Tot sub cerul liber şi iarna asta. Licitaţia pentru adăposturi în STAȚIILE de transport, anulată

Tot sub cerul liber şi iarna asta. Licitaţia pentru adăposturi în STAȚIILE de transport, anulată

În Ţiglina I, gălăţenii au noroc de straşinile spaţiilor comerciale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
5 comentarii

Administraţia locală a lansat o nouă licitaţie pentru achiziţia de adăposturi pentru călători în staţiile de transport în comun, după ce prima procedură, iniţiată în septembrie, a fost anulată din lipsă de ofertanţi. De această dată, preţul a fost majorat, în speranţa că măcar acum vor veni furnizori interesaţi. Singura veste bună este că, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, se lucrează la 17 refugii, care vor fi donate de Nepi.

Potrivit datelor oficiale, Galaţiul ar avea nevoie de 140 de adăposturi în staţiile de transport în comun. Din păcate, din toamna anului 2012, gălăţenii se călesc sub cerul liber, aşteptând autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele, şi se pot considera norocoşi dacă găsesc măcar o streaşină sub care să se adăpostească. Vestea proastă este că licitaţia pentru achiziţia şi montajul unui număr de maxim 128 şi minimum 60 de bucăţi de adăposturi pentru călători, în staţiile de transport în comun, lansată pe 9 septembrie, a fost anulată.

Singurul ofertant a dat bir cu fugiţii

Potrivit datelor furnizate de Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pe 12 octombrie s-a primit o singură ofertă, din partea firmei Belmar Prod SRL din Dumbrava Roşie, iar pe 13 octombrie, ultima zi de acceptare a ofertelor, compania s-a retras. În lipsa ofertanţilor, procedura a fost anulată.

O explicaţie pentru lipsa de interes a furnizorilor de refugii ar putea fi legată de valoarea estimată a achiziţiei, situată între minimum 437.835 de lei şi maximum 936.405 lei fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, se dorea achiziţia a două tipuri de refugii: late - suprafaţa utilă oferită călătorilor fiind de cinci metri pătraţi, şi, respectiv, înguste - cu suprafaţa utilă de 4,40 metri pătraţi.

Mai multe refugii şi mai scumpe

Pe 11 noiembrie, municipalitatea a lansat o nouă licitaţie pentru achiziţia şi montajul unui număr de maxim 130 şi minimum 60 de bucăţi de adăposturi pentru călători, în staţiile de transport în comun. De această dată, valoarea estimată a acordului cadru este mai mare: între 637.478 şi 1.384.858 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind, ca şi data trecută, preţul cel mai scăzut. 18 decembrie este data-limită de depunere a ofertelor, iar administraţia locală speră ca preţul oferit să fie tentant pentru firmele care comercializează şi montează adăposturi.

Mai vin refugiile donate?

În luna mai a acestui an, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţa că poartă discuţii cu marii agenţi economici de pe raza oraşului, pentru a-i convinge să construiască şi să doneze adăposturi pentru staţiile de transport. Şi preciza că Nepi România şi-a arătat disponibilitatea în acest sens. Contactat telefonic, primarul oraşului ne-a declarat ieri că, în acest moment, sunt în lucru 17 refugii şi că acestea vor fi livrate cât mai curând.

Citit 4242 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 20:31

5 comentarii

 • postat de Gasca de la bloc . Joi, 16 Noiembrie 2017 19:00 108.245.201.*** Link la comentariu
  0
  0

  N-are rost sa stricati banii pe refugii care in cateva luni vor fi distruse de baietii de cartier , acolo la voi in UE, stiti voi , graffiti
  , picioare, urina , flegme ..si d-astea . Stati in aer liber ca yeti .

  Raportează
 • postat de O idee pentru dezaglomerarea din stațiile de autobuz, Țiglina Unu și Doi, mutate cu aproximativ, 50 metrii. Miercuri, 15 Noiembrie 2017 23:12 213.233.109.*** Link la comentariu
  0
  7

  În stațiile de autobuz, Țiglina Unu și Doi, chiar dacă vrei să amplasezi refugii, nu mai este spațiu, magazinele intrând adânc pe trotuar, aglomerația fiind dezastroasă, atât pentru pietoni, cât și pentru autovehicule, în zonă fiind și o intersecție aglomerată, semaforizată. Ar trebui pentru dezaglomerare, atât a autovehiculelor, cât și pietonală, stațiile de autobuz ar trebui mutate, în Țiglina Doi, cu 20-50 metrii, spre Școala 7, fiind și refugiu pentru autobuz, în parcare iar în Țiglina Unu, ori în fața parcului din Țiglina, printr-un refugiu pentru autobuz sau, stație în locul parcări taxiurilor și taxiurile, mutate în refugiul autobuzelor din actuala stație.

  Raportează
 • postat de P. Miercuri, 15 Noiembrie 2017 16:33 70.28.93.*** Link la comentariu
  0
  6

  Oile cand astepta la muls au un acoperis.
  Galateni mai astepta si sub cerul liber.
  Oras civilizat nu gluma.

  Raportează
 • postat de si eu Miercuri, 15 Noiembrie 2017 09:28 193.230.156.*** Link la comentariu
  3
  26

  Dar valoarea celor care au fost puse si distruse de onor cetatenii Galatiului, cand se va recupera de la faptasi?
  Tot vrem sa se faca dar nu pastram. Trotuarele pe strazile din interior sunt facute tipla dar nu le putem folosi pentru ca e masina parcata langa perete. Eu vreau sa se impute reparatia trotuarului stapanului casei respective. De ce sa o suportam noi daca nu il putem folosi.

  Raportează
 • postat de bubu Miercuri, 15 Noiembrie 2017 06:36 109.103.134.*** Link la comentariu
  4
  25

  N-avem bani de refugii, in schimb aruncam cu sutele de mii de euro pe concerte cu expirati si pe luminite de Craciun cand nici iluminat public nu este. Cred ca pe cineva de la primarie il doare rau capul de atata responsabilitate!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.