Gara din Kramatorsk, unde mii de civili așteptau să fie evacuați, lovită de două rachete ale rușilor

Gara din Kramatorsk, unde mii de civili așteptau să fie evacuați, lovită de două rachete ale rușilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Două rachete ale armatei ruse au lovit o gară din Kramatorsk, din estul Ucrainei, folosită pentru evacuarea civililor, scrie Sky News, care citează autorități ucrainene. Presa din Ucraina spune că, în urma atacului, s-au înregistrat cel puțin 30 de persoane ucise și 100 de răniți. Anterior, un atac aerian asupra unei căi ferate a blocat mai multe trenuri tot în zona de est.

Gara bombardată de ruși este folosită pentru evacuarea civililor din zonele atacate de trupele Rusiei. Rusia neagă responsabilitatea pentru atacul cu rachete din Kramatorsk. Eduard Aleksandrovici Basurin, purtătorul de cuvânt al comandamentului „miliției populare" din Republica Populară Donețk, a declarat că atacurile au fost o „provocare" ucraineană, anunță Sky News.

Anterior, au apărut informații potrivit cărora trei trenuri de evacuare au fost blocate după un atac aerian asupra unei căi ferate controlate de Ucraina în apropiere de stația Barvinkove din estul Ucrainei. Trenurile care pleacă din Slovyansk, Kramatorsk și Lyman, care se află în regiunea Donețk, au fost blocate, a relatat postul de radio Hromadske. De asemenea, deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a anunțat că alte lovituri aeriene au lovit linia de cale ferată în partea de nord a regiunii Donețk.

„Pentru copii” sunt cuvintele scrise cu vopsea albă pe una din rachetele care au căzut vineri asupra gării din Kramatorsk și care a rămas parțial intactă. Mesajul face trimitere la tragedia de la Teatrul Dramatic din Mariupol, care a fost bombardat de trupele ruse, în ciuda faptului că avea inscripționat cu litere mari, vizibile de la altitudine, cuvântul „Copii”, ca avertisment că acolo se adăpostesc civili. Pe coada rachetei care a lovit gara din Kramatorsk se văd cuvintele за детей (pentru copii), scris cu vopsea albă.

Oficialitățile locale din Mariupol au spus atunci că sunt cel puțin 300 de morți în urma bombardării clădirii teatrului. 150 dintre cei care se adăposteau acolo au reușit să iasă din clădire, în timp ce mulți alții au rămas prinși sub dărâmături, iar intervenția salvatorilor era imposibilă, din cauza atacurilor continue asupra orașului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat vineri, la scurt timp de la atacul cu rachete din gara Kramatorsk, acuzând că atacarea civililor reprezintă „răul absolut”.

Moscova a negat că soldații ruși ar fi responsabili de atacuri în ambele cazuri, și la teatrul din Mariupol, și la gara din Kramatorsk.


Două rachete ale armatei ruse au lovit o gară din Kramatorsk, din estul Ucrainei, folosită pentru evacuarea civililor, scrie Sky News, care citează autorități ucrainene.

Potrivit acestora, au fost victime în urma atacului. Presa din Ucraina spune că ar fi vorba despre cel puțin 30 de persoane ucise și 100 de răniți.

Situația devine tot mai dificilă în Kramatorsk, după ce trei trenuri care urmau să evacueze civili din zonele atacate de ruși au fost blocate joi seară după un atac aerian asupra unei căi ferate controlate de ucraineni lângă gara Barvinkove din estul Ucrainei.

Rutele feroviare din Sloviansk, Kramatorsk și Lyman, care se află în regiunea Donețk, au fost blocate, a informat media ucraineană.

Deputatul ucrainean Lesia Vasilenko declarat că au fost și atacuri aeriene care au vizat linia de cale ferată în partea de nord a regiunii Doneţk.

Joi, mii de oameni erau blocați în gara din Kramatorsk.

Citit 1353 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2022 01:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.