Rusia forțează o dispersare a trupelor ucrainene

Rusia forțează o dispersare a trupelor ucrainene
Evaluaţi acest articol
(51 voturi)

Ofensiva transfrontalieră rusă în nordul regiunii ucrainene Harkov are ca obiectiv să forţeze o dispersare a trupelor ucrainene pentru ca acestea să neglijeze alte sectoare ale frontului, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, recunoscând că se duc "lupte grele" de partea ucraineană a frontierei, relatează EFE.

"Ideea acestor atacuri în regiunea Harkov este de a dispersa şi de a răsfira forţele noastre şi de a submina moralul ucrainenilor", a afirmat Zelenski, care a avertizat că situaţia din regiunea Doneţk (est), unde Rusia şi-a concentrat cele mai mari eforturi până vineri, "nu este mai puţin intensă" decât în Harkov. Preşedintele ucrainean a raportat "lupte defensive intense în cea mai mare parte a frontierei Ucrainei cu Rusia în regiunea nord-estică Harkov". "Sunt sate care s-au transformat din zone gri în zone de luptă, iar ocupantul încearcă să-şi consolideze poziţiile în unele dintre ele sau pur şi simplu să le folosească pentru a avansa", a adăugat Zelenski.

Statul Major al armatei ucrainene a recunoscut progrese "tactice" ale Rusiei de-a lungul frontierei. Numai pentru asaltul asupra oraşului Vovceansk, Rusia ar fi angajat până la cinci batalioane, potrivit comandamentului ucrainean, care evidenţiază un număr mare de pierderi suferite de armata rusă în aceste acţiuni.

Zelenski însuşi declarase că situaţia este "extrem de dificilă" la periferia oraşului Vovceansk din zona de frontieră din Harkov, unde Rusia a lansat principalele atacuri începând de vineri. Oraşul se află sub focul constant al forţelor ruse, iar armata ucraineană efectuează contraatacuri, ajutând în acelaşi timp locuitorii să se evacueze.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2024 16:25

1 comentariu

  • postat de florin
    Miercuri, 15 Mai 2024 08:30
    86.124.203.***
    Căutați Ukrainska Pravda și citiți despre banii furați de cei care trebuiau să construiască fortificațiile in regiunea Harcov!
    45
    17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro