vor ridica şi pe străzile Morilor, Războieni şi Frunzei, în vreme ce o casă cu parter mansardă şi anexă va fi ridicată pe aleea Bravilor. O casă elegantă, cu parter, va apărea şi pe strada Caşin, în Micro 17.

Şi pentru că nu e vorba mereu de case, aleşii au dat undă verde unei familii să-şi ridice pe strada George Coşbuc o construcţie cu destinaţia de magazie şi bucătărie de vară.  

În concluzie, şapte din cele 13 locuinţe individuale sau familiale care au primit votul consilierilor locali vor fi construite în Traian Nord, pe strada Malul Brateş, aleea Iordan Chimet, aleea Hortensiilor, aleea Egretei şi strada Traian.

În cât timp se vor construi

Nu vă putem spune în cât timp toate cele 18 PUD-uri aprobate de aleşi vor deveni realitate. Cert este că perioada de valabilitate a fiecărui Plan Urbanistic de Detaliu este de doi ani. "Valabilitatea prevederilor din documentaţia de urbanism se extinde de drept pentru acele investiţii care au început în timpul perioadei de valabilitate, până la finalizarea acestora", se arată în fiecare hotărâre votată de aleşii locali.

Citit 12583 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.