Copii ucraineni, eliberați din mâinile Moscovei

Copii ucraineni, eliberați din mâinile Moscovei
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Şase copii ucraineni ce erau reţinuţi în Rusia au fost predaţi miercuri unor rude ale lor, după o mediere a Qatarului, a anunţat agenţia de presă TASS, preluată de AFP, care aminteşte că Moscova este acuzată că a orchestrat deportarea a mii de minori din Ucraina.

Cei şase băieţi cu vârste cuprinse între şase şi 17 ani, dintre care doi sunt fraţi, au fost predaţi familiilor lor în incinta Ambasadei Qatarului la Moscova, în prezenţa comisarului prezidenţial rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, care este urmărită de Curtea Penală Internaţională (CPI), la fel ca preşedintele rus Vladimir Putin. Ucraina cere reîntoarcerea celor aproape 20.000 de minori "deportaţi sau strămutaţi cu forţa" în Rusia de la declanşarea ofensivei ruse pe 24 februarie 2022.

Curtea Penală Internaţională a emis în urmă cu peste un an de zile un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin şi Mariei Lvova-Belova pentru deportare de copii.

Citit 653 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 18:05

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro