NATO ar putea instrui piloți militari ucraineni

NATO ar putea instrui piloți militari ucraineni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Statele Unite şi naţiunile aliate încep să examineze posibilitatea instruirii piloţilor militari ucraineni în cadrul unui efort pe termen lung de a ajuta Ucraina să îşi reconstituie forţele aeriene, informează agenţia Reuters. "Se doreşte configurarea unui plan pe termen lung despre construirea unei forţe aeriene care să corespundă necesităţilor viitorului", a afirmat generalul Charles Brown, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din SUA.

Forţele Aeriene ucrainene speră să achiziţioneze la un moment dat avioane de vânătoare F-15 şi F16, de fabricaţie americană.

Afirmaţiile generalului american intervin la o zi după ce membri ai Camerei Reprezentanţilor au propus un proiect prin care să fie alocate fonduri de 100 de milioane de dolari pentru instruirea piloţilor militari ucraineni. Generalul Brown nu a făcut niciun comentariu pe tema proiectului de lege, dar a subliniat că instruirea militarilor ucraineni este o problemă complexă, care necesită plecarea piloţilor din Ucraina, pentru a se antrena în Statele Unite, între două şi patru luni.

Şeful Statului major al Forţelor Aeriene din SUA a sugerat că Ucraina ar putea apela şi la alte ţări membre NATO, care au experienţă în trecerea de la avioanele militare sovietice la cele occidentale. "Sunt destul de încrezător că există unii parteneri NATO care au făcut acest lucru şi care au deprins o pregătire care poate fi de folos ucrainenilor, pentru a-i ajuta să facă cel mai bine această tranziţie", a subliniat Brown.

Citit 831 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.