Uliţele neasfaltate ale Galaţiului așteaptă vremuri mai bune

Uliţele neasfaltate ale Galaţiului așteaptă vremuri mai bune
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ziarul nostru a scris, în ultimii ani, de mai multe ori despre străzile care nu au văzut niciodată asfaltul sau piatra cubică. Despre străzile pe care pietrişul, nisipul şi zgura ţin locul bitumului şi pe care canalizarea şi apa curentă sunt doar vise îndepărtate. Şi, cu toate astea, nicio administraţie nu a mişcat, într-adevăr, lucrurile. 

Ultima dată când am scris despre strada Garofiţei, despre strada Leonida Zamfirescu sau despre "drumul de centură de după drumul de centură" era prin iarnă. Pe 19 decembrie 2016, mai exact. Oamenii ne spuneau atunci că s-au săturat să trăiască mai greu decât în multe sate gălăţene, fără apă curentă, fără canalizare şi fără drumuri asfaltate. "Cu apa este cel mai greu. Pentru că nu avem nici fântână în curte, trebuie să mergem până la o vecină, la vreo câteva sute de metri, să luăm de acolo, cu găleata. Înainte ziceam că stăm ca la ţară. Dar acum, şi în sate sunt mai bune condiţii decât la noi", ne-a explicat Avram Gabi Mitriţa, o femeie de 57 de ani, care locuieşte dincolo de drumul de centură, pe şoseaua pietruită.

Leonida Zamfirescu va fi reabilitată... cândva 

La jumătatea lunii iulie, "Viaţa liberă" a anunţat că primăria municipiului Galaţi a finalizat licitaţia pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Leonida Zamfirescu. Lucrările urmează să fie executate de Rovis Lider şi vor costa 3.263.459 de lei fără TVA, de la bugetul local. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, "după ani de zile de aşteptare, locuitorii de pe strada Leonida Zamfirescu primesc o veste bună. A fost atribuit contractul de lucrări ce vor fi efectuate aici, respectiv reabilitarea reţelei de apă, branşamente şi introducerea reţelei de canalizare şi suprastructura drumului". De atunci a trecut deja o lună, iar locuitorii de pe Leonida Zamfirescu încă nu au auzit motorul vreunui utilaj, ceea ce înseamnă că nici anul ăsta nu se vor bucura de o stradă modernă. Mai ales că, aşa cum a anunţat primăria, constructorul va avea termen de execuţie 12 luni din momentul începerii lucrărilor. 

Cătunele de la marginea oraşului 

De data asta, am decis să mergem un pic mai departe de străzile enumerate mai sus şi să vizităm şi cartierele Barboşi şi Fileşti. Cele două, mai mult cătune decât cartiere, sunt pline de praf, gunoaie şi promisiuni aruncate în vânt de fiecare administraţie. "De o lună de zile, tot anunţă primăria că vine Ecosal să balasteze strada Lunca Siretului. Şi? Aşa cum mă vedeţi dumneavoastră, eu nu i-am văzut pe ei. Când mai vin? Şi de ce balastează, de ce nu trec la reabilitare? Chiar nu sunt bani?", ne-a întrebat un locuitor din cartierul Barboşi. 

Pentru că la data redactării materialului (15 august, Sf.Maria - n.r.), bugetarii aveau zi liberă, nu am putut contacta niciun reprezentant al primăriei Galaţi pentru a cere un punct de vedere, dar evident, îl vom prezenta atunci când va fi disponibil.        

Citit 6299 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2017 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.