Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
4 comentarii

Edilii orașului Galați spun de multe ori că noi, jurnaliștii, denaturăm adevărul. Sau că alegem despre ce să scriem, ce să fotografiem, așa încât să-i facem pe dumnealor să apară într-o lumină nefavorabilă.

De această dată, aşa cum am mai făcut cu ceva timp în urmă, vă prezentăm o parte a oraşului aşa cum a fost el văzut de câţiva elevi ai Colegiului Tehnic "Paul Dimo" din Galaţi, clasa a X-a B.

Astăzi, vă arătam o parte a falezei Dunării. Faleza inferioară, unul dintre locurile preferate de promenadă ale gălăţenilor şi printre puţinele pe care oamenii le au gratuit la dispoziţie, lasă mult de dorit. După cum veţi putea vedea şi din imagini, trotuarele au nevoie de reparaţii, la fel şi băncile, mai trebuie făcută curăţenie la mal în dreptul teraselor plutitoare, dar nu numai. Sculpturile în metal, acoperite de graffiti, au nevoie de o vopsea nouă şi de plăcuţe de identificare, având nevoie să fie puse mai bine în valoare. Dacă unii dintre gălăţeni îşi mai amintesc numele şi autorul fiecărei lucrări, pentru străinii de oraş care ajung pe Faleză, indicatoare cu numele şi autorul, eventual ceva detalii despre opere, ar fi absolut necesare.

Fotografii de: Mădălina Cristina Manole, Eduard Boboescu, Cristina Simonca

Foto 1, galerie -  Multe spaţii aferente teraselor arată dezolant, foto 2 - Şanţ plin de mâl şi apă statută, ţeava ruginită şi nevopsită, foto 3 - Crengi aduse de apă la mal, foto 4 - Bancă cu graffiti, foto 5 - Bancă lăsată să se degradeze, foto 6 - Cutie electrică fără capac transformată în coş de gunoi, foto 7 - Sculptură în metal cu graffiti, foto 8 - Apa de ploaie nu are unde să se scurgă, foto 9 - Resturi de construcţii lăsate pe mal

Citit 6347 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2018 00:08

4 comentarii

 • postat de Romica Tanvuia Duminică, 08 Iulie 2018 20:27 82.137.9.*** Link la comentariu
  3
  3

  Langa foto sa puneti si poza primarului. El ar trebui sa vada mizeria din orasul pe care il păstorește. Sa vada si sa dea dispozitie sa se face curatenie, sa se inlocuiasca sipcile la banci sa se vopseasca sclupturili sa se adune gunoaiele din apa.
  Platim taxe si impozite ca sa se faca si curatenie. Unde e banii nostri?

  Raportează
 • postat de ultra Duminică, 08 Iulie 2018 08:14 188.24.241.*** Link la comentariu
  1
  8

  nu cred ca bancile s-au vosit ori rupt singure .sculptura de metal s-a dus la dedeman si-a cumparat vopsea si s-a vopsit singura .

  Raportează
 • postat de Nicol Duminică, 08 Iulie 2018 06:49 188.24.238.*** Link la comentariu
  5
  7

  Probabil ca edili nu se plimba pe faleza si nu o va face niciodata pentru a nu intra in contact cu oamenii care banuiesc ca le vor reprosa ceva

  Raportează
 • postat de Suzana Sâmbătă, 07 Iulie 2018 22:17 82.137.15.*** Link la comentariu
  5
  13

  Dar am plantat 999999 de panseluțe. Care fac bine la bugetul local Ura și-n Panama

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.