UPDATE Putin anunță mobilizarea rezerviştilor: „Occidentul vrea să distrugă Rusia”

UPDATE Putin anunță mobilizarea rezerviştilor: „Occidentul vrea să distrugă Rusia”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE. Șoigu: Vor fi mobilizați circa 300.000 de rezerviști * Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat că mobilizarea parțială decretată de președintele Vladimir Putin se va aplica „doar celor cu experiență militară anterioară” și că sunt vizați circa 300.000 de rezerviști, relateză Sky News.

Șoigu a declarat că Rusia luptă „nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului”.

Șoigu a mai spus că oamenii „vor fi pregătiți din punct de vedere militar înainte de a fi desfășurați”, adăugând că mobilizarea nu va include „persoane care au servit ca recruți sau studenți”.

De asemenea, Șoigu a oferit o cifră a pierderilor rusești, spunând că 5.937 de persoane au fost ucise. Numărul este cu mult sub estimările date de agențiile ucrainene și occidentale. (Cristinel Luca)


Preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat Occidentul că nu va ezita să răspundă la "șantajul nuclear”.

Decretul de mobilizare parțială a fost semnat și îi vizează pe cei în rezervă și pe cei cu pregătire militară, a precizat liderul de la Kremlin. Acțiunea de mobilizare începe astăzi.

"Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul - aceasta nu este o cacealma", a spus Putin, într-un discurs televizat adresat națiunii, în care a susținut că "Occidentul vrea să distrugă Rusia".

"Auzim adesea amenințări la adresa poporului nostru. Vorbim acum de un șantaj nuclear cu Zaporojie. Nu putem să permitem astfel de tratamente. Le amintim că avem arme de distrugere în masă. Vom folosi toate mijlocele disponibile pentru a ne apăra", a mai spus Putin.

Liderul de la Kremlin a afirmat, totodată, că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze pentru alipirea la Rusia. Putin a afirmat că scopul său este "eliberarea" regiunilor Donbas, Herson și Zaporijie de "neonaziști", susținând că majoritatea oamenilor din aceaste teritorii nu vor să se întoarcă la ceea ce el a numit "jugul" Ucrainei.

Citit 1013 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2022 11:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.