Ruşii bombardează clădiri rezidenţiale din Ucraina
Foto: The Kyiv Independent on Twitter

Ruşii bombardează clădiri rezidenţiale din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia a reluat bombardamentele asupra capitalei Ucrainei, relatează Digi24. Bombele căzute luni dimineață au distrus un bloc de locuințe din Kiev. În regiunea Jîtomîr, patru oameni au fost răniți într-un atac cu rachetă în cursul nopții, iar șapte clădiri au fost distruse, iar în regiunea Sumî, orașul Ohtîrka, a fost din nou bombardat peste noapte, fiind lovite clădiri rezidențiale și centrul orașului. Mai mult, relatează presa internaţională, artileria a tras în satele din apropierea orașului aproape toată noaptea. „Atacurile au continuat deși o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia urmează să fie reluate luni. Discuțiile au loc prin videoconferință și ambele părți au transmis mesaje conform cărora înregistrează progrese”, punctează Digi24.

„The Kyiv Independent” a publicat pe Twitter imaginile unui bloc de locuințe din capitala Ucrainei, lovit de un obuz al armatei ruse, clădirea de nouă etaje fiind cuprinsă de flăcări. Potrivit ultimelor informații ale HotNews, atacul, care a avut loc la 5 dimineaţa, s-a soldat cu doi morți și trei răniți care au fost transportați la spital. Alte nouă persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului. Zeci de persoane au fost salvate de echipele de intervenție, iar pompierii au reușit să stingă focul.

Antonov, cel mai important aeroport internațional de marfă al Ucrainei, situat în nordul Kievului, a fost bombardat luni dimineață, au transmis autoritățile din capitala ucraineană. Mai multe videoclipuri care au apărut pe rețele sociale arată un val gros de fum care se ridică deasupra aeroportului, scrie BBC, preluat de Digi24, dar aceste imagini nu au putut fi verificate din surse independente.

„Rusia ar fi cerut Chinei ajutor militar și sprijin în vederea eludării sancțiunilor, spun oficialii americani. Ambasada Chinei la Washington spune că nu este la curent cu solicitarea. De asemenea, forțele navale ruse ar fi blocat comerțul maritim al Ucrainei, controlând coasta Mării Negre. Exodul refugiaților continuă, circa 2,7 milioane de oameni părăsindu-și țara până în prezent, potrivit ONU”, mai relatează Digi24.

Foto: The Kyiv Independent

Mai multe detalii despre războiul din Ucraina

Citit 701 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 09:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.