Cui îi va reveni fotoliul de director general al TRANSURB

Cui îi va reveni fotoliul de director general al TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

După luni de negocieri, PSD şi ALDE au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte şefia Transurb. Cele două partide de guvernământ urmează să semneze un protocol privind împărţirea funcţiilor de conducere din cadrul operatorului public de transport în comun.

Cu aproximativ o lună şi jumătate înainte ca mandatul de director general al Genicăi Totolici să se încheie, PSD şi ALDE au îngropat securea războiului, generat de negocierile tensionate, şi-şi vor pune semnătura, în următoarele zile, pe un protocol privind împărţirea funcţiilor în una dintre cele mai râvnite societăţi din subordinea Consiliului Local. Potrivit unor surse din coaliţie, postul de director general, pe care Genica Totolici îl va elibera la începutul lunii decembrie, va reveni ALDE, în timp ce social-democraţii vor adjudeca funcţia de director tehnic al Transurb.

Şefii din Transurb bat la uşa ALDE

Coincidenţă sau nu, în ultimele săptămâni, atât Genica Totolici, cât şi o serie de angajaţi ai Transurb, dintre care unii cu funcţii de conducere, au devenit brusc extrem de interesaţi de ALDE şi nu ratează nicio şedinţă importantă a partidului, ne-au declarat surse din interiorul formaţiunii politice. De altfel, şi directoarea (încă) Transurb a confirmat că a devenit activă, în ultima vreme. "Eu am fost tot timpul în ALDE. Este adevărat că mi s-a retras sprijinul politic, dar nu am părăsit partidul. Nu am participat o perioadă la şedinţe, dar acum am început să particip din nou", ne-a declarat Genica Totolici.

În timp ce unii dintre membri se declară îngrijoraţi de faptul că şefii ALDE ar putea decide să o susţină pe directoarea Transurb pentru un nou mandat, în ciuda faptului că, pentru a-şi menţine postul, a bătut, în urmă cu mai multe luni, chiar la uşa PSD, dar fără rezultat, persoane apropiate lui Cristian Dima, preşedintele ALDE, infirmă acest scenariu şi spun că este exclus ca partidul să o susţină. Mai mult, aceştia spun că, în prezent, nici consilierul local Eugen Găvan nu mai este favorit în cursa pentru fotoliul de director general, şi lipsit de contracandidaţi, aşa cum se vehicula în urmă cu doar câteva săptămâni, în "cărţi" existând şi alte nume.

Rămâne de văzut cine vor fi persoanele susţinute de cele două partide să conducă Transurb şi, cel mai important, dacă vor reuşi să pună la punct o strategie pentru eficientizarea şi modernizarea transportului public de persoane, cu concursul municipalităţii, evident.

Citit 14840 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.