Cui îi va reveni fotoliul de director general al TRANSURB

Cui îi va reveni fotoliul de director general al TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

După luni de negocieri, PSD şi ALDE au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte şefia Transurb. Cele două partide de guvernământ urmează să semneze un protocol privind împărţirea funcţiilor de conducere din cadrul operatorului public de transport în comun.

Cu aproximativ o lună şi jumătate înainte ca mandatul de director general al Genicăi Totolici să se încheie, PSD şi ALDE au îngropat securea războiului, generat de negocierile tensionate, şi-şi vor pune semnătura, în următoarele zile, pe un protocol privind împărţirea funcţiilor în una dintre cele mai râvnite societăţi din subordinea Consiliului Local. Potrivit unor surse din coaliţie, postul de director general, pe care Genica Totolici îl va elibera la începutul lunii decembrie, va reveni ALDE, în timp ce social-democraţii vor adjudeca funcţia de director tehnic al Transurb.

Şefii din Transurb bat la uşa ALDE

Coincidenţă sau nu, în ultimele săptămâni, atât Genica Totolici, cât şi o serie de angajaţi ai Transurb, dintre care unii cu funcţii de conducere, au devenit brusc extrem de interesaţi de ALDE şi nu ratează nicio şedinţă importantă a partidului, ne-au declarat surse din interiorul formaţiunii politice. De altfel, şi directoarea (încă) Transurb a confirmat că a devenit activă, în ultima vreme. "Eu am fost tot timpul în ALDE. Este adevărat că mi s-a retras sprijinul politic, dar nu am părăsit partidul. Nu am participat o perioadă la şedinţe, dar acum am început să particip din nou", ne-a declarat Genica Totolici.

În timp ce unii dintre membri se declară îngrijoraţi de faptul că şefii ALDE ar putea decide să o susţină pe directoarea Transurb pentru un nou mandat, în ciuda faptului că, pentru a-şi menţine postul, a bătut, în urmă cu mai multe luni, chiar la uşa PSD, dar fără rezultat, persoane apropiate lui Cristian Dima, preşedintele ALDE, infirmă acest scenariu şi spun că este exclus ca partidul să o susţină. Mai mult, aceştia spun că, în prezent, nici consilierul local Eugen Găvan nu mai este favorit în cursa pentru fotoliul de director general, şi lipsit de contracandidaţi, aşa cum se vehicula în urmă cu doar câteva săptămâni, în "cărţi" existând şi alte nume.

Rămâne de văzut cine vor fi persoanele susţinute de cele două partide să conducă Transurb şi, cel mai important, dacă vor reuşi să pună la punct o strategie pentru eficientizarea şi modernizarea transportului public de persoane, cu concursul municipalităţii, evident.

Citit 14669 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2017 19:52

15 comentarii

 • postat de Akbar
  Luni, 16 Octombrie 2017 18:12
  81.12.148.***
  Pupincurismul si slugarnicia sa traiasca. O sa vedem alt "mare specialist" plantat politc. Un habarnist proptid de partid.
  Bai desteptilor, organizati concurs pe bune si alegeti oameni capabili, profesionisti nu ciumpalaci de partid, hamesiti dupa functii si salarii. O societate comerciala trebuie sa fie eficienta, competitiva, sa se conduca dupa legile economiei de piata si nu imbibata de lipitori de afise care iau pozitia de drepti la partid. Suntem in 2017 nu 1950.
  0
  15
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Luni, 16 Octombrie 2017 15:49
  82.137.14.***
  Numai oameni politici la conducerea institutiilor! Interesele de partid sunt mai presus decat interesele societatii.
  Ce societate i.di.oa.ta!
  0
  26
  Raportează
 • postat de Raphael
  Luni, 16 Octombrie 2017 14:26
  185.76.10.***
  Un articol de 5 stele al unui jurnalist care tine cu cetatenii.
  Sa se faca ordine la Transurb ca ne-am saturat de oamenii lui Durbaca prin tot felul de functii de 20 de ani incoace.
  Locuiesc in Franta de 15 ani si constat ca la Galati tot nimic nu se schimba si astia sunt nemuritori in functii. Demisia~!!!
  4
  26
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 16 Octombrie 2017 14:10
  82.78.250.***
  Raspunsul la intrebare este unul foarte simplu : cine castiga CONCURSUL .....
  1
  16
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 16 Octombrie 2017 13:37
  138.197.151.***
  Demisia Totoloci ai nenorocit orasul asta impreuna cu sugativele de partid ale lui durbaca. Sa va fie rusine celor care o mai tineti in functie de atatia ani de zile si ea numai rau a facut la oameni din oras .
  2
  26
  Raportează
 • postat de Mihai Tudose Galati
  Luni, 16 Octombrie 2017 13:32
  91.223.156.***
  De ce nu se organizeaza un concurs si postul sa fie atribuit unui profesionist? De ce trebuie negociat ca la piata intre doua partide care nu s-au remarcat cu nimic in dezvoltarea orasului si a societatilor comerciale aferente primariei Galati? si sa avem din nou un director general politic incompetent, obedient partidului si propriului buzunar?
  0
  33
  Raportează
 • postat de george
  Luni, 16 Octombrie 2017 12:49
  213.128.190.***
  @ALDE TRANSURB, cum sa nu fie extrem de important un om potrivit in functia de director tehnic, pai cine semneaza toate achizitiile si atatea materiale venite pe diverse filiere ? Acolo sunt banii.
  Vad ca toti vreti profesionisti ... pai sunt profesionisti toti, doar ca nu in transporturi.
  Toata viata si cariera lor depinde de noi, de asta nu vor scoate usor mainile din buzunarele noastre.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Aderin
  Luni, 16 Octombrie 2017 12:03
  90.95.50.***
  Cand veti investi cu adevarat in transurb, le veti ingriji pentru a avea un trasport civilizat si nu veti mai avea interese atunci sa mai ravniti la un alt mandat. Rusine pentru ca politicul exista in toate institutiile.
  0
  16
  Raportează
 • postat de galateanca
  Luni, 16 Octombrie 2017 11:45
  5.13.151.***
  Cum adica negociaza, s-au inteles, semneaza protocol pt. impartirea "prazii", etc. PSD cu ALDE ? Dar ce sunt posturile lui taica-su de acasa, le-au mostenit, sunt platiti de ALDE sau PSD sau din banii contribuabililor ? Aici nu mai primeaza competenta ? Fac ca si la Administrarea Domeniului Public al judetului Galati unde intai au ales omul (musai de la ALDE ca si ala era mostenire) si apoi chipurile a dat concurs si, incredibil, a si reusit. De ce nu se scoate postul (posturile) la concurs sa participe cine doreste ? Daca este cineva f. bine pregatit si le incurca socotelile, merge pana-n panzele albe ? Chiar nu-i in regula, si sa mai declari si public ca postul va fi ocupat de un ALDE. Asta nu-i discriminare ? Chiar este legal asa ceva ? Nu stiu...
  1
  25
  Raportează
 • postat de @galati
  Luni, 16 Octombrie 2017 11:11
  85.186.244.***
  da, dar nu inainte sa cumapram autobuze vechi la pret de naveta spatiala.
  2
  27
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 16 Octombrie 2017 10:42
  85.203.18.***
  Profesionisti, profesionisti, profesionisti!
  Nu conteaza ca sunt de la un partid, sa fie de profesie, asta este cel mai important.
  5
  37
  Raportează
 • postat de Nicu Ifrim
  Luni, 16 Octombrie 2017 10:31
  91.208.234.***
  Director mai bun ca doamna Totolici nu mai gaseste Transurbul!
  Numai dumneaei stie cat s-a zbatut pentru tinerea transportului public pe linia de plutire, cu parc depasit si cu oameni putini.
  Troleibuzele si autobuzele alea noi sunt morcovul pe care primaria il plimba in fata Transurb si cetatenilor!
  Cu toate neajunsurile, doamna Totolici a dat dovada ca e un manager profesionist!
  Succes si nu plecati urechea la toate rautatile!
  78
  70
  Raportează
 • postat de ALDE TRANSURB
  Luni, 16 Octombrie 2017 10:30
  188.26.124.***
  Protocol pentru impartirea functiilor intre partide ... de multa vreme e asa si se vad rezultatele in companiile de stat sau cele locale!
  Dar sa ajungi sa negociezi si o functie de Director Tehnic intr-o companie locala de transport???
  Sa zicem/admitem ca Directorului General ii trebuie sprijin politic pentru sustinerea programului si a obiectivelor pe care le are (daca le are...). Insa o functie ce necesita profesionalism si "meserie" sa fie atribuita cui a stat mai mult pe la sedintele de la partid... nu cred ca ne mai facem bine!
  1
  43
  Raportează
 • postat de Lucian
  Luni, 16 Octombrie 2017 09:50
  86.127.209.***
  Saptamana trecuta am luat tramvaiul 44 care circula intre Piata Centrala si M 39. Am uitat ca face celebrul ocol pana la viaduct si am zis de bine pentru toti cei care au reconfigurat acest traseu. Si asa devine transportul cu tramvaiul necompetitiv. Acest lucru s-a intamplat in mandatul doamnei Totolici. Numai pentru aceasta eroare ar trebui demisa. Multi vor spune ca asa au hotarat consilierii locali dar conducerea Transurb nu s-a impotrivit.
  3
  40
  Raportează
 • postat de galati
  Luni, 16 Octombrie 2017 09:05
  84.243.108.***
  profesionistii de partid vor face praf transportul orasenesc!!!
  2
  50
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.