Lipsă de bun simţ sau de civilizaţie | Mormane de GUNOI în cimitirele gălăţene (FOTO)
Foto: Somnul de veci, cu grămada de gunoi la cap (Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan)

Lipsă de bun simţ sau de civilizaţie | Mormane de GUNOI în cimitirele gălăţene (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

După sărbători, potopul în cimitirele gălăţene. Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări de la oameni nemulţumiţi de lipsa de bun simţ a unor cetăţeni care, după ce au făcut pomeni în jurul mormintelor în prima zi de Crăciun, au lăsat toate gunoaiele împrăştiate, pradă vântului şi câinilor maidanezi.

Pentru a fi siguri de valoarea de adevăr a acestor lucruri, am mers şi noi în cimitirul Eternitatea, acolo unde am dat nas în nas cu mizeria. Din loc în loc, pe alei, mici grămăjoare de gunoi tronau. Sticle de plastic, resturi, flori rupte, ambalaje, şerveţele, toate acestea erau aruncate pe jos, în loc să fie la coşul de gunoi. „Angajaţii cimitirelor trebuiau să intervină, asta este părerea mea. Ok, au dat un pic cu mătura, dar nu poţi lăsa gunoaiele aşa, trebuie luate şi duse în tomberon, altfel ne facem de râs”, ne-a explicat o doamnă.

Cea mai mare problema era în jurul monumentelor eroilor necunoscuţi, acolo unde era şi cea mai mare grămadă. Câteva zeci de sticle şi o grămăjoară de flori rupte şi stâlcite stricau frumuseţea unei alei bine întreţinute. „Înţelege toată lumea că e sărbătoare, dar nu mi se pare normal aşa ceva. Vin la cimitir să aduc o floare la mormântul părinţilor mei şi dau cu ochii de aşa ceva. Mai mare ruşinea”, ne-a mai spus un cetăţean.

De altfel, de vină sunt tot oamenii. Chiar în timp ce noi făceam poze, o doamnă a aruncat un ambalaj pe jos, fără jenă, într-o grămadă de gunoi deja strâns. Poate câteva coşuri de gunoi în plus nu ar strica în cimitirele gălăţene.

Citit 7068 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2016 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.