PARCUL CLOŞCA, fără lumină şi plin de gropi, aşteaptă REABILITAREA de ani buni (FOTO)
Foto: Foto Florin Răvdan

PARCUL CLOŞCA, fără lumină şi plin de gropi, aşteaptă REABILITAREA de ani buni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La începutul lui 2015, ultima dată când am fost în Parcul Corneliu Coposu (cunoscut şi sub numele de Cloşca sau parcul de la Ultimul Leu), situaţia era dezastruoasă: băncile erau ruginite, sculpturile din fier erau pline de grafitti şi mizerie, iar aleile erau pline de gropi. La multe luni distanţă, situaţia este aproximativ la fel, iar pe alocuri chiar mai rea.

Florin Aramă, un gălăţean cu spirit civic, spune că a fost martorul degradării treptate a acestui parc. "Locuiesc în zonă de foarte mulţi ani, din vremea copilăriei. Părinţii mei s-au mutat de la Sighişoara, ca să lucreze în Combinat, aşa că ştiu cartierul ca în palmă. Parcul ăsta a avut vremurile lui de aur, când băncile erau întreţinute, aleile curate şi fără gropi, copacii erau şi ei frumoşi. Acum, e doar vandalizare. Construcţiile astea metalice sunt ruginite, nu vine nimeni să le cureţe. Din alei încep să dispară plăci, de parcă cineva le fură dinadins", se plângea omul în aprilie 2015. Acum câteva zile, domnul Aramă ne-a contactat din nou, pentru a ne semnala faptul că parcul Cloşca arată chiar mai rău decât în primăvară. "Am crezut cu toată tăria că autorităţile locale vor lua măsuri măcar pentru o reabilitare de ochii lumii, dar m-am înşelat. Pe alei s-au mărit gropile, iar copiii care se plimbă cu tricicletele alea prin parc sunt mereu în pericol. Spre capătul parcului nici nu mai sunt bănci, iar scările care coboară spre aleile inferioare sunt crăpate, vai de capul lor. De iluminat nici nu poate fi vorba, dat fiind că cele mai multe becuri ori lipsesc, ori sunt rupte. E o situaţie de neacceptat", ne-a explicat Florin Aramă. 

Primăria speră că la anul se va face reabilitarea

Potrivit Primăriei Galaţi, pentru modernizarea Parcului Cloşca a fost elaborată, în anul 2014, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, dar lucrările sunt prevăzute în programul de dezvoltare al municipiului Galaţi pentru perioada 2014 – 2020. Lucrările propuse sunt modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, reabilitarea aleilor, pasarelă nouă pentru accesul pietonilor, bicicliştilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, reabilitarea instalaţiei electrice, modernizare peisagistică (montare hidranţi, gazonare, plantare de arbori şi arbuşti, dotare cu mobilier urban).

"Când lucrările de reabilitare vor fi aprobate de Consiliul Local, atunci vor fi executate. Primăria l-a propus şi anul acesta, alături de Parcul CFR, însă nu au fost considerate priorităţi. Sperăm ca anul viitor să putem obţine finanţare pentru reabilitarea unuia dintre parcurile Eminescu, Cloşca sau CFR", ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Până când va fi aprobat bugetul pentru reabilitare, din păcate, gălăţenii care se plimbă prin parcul Cloşca vor fi nevoiţi să se confrunte, în continuare, cu mizeria şi degradarea continuă a unuia dintre cele mai cunoscute locuri de promenadă din oraş.

Citit 5476 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.