Șeful mecenarilor Wagner: ”Rusia riscă să ajungă la război civil!”

Șeful mecenarilor Wagner: ”Rusia riscă să ajungă la război civil!”
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu o revoluție asemănătoare cu cea din 1917 și ar putea pierde războiul din Ucraina dacă elitele țării nu se vor implica în război.

Invazia Ucrainei de către Rusia din 2022 a declanșat unul dintre cele mai mortale conflicte europene de după cel de-al Doilea Război Mondial și cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Ucraina pregătește o contraofensivă menită să împingă trupele ruse înapoi la granițele de dinainte de 2014, când Rusia a anexat Crimeea, a spus Prigojin. Ucraina ar încerca să încercuiască Bahmut și să atace Crimeea, a adăugat el.

„Cel mai probabil, acest scenariu nu va fi bun pentru Rusia, așa că trebuie să ne pregătim pentru un război anevoios”, a spus el într-un interviu postat pe canalul său Telegram, potrivit Reuters.

„Am ajuns într-un asemenea hal încât am putea pierde dracului Rusia – aceasta este principala problemă... Trebuie să impunem legea marțială”.

Prigojin a spus că viziunea sa politică a fost dominată de dragostea pentru patria-mamă și de slujirea lui Putin. El a spus că porecla de „bucătarul lui Putin” este stupidă, deoarece nu știe să gătească, glumind că „măcelarul lui Putin” ar putea fi o poreclă mai potrivită.

Elita Rusiei, a spus el, și-a protejat propriii copii, în timp ce copiii rușilor obișnuiți au pierit pe front, situație care ar putea declanșa tulburări în Rusia. Dacă rușii obișnuiți ar continua să-și aducă copiii înapoi în sicrie de zinc, în timp ce copiii elitei au stat la soare în străinătate, a spus el, Rusia s-ar confrunta cu tulburări asemănătoare revoluțiilor din 1917, care au dus la un război civil.

Citit 1227 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 12:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro