Zelenski: Ruşii vor să treacă spre Odesa, de unde mai este un pas până în Republica Moldova

Zelenski: Ruşii vor să treacă spre Odesa, de unde mai este un pas până în Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Volodimir Zelenski a vorbit în plenul reunit al Parlamentului României. De la invazia Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie, președintele ucrainean s-a adresat parlamentelor din numeroase state occidentale, cerând ajutor pentru țara sa. Mesajul preşedintelui ucrainean a fost transmis prin videoconferinţă, fiind asigurată traducere simultană.

Preşedintele Ucrainei şi-a început discursul prin prezentarea unor imagini care ilustrau masacrul de la Bucea: "Priviţi aceste imagini! Vor rămâne în istoria lumii. Peste 300 de oameni torturaţi. Oameni simpli, dintr-un oraş simplu, care au avut mâinie legate la spate şi au fost împuşcaţi".

Volodimir Zelenski a mai precizat că Rusia vizează să atace şi Republica Moldova: „Nu avem încă toate dovezile. Militarii au torturat oamenii. De ce au făcut militarii acest lucru pe 3 aprilie, în ziua în care lumea a fost îngrozită să vadă crimele (...) Ei doresc moartea a cât mai multor ucraineni în război. Toate acestea se scriu pe agenţia de stat a presei ruse. Ei nici nu se ascund. Vorbesc de războiul împotriva Ucrainei. Dacă noi nu ne apăram, ce făceau la Bucea ar fi făcut pe întreg teritoriul Ucrainei. Al doilea motiv pentru care ruşii apelează la genocid şi comit orori e pentru că sunt convinşi că liderii europeni nu vor putea să-i oprească. Împreună trebuie să-i oprim pe aceşti oameni care s-au obişnuit că nu sunt pedepsiţi. Trebuie pedepsit genocidul. Ucraina nu e ultima ţintă agresiunii ruseşti. Ruşii vor să treacă de Nikolaev spre Odesa. Iar de la Odessa până în Moldova este un singur pas. E fundamental să apărăm statalitatea Republicii Moldova. Pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale. Rusia trebuie privată de toate resursele. Opriţi tranzitul mărfurilor din Rusia şi spre Rusia. Trebuie învinsă tirania. Trebuie să-i aducem pe aceşti militari în faţa legii", a spus Volodimir Zelenski, în faţa plenului.

Citit 1799 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.