Marea Britanie, încă 1,6 miliarde de dolari pentru Ucraina

Marea Britanie, încă 1,6 miliarde de dolari pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marea Britanie a declarat că va oferi un sprijin militar și un ajutor suplimentar de 1,6 miliarde de dolari Ucrainei, făcându-și publică intenția înainte de o convorbire video planificată duminică de liderii Grupului celor Șapte cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters. Premierul Boris Johnson a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai eforturilor Ucrainei de a rezista forțelor ruse, de când președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia, pe 24 februarie. Guvernul lui Johnson a trimis Ucrainei rachete antitanc, sisteme de apărare aeriană și alte arme.

Noul angajament aproape dublează angajamentele anterioare ale Marii Britanii privind cheltuielile pentru Ucraina, iar guvernul a declarat că aceasta este cea mai mare rată de cheltuieli pentru un conflict, de la războaiele din Irak și Afganistan. Cheltuielile suplimentare pentru Ucraina vor proveni dintr-o rezervă folosită de guvern pentru situații de urgență. De asemenea, guvernul a declarat că Johnson va găzdui o întâlnire a principalelor companii de apărare, la sfârșitul acestei luni, pentru a discuta despre creșterea producției, ca răspuns la cererea crescută creată de războiul din Ucraina.

„Atacul brutal al lui Putin nu provoacă doar o devastare de nedescris în Ucraina, ci amenință și pacea și securitatea în întreaga Europă”, a declarat Johnson, într-un comunicat. Săptămâna trecută, el a devenit primul lider occidental care s-a adresat parlamentului ucrainean de la începutul invaziei.

Citit 514 ori Ultima modificare Duminică, 08 Mai 2022 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.