Gălățenii ies duminică în stradă: Nu vrem să fim o nație de hoți!

Gălățenii ies duminică în stradă: Nu vrem să fim o nație de hoți!
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Duminică, începând cu ora 18,00, gălățenii vor ieși în stradă pentru a protesta față de proiectul de modificare a legilor justiției. Simultan, vor fi organizate manifestații în peste 20 de orașe din România (București, Cluj, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța etc), dar și în diaspora.

"Duminică, ne strângem din nou la Prefectură.

Motivele?

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.

Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat   intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.

Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

2. Luni, senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmează votul în Senat.

Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia", spun organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenmentului. https://www.facebook.com/events/152079668754134/

Protestul va fi organizat pe esplanada din fața Prefecturii, între orele 18,00 și 21,00.

Citit 10416 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.