MAZEPA I - Gălăţeni terorizaţi de GĂŞTILE DE CARTIER şi BĂLĂRII ca-n JUNGLĂ (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

MAZEPA I - Gălăţeni terorizaţi de GĂŞTILE DE CARTIER şi BĂLĂRII ca-n JUNGLĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maşini parcate una peste alta, trotuare ciuruite, găşti de cartier gălăcioase şi zone dintre blocuri pline de bălării * Aşa putem descrie, după o vizită de doar două ore, cartierul Mazepa I, din centrul Galaţiului


Când spunem Mazepa, probabil că unii se gândesc că e un cartier din centrul oraşului şi speră, ca prin absurd, că printre blocurile gri sau pestriţe (pentru că fiecare îşi colorează după bunul plac pereţii exteriori ale apartamentului după reabilitarea termică), situaţia să fie mai roz decât în zonele mărginaşe ale oraşului. Însă, în timpul vizitei noastre din cadrul campaniei „Cartier”, gălăţenii ne-au „bombardat” cu nemulţumiri şi reclamaţii.
 
Vegetaţia sălbatică, crescută ca în junglă

Lăsând la o parte faptul că peste tot în zonă străzile sunt pline de gropi, iar trotuarele ocupate de maşini care nu-şi găsesc loc în altă parte, primul lucru care ne-a atras atenţia este vegetaţia crescută mult prea mult printre scările de bloc. Locatarii ne-au spus că se simt ca în junglă şi, mai în glumă, mai în serios, boscheţii le vor intra în case. Să nu credeţi că e o problemă de pe-o lună pe alta. Riveranii mărturisesc că le este dor să mai vadă muncitorii de la Ecosal care să mai aerisească puţin zona. Da’ de unde…În unele locuri, ierburile au crescut mai bine de un metru, de exemplu în  dreptul blocurilor W. Doamna Niculina ne explică care este soluţia salvatoare. Însă şi aceasta se lasă uneori aşteptată: „Înainte administratorul blocului B4 mai plătea un bărbat de aici de la biserică, care mai cosea din când în când iarba asta mare. Acum însă nu ştiu ce s-a întâmplat”.  Şi doamna Dina afirmă că zona în care locuieşte este total neîngrijită. „A trebuit să fac cerere scrisă şi să mă duc de două ori să vorbesc la Primărie să taie gardul viu aflat la stradă. Din cauza faptului că era crescut mult, riscai să te lovească o maşină, pentru că nu vedeai dacă, după colţ, se apropie vreun autoturism. La bloc am făcut eu curăţenie la parter, am pus gard viu, că vreau să trăiesc civilizat. Dar primarul preferă să dea banii pe concerte şi tot felul de evenimente scumpe”, spune revoltată femeia.
 
„Poliţiştii locali nu-şi fac bine treaba”

O altă problemă care îi frământă pe gălăţenii care locuiesc în Mazepa I este cea a găştilor de cartier care, mai ales acum pe timpul verii, stau până târziu la colţ de bloc şi fac gălăgie până târziu în noapte. Grav este faptul că, spun riveranii, oamenii legii nu iau nicio măsură în acest sens. „Poliţiştii nu îşi fac treaba cum trebuie. Se duc la faleză, stau jumătate de oră la umbră, îi văd mereu pe faleză când ies la plimbare, se mai foiesc puţin şi înapoi pe faleză”, spune Dina. Ea spune că de multe ori s-a confruntat cu situaţii dificile, în faţa blocului. „Într-o seară, când veneam acasă, în faţa scării, doi tineri înalţi stăteau cu cutiile de bere şi pungile de seminţe lângă ei, nici nu aveai cum să urci în casă. Nu locuiau aici, dar mereu lasă o mizerie infernală pe scară. Am avut noroc că nu mi-au vorbit urât. Dar mulţi tineri din ziua de azi sunt nesimţiţi şi tupeişti”, a mai adăugat femeia. Un alt cetăţean ne-a spus: „ În spatele blocului Paltin, golanii stau până la trei noaptea şi nu ne putem odihni. A venit de mai multe ori poliţia, însă degeaba. I-a mai alungat, dar fie se întorceau repede, fie îşi schimbau locul unde să mănânce seminţe, să bea, să facă scandal. Sunt nişte nesimţiţi. Dacă le spui ceva, te înjură, vorbesc urât”.
 
Tâlhăriţi în plină zi

Când e vorba de ieşit din casă, gălăţenii din Mazepa, în special cei mai în vârstă (care sunt victime sigure) se gândesc cu groază să nu cadă pradă hoţilor de cartier. Nu ar fi prima dată când se întâmplă aşa ceva. Oamenii povestesc că le este teamă, pentru că infractorii ştiu că este o zonă locuită în majoritate de bătrâni şi stau la pândă. „Cunosc o doamnă care stătea pe bancă aici, de abia se întuneca afară. Au urmărit-o şi, când să ajungă în faţa scării, i-au smuls geanta. Biata femeie a ţinut atât de tare de poşetă, că avea înăuntru cheile, telefonul şi cine ştie mai ce, încât i-au rupt degetele şi a ajuns la medic. O altă doamnă, de la scara noastră, venea de la piaţă, încărcată cu două sacoşe pline şi, într-o fracţiune de secundă a rămas fără lănţişorul de aur de la gât. Ea nu a putut să fuge după hoţ. La o bătrână la fel au procedat. Femeia suna la interfon, stătea cu spatele, şi i-au furat pandantivul, în plină zi. E teroare”, ne-a povestit o altă femeie.

CITEŞTE ŞI: Micro 38, CARTIERUL unde gospodăria e o noţiune abstractă (FOTO)

Citit 9276 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 09:56

27 comentarii

 • postat de koka
  Luni, 29 Septembrie 2014 15:02
  217.156.52.***
  Mda, politistii locali nu-si fac bine treaba !!!
  Desigur este tendentioasa afirmatia.
  Eu propun sa ca jumatate de in salariul domnilor politisti locali sa fie acordat in functie de niste indicatori stabiliti prin dezbatere publica cu cetatenii orasului.
  Pentru ce-i platim pe acesti oameni?
  Habar nu am, dar:
  - ne-am saturat de gastile dintre blocuri
  - ne-am saturat de gratarele facute la garajele dintre blocuri
  - ne-am saturat de manelele data la maxim la garajele dintre blocuri
  - ne-am saturat de injuraturile proliferate pe strada, in mijloace de transport in comun de elevii, liceenii nostri
  - ne-am saturat de gunoaiele aruncate pe strazi
  - ne-am saturat de masinile parcate aiurea si mai ales in locurile nepermise
  - ne-am saturat de motocicletele si masinile care zboara pe sosele Galatiului
  - ne-am saturat de motocicletele zgomotoase
  - ne-am saturat de masinile care ne afuma
  - ne-am saturat ca agentii de politie sa patruleze doar in zonele in care locuiesc vip-urile
  - ne-am saturat de politistii locali care se plang ca nu sunt bani.
  Nu sunt bani? De ce sunt bani la bugetul local?
  Doar avem legi care prevad sanctiuni pentru contraventiile enumerate mai sus.
  Cine va opreste sa aplicati prevederile legale?
  Chiar asa, cate amenzi sau dat pentru exprimarile necuviincioase in spatiul public?
  Ce-ar fi daca ati publica lunar un articol cu nr. de sanctiuni si sumele aplicate de politia locala pe categoriile enumerate anterior!!!
  Ar vedea si galatenii cat de bine "functioneaza" politia locala.
  0
  3
  Raportează
 • postat de ?
  Luni, 25 August 2014 16:00
  5.13.235.***
  In orasul asta toti si totul este corupt,incepand de la primar in jos.Si nu in ultimul rand,politia(Ii doare in fund de parcarile ilegale si de tot ce se intampla in oras.Tot cei "mici"sunt amendati.INTERLOPI,SMECHERI,TIGANI+POLITIE=GALATI !!!Mergeti domnilor politisti sambata si duminica in fata teatrului dramatic si vedeti daca se poate circula(intre orele14-17).Este valabil si pentru coruptul de primar.ASTA ESTE DOAR UN EXEMPLU.REPET....POLITIA GALATEANA ESTE O"MIZERIE"!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Grosu cocalarul
  Luni, 18 August 2014 23:36
  185.26.182.***
  Pentru aser alias Grosu de la antidotul : Cand mama ta te-a facut te-a scapat in cap si ai ramas crispat si neajutorat ca nu mai ai si tu 2 neuroni in creier...O intrebare pentru tine : Poti s-o sugi fara sa o uzi? Inghetata ma Cocalarule Crispat (credeai ca dac nu iti scrii numele lumele internaute nu pot sti cu adevarat cine scrie? :)))
  9
  0
  Raportează
 • postat de Dina
  Luni, 18 August 2014 20:18
  5.13.135.***
  Cand o sa incetati sa mai luati interviuri doar la bosorogi pe care ii deranjeaza si un vant?
  23
  7
  Raportează
 • postat de Mara
  Luni, 18 August 2014 18:52
  95.77.196.***
  Ce imi plac trepanatii care dau vina pe primar ca altii sunt niste neanderthali. Va dati seama cati neuroni au oamenii astia? Noi inca scuipam pe strada si aruncam hartii pe geamul masinii, si voi dati vina pe primar? Aceeasi batrani care sunt talhariti ii vezi cum horcaie si scuipa pe asfalt o mana de muci, si cand ii atragi atentia iti spun ca nu mai e comunism si ca ei pot face ce vor, aceleasi babe care azi la sediul UPC au vrut sa se bage in fata ca ele sunt grabite si ca nu au timp sa stea la coada ca toata lumea si aceleasi babe care se inghesuie ca disperatele la urcarea in autobuz. Popor plin de comunisti si tineri manelisti si needucati. Ca aia educati au luat drumul altor tari. Imi place ca toata lumea priveste mizeria aia de cartier ca pe nu stiu ce mare smecherie. Ia deschideti ochii putin, blocurile sunt pachet acolo, daca trage unu e besina o aude si o simte jumate de cartier, gratare facute la parterul blocurilor, garaje care ocupa aiurea spatiul public, nesimtiti care isi rezerva parcarea ca asa sunt ei, mai cu mot, strazi cimentuite si pline de gropi si frisca de pe tort, manele cat cuprinde (ieri am trecut pe acolo, pe la pranz) Cartier de lux a fost odata, dar acele vremuri au apus de mult,, din cauza lui Stan, evident. (pentru cei mononeuronati, asta a fost o ironie)
  8
  17
  Raportează
 • postat de Gorgonia
  Luni, 18 August 2014 16:13
  89.137.223.***
  Nu numai Mazepa e situatia aceasta....si in zona Parfumul Teilor,zona centrala cu administratia locala si judeteana in coasta....cu teatre,muzee si si societati redutabile. In coasta blocului Cristal ,in afafa asaziselor constructii aflate intr-o stare ca dupa razboi,troneaza un punct de colectare a reziduurilor gospodaresti care te umple de indignare. Zona de intrare in oras prin caile ferate si transport auto interurban.....Mai mare rusinea !!!!! In spatele blocului A din Domneasca ( vis-a-vis de redactia VL ) un alt punct de "parfumuri " imbogatit si cu miresmele porcilor.....Numai la blocul A s-au toaletat copacii si spatiile verzi fiindca deoarece acolo locuieste proaspatul demisionat de vreo 3 luni presedinte de asociatie de locatari care probabil a platit cu toata avutia asociatiei ca sa se faca ordine in fata nasului dumisale. In rest balariile ajung pana la etajul 1.....Nu-mi vorbiti de munca voluntara caci in tot cartierul nu cred ca sunt mai mult de 10 % tineri,care au probabil liber doar duminica.....Restul ? de-al de mine care duc o sacosa cu 3 kg ma opresc in drum spre casa de 5 ori......Golani si talhari....valuri-valuri....care isi fac veacul in parcul de langa redactie,consumand dimineata si seara tigaraa din gura-in-gura.....Politie ? ce-i aia ? unde ? pe strazi ? doar in masini.....HAOSSSSSSSSS!!!!!!!!! Avem insa PAINE SI CIRC !!!!!!
  0
  15
  Raportează
 • postat de aser
  Luni, 18 August 2014 14:48
  86.127.212.***
  ar trebui ca politistul local sa se cheme din nou gardian public. Politistul e politist, paznicul e paznic!
  3
  24
  Raportează
 • postat de Preda
  Luni, 18 August 2014 14:34
  5.13.138.***
  Acest oras nu este format doar din cartierele centrale. De ce sunt impartiti cetatenii in diferite categorii pe criterii aleatorii?Eu si familia mea locuim in zona Vega/Spitalul de copii.Am trecut ,dealtfel ca toti galatenii prin perioada fierbinte a anului si atunci am realizat ridicolul unei situatii. Zona PS2/ restaurantul "OLDTIME"dispune de un amenajament urbanistic modest dar placut ochiului pentru care se face vinovati "prostii aia de comunisti". Acest sistem are si doua fintini arteziene,care ciudat in orasul dintre ape acestea functioneaza dupa un program "comunist". Doar simbata si duminica pina la orele 22.00 dupa care gata cu confortul si placerea pentru ca acestea se opresc si mai pornesc decit doar saptamina viitoare. In acest timp cetateanul fript de canicula sta pe marginea fintinilor seara de seara asteptind racoarea binefacatoare a suvoilului de apa care nu mai curge, fintinile fiind inchise. Ma intreb: noi nu platim taxe si impozite?Noi nu avem dreptul la respect din partea autoritatilor locale ? De ce suntem considerati"prostii babei"?Ce tarere au autoritatile locale?Mai este putin si iarasi ve-ti veni cu cersitul sa prostiti oamenii. Pina la urma ne meritam soarta asa alegatori asa alesi.
  6
  10
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 18 August 2014 14:33
  83.103.238.***
  Sintem ultimul oras din tara asta.Nu sintem in stare sa ne alegem un primar ca lumea .Avem primari din ce in ce mai negospodari daca ma pot exprima asa.Acest Marius Stan a pus capac la toti.Cred ca trebuie sa iasa lumea in strada sa vocifereze ca sa auda si el.Cred ca NU MAI SUPORTAM atitea paranghelii,hai sa mai faceti si ceva constructiv in aceasta urbe.Si consilierii ce iau bani degeaba au o parte din vina.Rusine ,de ce a ajuns acest oras de la Dunare.
  1
  29
  Raportează
 • postat de mmmda
  Luni, 18 August 2014 14:22
  193.194.132.***
  Ehe.... stim zicala: omul sfinteste locul...
  Iaca nimic nou in Romania...aa... nimic nou dupa revolutie, ca inaite se facea munca patriotica...voluntar-obligatorie, se mai facea curatenie cu ocazia diferitelor sarbatori si defilari comuniste....
  1
  13
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 18 August 2014 13:56
  213.218.53.***
  ha ha ha dle ION , asa este, stropitul cu cisterna si care OCUPA O BANDA DE CIRCULATIE CA IDIOTII la o ora cu trafic aglomerat (dimineata) cand toti galatenii incerca sa ajunga spre servici, afaceri cat mai repede.

  Unde mai pui ca sunt si oamenii care matura strazile care OCUPA O BANDA DE CIRCULATIE , asa ca in orasul prostilor !!!!

  DOBITOCII DIN PRIMARIE si ECOSAL nu ii intereseaza ca fac asta chiar cand nu trebuie, dar in orasul prostilor ce poti sa speri.
  2
  12
  Raportează
 • postat de civilizatia
  Luni, 18 August 2014 13:24
  92.80.136.***
  Pt Galatean : Dnul meu aveti mare dreptate numai ca ati uitat sa mentionati ca in afara autoritatile isi fac treaba cu adevarat, amenzile sunt amenzi, regulile sun reguli , respectul este respect, nimic nu se trece cu vederea ca la noi. Problema in mare parte vine de "sus", sa zic asa...
  1
  14
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN
  Luni, 18 August 2014 13:12
  5.13.171.***
  ORASUL ASTA A AJUNS ASA, NU DIN CAUZA VREUNUI PRIMAR ANUME......ASTEA SUNT TAMPENII DEBITATE DE TAMPITI.....!!!!NU PRIMARUL ARUNCA HARTII SI SEMIMNTE PE JOS,NU EL PARCHEAZA PE UNDE APUCA INCLUSIV TROTUARE,NU EL SI-A FACUT GARAJ SI CHIOSC IN MISLOCUL TROTUARELOR,PE SPARTIILE VERZI SI UNDE AU MAI APUCAT......ETC.NIMENI NU MAI IESE DIN CASA CUM IESEAU PE VREMURI SA TAIE MACAR O FRUNZA DIN FATA BLOCULUI SAU A CASEI CARE LOCUIESTE......!!!!TOATA LUMEA ASTEAPTA SA VINA CINEVA SA II FACA CURAT DACA S-AR PUTEA SI IN CASA.....!!!!ASTA E PROBLEMA GALATIULUI....!!!!MENTALITATEA.....!!!!IN VESTUL TARII OAMENII GANDESC TOTAL DIFERIT SI DE ACEEA SUNT UNDE SUNT FATA DE NOI.....!!!!NOI INCERCAM SA DAM VINA PE PRIMAR PENTRU A ASCUNDE PROPRIILE DEFECTE..!!!!SUNT DE ACORD CA ARE SI PRIMARUL VINA LUI...!!!!DAR HAIDE-TI SA FIM NOI UN EXEMPU SI ATUNCI PUTEM SI ARATA CU DEGETUL....!!!!!
  9
  20
  Raportează
 • postat de civilizatia
  Luni, 18 August 2014 13:11
  92.80.136.***
  D nul primar Marius Stan nici macar nu are bunavointa sa primeasca in audienta oamenii cu diferite probleme. Eu mi am facut o programare in audienta la dnul primar pe data de 16 iunie si nici in ziua de azi nu am primit telefonul de confirmare. Sa ii fie rusine!! Cand a avut nevoie de voturile noastre a stiut cum sa procedeze dar acum cand s a vazut cu sacii in caruta..iar am picat de prosti. Si eu locuiesc in Mazepa 1. Tot ce scrie in articol este adevarat. Dnul primar ar trebui sa ne mai lase cu atatea concerte care costa sute de mii de euro si sa mai investeasca o parte din bani in reabilitarea cartierelor. Sunt lucruri mult mai importante de facut pentru Galati decat mersul la concerte. Daca ar exista un pic de bunavointa si tot s ar face cate ceva dar cand nu exista..... Dar in putin timp dnul primar iar va avea nevoie de voturile noastre si cine s a pacalit odata nu se mai pacaleste si a doua oara!! Asa ca dnule primar ganditi va , aveti nevoie de voturi!!!!
  3
  21
  Raportează
 • postat de ION
  Luni, 18 August 2014 11:24
  5.13.214.***
  De cand cu M. Stan primar cine a mai vazut cisterna sa ude strazile incinse vara de caldura, tantarii ne mananca daca iesim sa ne racorim seara dupa ce trece canicula, mustele sunt peste tot, mizerie de la caini care umbla in continuare in haite. Cine v-a pus sa-l sprijiniti spalati-va acum cu el pe cap inca 4 ani, rusine !
  5
  20
  Raportează
 • postat de Georgiana
  Luni, 18 August 2014 11:20
  81.12.149.***
  Aţi uitat să mai prezentaţi cel puţin 2 probleme din cartierul central şi din toate celelalte cartiere ale Galaţiului:
  1. Aproape în jurul fiecărui bloc există POMI FRUCTIFERI plantaţi de aiurea şi de care nu are nimeni grijă şi ale căror fructe zac pe jos, unele dintre ele (precum dudele, corcoduşele, etc.) pătând chiar hainele celor care circulă pe acolo, încălţămintea se face varză, iar maşinile parcate sub aceşti copaci arată groaznic!
  2. Iluminatul public din cartiere este în multe locuri nefuncţional, dar mai ales ineficient din cauza amplasării STÂLPILOR DE ILUMINAT exact ÎNTRE CRENGI sau uneori exact în mijlocul vreunei coroane de pomi, fără ca cineva să se ocupe de defrişarea sau cosmetizarea copacilor respectivi şi întreţinerea iluminatului la parametrii optimi!
  5
  16
  Raportează
 • postat de @Johnescu
  Luni, 18 August 2014 10:42
  5.13.227.***
  Faci apel la simtul civic intrun oras dominat de natii conlocuitoare,in care lumea se plimba pe faleza scuipand seminte,isi arunca gunoiul de pe balcon,boschetarii dorm prin tronsoane scaldati in voma iar cersetorii zac prin toate intersectiile sau zonele aglomerate? Daca exista simt civic proprietarii de asa-zise garaje renuntau benevol la ele in favoarea spatiilor verzi,a locurilor de joaca sau a parcarilor organizate cu conditia sa se construiasca cat mai urgent, detinatorii de rable si-ar arunca rapid obiectul nefolositor la fier vechi,gunoiul ar fi sortat iar cel menajer ambalat in pungi de unica folosinta,nu s-ar mai auzi manele urland in trafic din casetofoanele BMW-urilor cu geamurile larg deschise. Din pacate avem un oras in care nivelul de civilizatie impune un regim politienesc aspru,nu unul in care politistii fraternizeaza cu interlopii,iar simtul civic se rezuma la capitolul lasa-ma sa te las.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 18 August 2014 10:00
  188.26.124.***
  Concluzia articolului: batranii sa stea in casa! Si asa se termina toate problemele.
  18
  12
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Luni, 18 August 2014 09:17
  86.127.211.***
  Recent mi-am vizitat un prieten clujean, in Cluj Napoca. Vazand curatenia de pe langa blocul turn in care locuia, l-am intrebat despre societatea de curatenie, cum de sunt atat de preocupati de curatenia dintr-o zona marginasa a orasului. A ras de mine, spunandu-mi ca el si un vecin au tuns boschetii si curatat gradina, cei cu salubritatea fiind ocupati cu strazile principale, ba mai udat o strada pe ploaie, ba spart o strada proaspat asfaltata. Treburi obisnuite.
  Fratilor, problemele se rezolva si prin ceva simt civic. Cati locatari dintr-un bloc de 4 etaje ies macar odata pe luna la intretinerea spatiului comun? Cate telefoane se dau spre gonirea gastilor? Daca se dau 5 pe saptamana, sa se dea 15 pe zi, pana cand se intervine. Tot orasul asteapta ca primaria sa faca, statul sa ofere, toata lumea cere, nimeni nu face nimic.
  Am un prieten care locuieste relativ central, intr-o scara populata de oameni cu joburi bune, cu firme, cu situatii financiare cel putin bune. Le-a propus sa puna panouri solare pt incalzit apa, sa se reduca facturile la curent, gaze, plus ca ar fi un pas spre modernism, grija fata de mediu, samd. N-a avut nici macar o sansa. In timp ce treaba asta se intampla deja prin tara, mentalitatea din Galati ne blocheaza temporal. Simtul civic e la pamant, atitudine fatalista, de invinsi inainte de a incepe lupta...
  3
  45
  Raportează
 • postat de Mazepa
  Luni, 18 August 2014 09:03
  5.13.227.***
  Ce nu ati fotografiat sunt tomberoanele de pe strada Rosiori,ampasate in parcare,fiindca zona din spatele blocurilor BR 16 e ocupata de anexele taranesti pompos denumite garaje.Iar Rosiori e o strada principala prin care se face accesul in cele doua cartiere Mazepa si preia si traficul auto de pe faleza cand sunt organizate parangheliile lui Stan.Locurile de parcare sunt insuficiente din cauza faptului ca foarte multe familii din zona au in proprietate mai multe autovehicule si chiar masini de transport marfa care zac acolo,Probabil,o data cu asigurarea unui loc de parcare platit pentru fiecare apartament se va rezolva si aceasta problema.Iar in cartier nu se petrec numai talharii ci chiar si crime din cauza gastilor care-si regleaza conturile la carciumile din complexul Ancora. Culmea e ca ele sunt aglomerate chiar langa straduta de acces spre scoala nr 28 unde invata copiii din ambele cartiere Mazepa.Nu mai vorbim de felul in care arata bateria de garaje partial demolata din spatele aceluiasi complex,partial ruinata, calitatea asfaltului de pe strazi si mai ales trotuare.
  3
  19
  Raportează
 • postat de tittan
  Luni, 18 August 2014 08:28
  109.166.131.***
  cum adica politistii locali "nu isi fac bine treaba"? dar stiti voi cum e bine si cum nu?.....
  ati auzit si de politia nationala? toata ziua ii blamati pe cei de la locala si cand dau amenzi si isi fac treaba, ca de ce au amendat? cum o dai ...cu voi nu e bine.
  pai cei de la locala "se plimba" pe unde au ei rondul, fiecare cu traseul lui, iar in mazepa daca nu iti convine, suna la politie ...la dispecerat. eu asa fac (stau tot in mazepa), iar politistii vin imediat cand sunt anuntati.
  dar daca avem prea multi contravenienti, infractori.....e greu.....de unde atata politie????
  19
  13
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 18 August 2014 08:26
  213.218.53.***
  Faptul ca in Austria nu gasesti masini parcate asa si in ROmania gasesti asemenea idiotenie, este ca in Austria politia dau niste amenzi usturatoare pentru asa ceva si nu iarta pe nimeni.

  Este simplu. La noi, nu isi fac datoria.
  9
  24
  Raportează
 • postat de xsulescu
  Luni, 18 August 2014 08:11
  5.13.131.***
  Cum adica masini parcate una peste alta. Acum doar nu trebuie o parcare etajata?!
  Parcarile pe trotoar sunt made marius stan. Asa parcheaza soferul lui in centru.
  6
  18
  Raportează
 • postat de N-are importanta
  Luni, 18 August 2014 06:57
  78.96.253.***
  "(pentru că fiecare îşi colorează după bunul plac pereţii exteriori ale apartamentului " " Ea nu a putut să fuge dupa hot"
  Acorduri a la bulibasa din Ivesti !!!
  4
  15
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Luni, 18 August 2014 06:39
  78.96.253.***
  Eu trebuie sa recunosc faptul ca nu l-am votat primar pe Marius Stan. Totusi hai sa ne gandim ca nu el ne arunca gunoiul de la etaj, nu el ne parcheaza masinle pe trotuar, nu el mananca seminte si lasa cojile pe jos, nu el talhareate. NOI suntem aceia, cetatenii din cartierul Mazepa carora uneori, ne lipseste bunul simt. Hai sa incepem noi sa fim civilizati si apoi....cerem socoteala si primarului, oricare o fi acela.
  13
  29
  Raportează
 • postat de ana31
  Luni, 18 August 2014 02:06
  5.13.145.***
  Mazepa a fost și este emblema GALAȚI-ului!
  Dacă acest cartier arată așa înseamnă că nu avem un primar gospodar!
  Recunosc că l-am votat pe Marius Stan crezând că va face multe pentru orașul nostru, dar pe zi ce trece mă face să cred că acest om este complet neserios!
  10
  40
  Raportează
 • postat de Dan
  Luni, 18 August 2014 00:17
  88.19.199.***
  Dumnezeule.... in ce hal a ajuns orasul asta ! Pacat.......
  3
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.