Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale / Rocky, căţelul pitbull găsit de Rolda s-a întors acasă

Sfaturi - Şcoala iubitorilor de animale / Rocky, căţelul pitbull găsit de Rolda s-a întors acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale. Şi de această dată vom încerca să vă fim de folos cu sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători. Nu trece săptămână să nu fim sesizaţi în legătură cu pierderea sau găsirea unor căţei de talie mare sau mică. Stăpânii îngrijoraţi anunţă atât în presă cât şi pe stâlpi că sunt gata să ofere recompensă celor care îi ajută să-şi recupereze prietenii. De cealaltă parte, fundaţiile pentru protecţia animalelor sau pur şi simplu gălăţeni iubitori de animale anunţă găsirea câte unui căţel în speranţa că el se va putea reîntoarce acasă. Dar nu-şi pot ascunde temerea că animăluţul ar fi putut fi abandonat, caz în care situaţia s-ar complica.

Final fericit

Chiar zilele trecute scriam despre un câine pitbull pe care Fundaţia Rolda l-a luat de pe holurile de la Cadastru şi l-a dus în adăpost. Vestea bună este că anunţul publicat de ziarul nostru a avut efect. Reprezentanţii Rolda ne-au dat de veste că familia care l-a pierdut pe Rocky, pitbull-ul cu pricina, l-a recuperat de la adăpostul fundaţiei şi ne mulţumesc pentru sprijin. Ne bucurăm că am putut fi de folos atât căţelului cât şi familiei sale. Chiar dacă aventura lui Rocky s-a terminat cu bine, povestea ne determină să tragem un semnal de alarmă având în vedere că şi alţi stăpâni de câini care ar putea trece vreodată printr-un asemenea necaz. Ca să vă puteţi găsi mai uşor câinele în caz că îl pierdeţi, e bine ca patrupedul să poarte la gât un medalion pe care să fie ştanţat numărul dvs de telefon. Există asemenea medalioane şi în petshop-uri, dar se pot face şi unele personalizate, pe comandă. Medalioanele pot avea diverse forme - inimioară, os - principalul este să fie trecut numărul de telefon al proprietarului. Unii stăpâni scriu pe medalion cum se numeşte animalul. În afară de faptul că acela care îl găseşte ştie cum să-l strige, nu-l ajută cu nimic! Mai există şi nişte medalioane - cilindri în care se pune o hârtiuţă cu numele de telefon sau adresa stăpânului. Dezavantajul ar fi că în momentul în care intră umezeală e posibil să nu mai poată fi citit. De asemenea, microcipul este un mijloc de identificare, dar marea problemă este că persoana care găseşte căţelul trebuie să meargă la un cabinet dotat cu un scanner şi să şi existe o bază de date completă cu ajutorul căreia stăpânul să poată fi identificat. Dar cel mai important, ţineţi-vă prietenii aproape!

Până săptămâna viitoare vă aşteptăm întrebările pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 9225 ori Ultima modificare Joi, 31 Ianuarie 2013 13:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.