Centrul oraşului Galați arată ca în filmele de groază | FOTO

Centrul oraşului Galați arată ca în filmele de groază | FOTO

Nepăsare, uitare şi lipsă de bun simţ Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
9 comentarii

Cartierul Spicu ar putea fi numit centrul Galaţiului, dacă nu ar fi plin de gropi, de gunoaie, de blocuri neîngrijite şi de lucruri făcute de mântuială. În parcul de la Spicu, băncile sunt în ultimul hal, iar fântânile arteziene nu doar că nu funcţionează, ci au fost şi acoperite de crengile copacilor. Pe terenul din jurul lor nici iarba nu mai creşte, dar, la stradă, sunt plantate floricele. Păcat de ele.

Statuia lui C. Negri a fost uitată de mult de autorităţi, fiind vădit deteriorată, iar „artiştii” şi-au încercat talentul cu spray-uri colorate pe soclu. Aceeaşi „artişti” au făcut diferite desene şi au lăsat mesaje, care mai de care mai deocheate pe multe alte construcţii din cartier.

Deşi în plin centru al oraşului, autorităţile nu au ochi să vadă că pomii nu au fost toaletaţi de mult, iar gardurile vii nu au fost tăiate niciodată anul acesta. „Ne-am săturat să aşteptăm să vină cineva să taie verdeaţa şi să toaleteze gardurile. Au venit, la un moment dat, şi au cosit o parte din iarbă, dar apoi au lăsat-o acolo”, ne-a povestit Aurelia Diamescu.

Oamenii sunt supăraţi şi pentru că în zonă există mai multe chioşcuri abandonate în care îşi duc veacul oamenii străzii. „Ţi-e şi frică noaptea să ieşi din casă, că e plin de boschetari.  Mai mult, aici în parc stau până la cinci dimineaţa şi beau, fac gălăgie”, ne-a spus un cititor.

Problemele din plin centrul oraşului sunt vizibile la orice pas, iar fotografiile surprinse de noi fac cât mii de cuvinte. Poate, într-o zi, autorităţile îşi vor aminti că prin această zonă trec mulţi dintre cei care vin în vizită în oraş, fiind o cale de acces către Faleza Dunării.

Citit 8629 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 18:55

9 comentarii

 • postat de cetatean Duminică, 08 Iulie 2018 23:45 66.189.92.*** Link la comentariu
  0
  1

  Vor misca ceva inainte de alegeri....cine-i de vina ? cei ce n-au iesit la vot , needucatii si asistatii social. De 30 de ani votati smecherii care stiu sa fure ca niste profesionisti dar nu stiu sa faca ceva pentru oras ca niste profesionisti.
  Rusine!!!!Au vandut combinatul, pe nimic, care era puterea economica a orasului, au distrus si alte fabrici, n-au profitat de oportunitatile oferite de Dunare...tot pentru ca in functii au fost numiti politic, NEPROFESIONISTI. Ne-au dus de tot la fund, acum se straduiesc sa ne scoata si din UE cu legile justitiei.

  Raportează
 • postat de Suzana Luni, 25 Iunie 2018 20:56 82.137.13.*** Link la comentariu
  0
  4

  Dacă se fac toate odată până la Alegerile Locale uitați cine le face cadou Acum Ghinion

  Raportează
 • postat de ceatean Luni, 25 Iunie 2018 16:23 5.2.209.*** Link la comentariu
  0
  7

  veniti in tiglina la trecerea de la Arcada , dupa ce lucrarile au inceput cand erau 40 de grade afara la pranz , de nu aveai cum sa traversezi , acum cand este raoare au sistat aceste lucrari de snturile ramase trebuiesc sarite sau ocolite. alde Dorel, primaru, dorm asa stiu ei sa munceasca este vina noastra ca nu i-am luat de par ar merita sa ii aducem si sa ii obligam ca o zi intreaga sa traversese aceasta trecere. la fel si la semafoRELEL CARE INCA NU AU CATdicsit sa le scghimbe si care te tin o ora pe loc, trebuie adusi delde nenea garcea si tinuti o zi sa vada ce inseamna sa traversezi u astfel de semafoare. de aia iau bataie toti de la cetateni sunt atat de inculti incat nu mai sunt de suportat.

  Raportează
 • postat de Miron Luni, 25 Iunie 2018 15:45 188.24.212.*** Link la comentariu
  0
  9

  banuiesc ca primarul cind sa dus in delegatie in alte orase a ramas mut mut mut de ce poate sa faca oamenii aceia , O comuna sin Jud Constanta a dat clasa oraselor ca se poate metru cub de apa potabila 1 leu si noi cu dunarea 10 lei

  Raportează
 • postat de florin Luni, 25 Iunie 2018 13:34 213.233.85.*** Link la comentariu
  0
  12

  Titlu corect:Galatiul arata ca intr-un film de groaza!!!!!

  Raportează
 • postat de Aderin Luni, 25 Iunie 2018 12:10 90.95.123.*** Link la comentariu
  0
  12

  Primarul, City Managerul nu merg pe jos să vadă realitatea crunta ...ci le plac doar zona Primăriei unde sunt panseluțe, in primărie totul e nou. Adică ei când se angajează să facă ceva doresc un proiect cu 4 cifre și 6 zerouri in coadă nu își consumă cerneală degeaba atunci când semnează. Mai reflectați și alte zone din Galați caci nu toată lumea sta in centru.

  Raportează
 • postat de Simona Luni, 25 Iunie 2018 11:35 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  14

  La fel arată şi cartierul Mazepa 1! Poate chiar mai rău...
  Nu suntem în stare nici să conservăm ce s-a făcut bun pe vremea lui Ceauşescu!
  Toţi primarii PSD-işti de după Revoluţie au fost nişte incompetenţi!

  Raportează
 • postat de miu Luni, 25 Iunie 2018 10:08 80.97.203.*** Link la comentariu
  1
  28

  Si trotuarul din fata Restaurantului Chinezesc (Casa de Mode) este foarte deteriorat.

  Imi e rusine mie de rusinea pe care ar trebui sa o simta edilii orasului. Cum sa cresti un copil in acest oras daca nu ai cum sa iesi cu caruciorul la plimbare din cauza gropilor sau a trotuarelor inexistente?

  Pe strada Traian s-a ingustat un trotuar si acum are vreo 50 cm latime. E strigator la cer!

  Raportează
 • postat de Un galatean trist Luni, 25 Iunie 2018 07:55 188.24.212.*** Link la comentariu
  0
  32

  Avem un City Manager al orasului si acest om ridica pe luna o leafa impresionanta pentru munca lui , avem un arhitect al orasului , Oamenii astia au fost vazuti vreodata pe strada sa verifice , sa schimbe anumite lucruri pe ce i-au salariile exorbitante te intrebi oare?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.