Lipsă de bun simţ sau de civilizaţie | Mormane de GUNOI în cimitirele gălăţene (FOTO)
Foto: Somnul de veci, cu grămada de gunoi la cap (Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan)

Lipsă de bun simţ sau de civilizaţie | Mormane de GUNOI în cimitirele gălăţene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)


După sărbători, potopul în cimitirele gălăţene. Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări de la oameni nemulţumiţi de lipsa de bun simţ a unor cetăţeni care, după ce au făcut pomeni în jurul mormintelor în prima zi de Crăciun, au lăsat toate gunoaiele împrăştiate, pradă vântului şi câinilor maidanezi.

Pentru a fi siguri de valoarea de adevăr a acestor lucruri, am mers şi noi în cimitirul Eternitatea, acolo unde am dat nas în nas cu mizeria. Din loc în loc, pe alei, mici grămăjoare de gunoi tronau. Sticle de plastic, resturi, flori rupte, ambalaje, şerveţele, toate acestea erau aruncate pe jos, în loc să fie la coşul de gunoi. „Angajaţii cimitirelor trebuiau să intervină, asta este părerea mea. Ok, au dat un pic cu mătura, dar nu poţi lăsa gunoaiele aşa, trebuie luate şi duse în tomberon, altfel ne facem de râs”, ne-a explicat o doamnă.

Cea mai mare problema era în jurul monumentelor eroilor necunoscuţi, acolo unde era şi cea mai mare grămadă. Câteva zeci de sticle şi o grămăjoară de flori rupte şi stâlcite stricau frumuseţea unei alei bine întreţinute. „Înţelege toată lumea că e sărbătoare, dar nu mi se pare normal aşa ceva. Vin la cimitir să aduc o floare la mormântul părinţilor mei şi dau cu ochii de aşa ceva. Mai mare ruşinea”, ne-a mai spus un cetăţean.

De altfel, de vină sunt tot oamenii. Chiar în timp ce noi făceam poze, o doamnă a aruncat un ambalaj pe jos, fără jenă, într-o grămadă de gunoi deja strâns. Poate câteva coşuri de gunoi în plus nu ar strica în cimitirele gălăţene.

Citit 6682 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 15:52

7 comentarii

 • postat de CetateanX
  Luni, 09 Ianuarie 2017 09:56
  5.13.175.***
  Dezinteres total din partea administratiei in ceea ce priveste curatenia. Dar sa vedeti ce vocali devin cand oamenii isi cer drepturile de concesionari! Matura cu ei podeaua! Dictatura in regula! De la cel mai mic pana la cel mai mare. Astept ca Primaria Galati sa faca ordine cat mai repede. Trebuie!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Mili
  Duminică, 08 Ianuarie 2017 17:38
  79.116.110.***
  Angajatii cimitirelor nu-si fac treaba. Gunoiul nu este ridicat de pe alei cu lunile de zile, daca nu chiar cu anii. A un loc de veci la marginea unei alei care este in permanenta acoperit cu gunoaie. Platesc taxa cimitirului de pomana. In mod regulat trec pe acolo si trebuie sa curat terenul de muntii de gunoaie de acolo.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Marina
  Marți, 27 Decembrie 2016 18:13
  78.97.221.***
  Dar mergeti si la cimitirul Catusa sa vedeti dezastrul si mizeria de acolo plus Biserica aia care nu se mai termina niciodataSunt aproape 21 ani de cand Biserica este in acelasi stadiul si mizeria si nepasarea la fel Oare chiar nu se poate face nimic?Cine raspunde de acest cimitir al nepasarii?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Patitul
  Marți, 27 Decembrie 2016 16:45
  92.80.137.***
  Gospodarire Urbana, nu-i asa? Atata timp cat acest lucru este pe mana lor, iar ei sunt bugetari si in subordinea Primariei- si se stie si se vede ce gospodari sunt- nu vor pune osul la treaba. Asteapta maririle de salariu trambitate de ceva vreme incoace. Daca ar lucra la patron , care sa puna saua pe ei, sa vezi ce ar merge treaba!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 27 Decembrie 2016 09:38
  188.27.91.***
  Si din cauza oamenilor lipsiti de bun simt dar si a administratorilor lipsiti de competenta. Cetatenii, platesc niste taxe anuale, buruienile sunt cit casa, trebuie sa dai o multime de bani pe la toti trogloditii ca sa coseasca buruienile cit casa. Sunt locuri de veci neingrijite de ani de zile, ar trebui o lege care sa permita re-concesionarea acestora altor cetateni decit cei ce au concesionat, bine-nteles cu instiintarea fostilor concesionari, mostenitorilor, etc. Nu este bunavointa din partea nimanui.
  2
  15
  Raportează
 • postat de Ionescu
  Marți, 27 Decembrie 2016 09:08
  5.13.189.***
  Instalati mai multe cosuri de gunoi in tot cimitirul,nu numai pe aleile principale.Angajatii cimitirului sunt"pietre pretioase" prin cimitir.Treaba de mantuiala,de suprafata,Se impune mai multa supraveghere si control asupra activitatilor desfasurate de angajati,Fapte si nu vorbaraie...
  0
  15
  Raportează
 • postat de tutu lica
  Marți, 27 Decembrie 2016 08:27
  5.13.206.***
  Nu numai ceea ce se vede.Mergeti la gardul cimitirului...caramizi cazute pe morminte,mormane de gunoi neluate de luni de zile..e jale mare.Se incaseaza atatia bani pe an si este o mizerie de neimaginat.Mormite pline cu gunoaie,parasite...Sa se faca un inventar si sa se inchireze celor ce vor un loc de veci.Nu ca nu sunt locuri,locuri sunt dar parasite de ani de zile.
  CE ZICE CONDUCEREA NU SE SESIZEAZA?
  1
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.